Під Калинівкою рвуться снаряди. Люди тікають з міста

Під Калинівкою рвуться снаряди.  Люди тікають з міста
  • Під Калинівкою "злетів у повітря" склад з боєприпасами; 
  • Поліція перекриває рух на трасах з міста;
  • З Калинівки та околишніх сіл та містечок люди тікають;
  • Хвиля від вибухів доходить до Вінниці. 

 

 

 

Читайте також: Земля дрижить під ногами. Репортаж із «зони ураження» під Калинівкою

Після десятої вечора мешканці різних районів міста відчули себе як під час землетрусу. Спочатку так і подумали. Але заграва і задимлення, яке могли спостерігати жителі висоток на Київській, змусило відкинути цю версію. Під Калинівкою горить арсенал, в якому ще з радянських часів зберігається близько 200 тисяч тонн боєприпасів.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

 

 

Журналісти 20minut виїхали на місце катастрофи.

Біля Стрижавського мосту на об'їзній поліцейські перекрили дорогу в сторону Калинівки, утворився великий затор. Нікого окрім спецтехніки, пожежних, і військових в сторону Калинівки не пропускають. Люди просять поліцейських пропустити, панікують. Кажуть, що у них там родичі. Розгоряються сварки.

У зворотньому напрямку також утворився затор. Люди масово виїжджають з Калинівки і навколишніх сіл. На місці начальник вінницької патрульної поліції Редван Усеїнов. Він каже, що рвонув склад боєприпасів. 

Журналісти, що виїхали на місце події кажуть, що час від часу зі сторони Калинівки чути звуки вибухів, на небі заграва.

У прес-групі управління СБУ у Вінницькій області повідомили, що знають про ситуацію і збирають по ній інформацію. Але запевнили, що вибухи не пов’язані з антитерористичним навчанням, яке проводить СБУ.

О 23.30 Державна служба з України з Надзвичайних ситуацій повідомила, що 26 вересня близько 22:00 до підрозділів ДСНС надійшла інформація про вибухи боєприпасів на військових складах Міністерства оборони України, розташованих поблизу смт Калинівка Вінницької області. На гасіння пожежі від військової частини залучено 2 пожежних танки. До місця події направлено підрозділи ДСНС. На місці події формується зведений загін.

О 23.45 на facebook МВС повідомив, що за наказом т.в.о. Голови Національної поліції України В’ячеслава Аброськіна, по тривозі підняті працівники поліції Вінницької, Житомирської та Хмельницької областей. Для координації діяльності усіх підрозділів поліції на місце події відряджено заступника глави Нацполіції Олександра Фацевича. Разом з ним до Вінницької області відбули працівники апарату Нацполіції. На місці розгорнули діяльність ситуаційного центру Вінницької обласної поліції – для евакуації людей із зони можливого ураження. Зараз поліцейські разом із нацгвардійцями організували перекриття в’їздів до Калинівки, а також здійснюють евакуацію жителів міста та прилеглих сіл. Крім того, правоохоронці забезпечують збереження залишеного людьми майна від мародерів.

23.50 Прес-секретар командувача повітряних сил України Роман Юрчило повідомив, що Повітряні сили готові надати допомогу для локалізації цієї надзвичайної події. У них є сили і засоби для допомоги МНС. Вже створили опергрупу, яка чекає команди на виїзд .

01.15  Прес-секретар ПАТ " Вінницягаз" написала у фейсбуці: "Припинили подачу газу до Калинівського району - впродовж першої години зупинили газорозподільні станції "Калинівка", "Сальник", "Дружба". Аварійно-диспетчерська служба 104 працює в посиленому режимі".

 

А поки йде обмін інформацією в соцмережах. Люди пишуть смски один одному. Деяки тексти ми маємо в своєму розпорядженні:

"Вибачте, що так пізно пишу, але в Калинівці дуже великі вибухи стались, горить віяськовий арсенал. Яди з вибухових речовин вітром несе у Вінницю. Закривайте вікна"

"Доброї ночі, люди! Хто чув, хто не чув - під Калиновкоюгорять склади боеприпасів, кажуть там почали евакуацію. Цене землетрус"

"Увы, беда. Я все это вижу со своего окна. Разлет БП при этом угрожает и Виннице"

"Горит 48 арсенал Минобороны - в.ч. А-1119 В Калиновке Винницкой области.  На арсенале хранится 188 тыс. тонн боеприпасов (10 тыс. условных вагонов) на площади 60 га. Среди них - ракеты системы залпового огня "Смерч", "Ураган" и "Град". Разлетаются ракеты. Началась частичная эвакуация населения

 

На сайті міськради опубликовано повідомлення:

Шановні мешканці міста Вінниця! У місті Калинівка на складах озброєння та боєприпасів виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Доводимо до вашого відома, що територія міста Вінниця в зону ураження наявних на зазначених складах боєприпасів не підпадає. Прохання зберігати спокій та займатися повсякденною діяльністю. Ситуація знаходиться під контролем обласної та міської влади.

Інформація із соцмереж

Відео з житлового масиву Набережний квартал:

 

 

Пряму трансляцію в Facebook зараз веде Александр Линько - https://www.facebook.com/100007875275139/videos/1955218968083927/

 

Повідомляе наш журналист

 

 

Де саме знаходяться склади

 

Ще одне відео

 

 

01:16 Хвилину тому знов «колихнуло» Вішенку та район біля Книжці

 

Повідомляє наш журналіст з місця катастрофи

 

 

Тим часом ТСН повідомила, що траса, яка веде з Вінниччини до Києва вся заповнена автомобілями з людьми, що тікають від вибухів, які почалися на складах в смт. Калинівка.  Журналістка ТСН з місяця події розповідає, що люди одягнені в домашній одяг і тікали лише з найнеобхіднішим. Дехто, хто не має змоги виїхати, ховається у бункерах другої світової війни.

 

Для жителів Калиновки організували пункти сбору

 

 

Как повідомляє телеканал 112, в Калинівку стягнути сили поліції з трьох областей 

 

 

Анатолій Гриценко написав в Facebook

 

 

МВС України теж зробило повідомлення на Facebook

 

 

Учасниця спільноти 20minut в Facebook повідомила:

 

 

 

Головний редактор видання Цензор.НЕТ Юрий Бутусов в Facebook опублікував розповідь очевидця події:

 

 

02:34 В Вінниці можна почути звуки вибухів

До редакції повернувся наш корреспондент. Вже готує репортаж. Слідкуйте за обновленнями нашого сайту

В Facebook створили групу калинівка sos, де збірають інформацію про допомогу постраждалим.

Крім того, посилаючись на вынницький автодор,  в групі додали інформацію про об'ъзд зони катастрофи:  

"Рух автомобільною дорогою М-21 в напрямку від с. Стрижавка до с. Махнівка тимчасово перекрито!!!
Шляхи об'їзду в напрямку Київ - Вінниця:

  • в напрямку м. Вінниці зі сторони Києва. Київ - Бердичів - Хмільник - виїзд на М-12 (напрямок Вінниця - Хмельницький
  • в напрямку м. Київ зі сторони Вінниці - М-12 (Немирівське шосе) - Липовець - Погребище - Сквира - Київ
  • в напрямку м.Київ зі сторони Вінниці М-12 (Хмельницьке шосе) - Літин - Хмільник - Бердичів - Київ"

 

20 minut перевірить цю інформацію днем.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (35)
  • Stas Man

    підла, неоголошена, багатовікова війна токсичних маскалів, вбивць народів.

    антилюди підтримують підлість проти інших народів. \

    Пупкин Вася reply Stas Man

    Тебе в шаровары тоже мокали насрали ?

    Иванов Иван reply Пупкин Вася

    нет он сам засранец. склад это дэкомунизацыя и последствие разворовывания.а в прынцыпе чо подымать кипиш. вы страну прос..али  а тут какойто  застарелый складик.будут может менше обстреливать инакодумающих

    Иванов Иван reply Stas Man

    это на хфото твоя халупа?
  • Anonymous

    Это салют в честь ДР порошена. Ох как хочется чтоб последний

    Anonymous reply Anonymous

    Шановний Anonymous, написати  х...ню просто. Але як дивитись у очі людям яким  Ваш "салют" знищив житло  та інше майно. Сільське населення і так у "дупі". На порозі зима, а Вам шановний ,головне написати коментар і чекати  на реакцію......  У людей які Вас оточують щодня у місті горе, а Ви змагаєтесь за дотепний коментар. Це дико,  і доки нам на буде наплювати на біду пересічного українця, ми будем одні без Європи, Росії,  Білорусів, країн Прибалтики ,працювати на наш шановний уряд та президента.

    Anonymous reply Anonymous

    и сколько людей ты лично эвакуировал, скольких приютил у себя дома, сколько денег перечислил для помощи пострадавшим или купил и завез туда стройматериалов, сколько занес пострадавшим в центры помощи одежды, еды, воды...

    я не охранял склады, не отвечал за их пожарную безопасность, не взрывал их и не поджигал. моей вины в случившемся нет ни на капельку.

    а помогать - дело добровольное. да и помощь каждый рассчитывает из своих возможностей.

    я не бизнесмен, не миллионер. в конце-концов не госчиновник который по своим обязанностям должен организовывать помощь пострадавшим от ЧП на государственном обьекте.

    так что пострадавшим могу смотреть в глаза с чистой совестью.

    Муженко Дмитро reply Anonymous

    Якщо ти про вибухи на складі - тоді дійсно треба шоб були останні, а от салюти будуть ще мінімум один раз
  • Пономаренко Макс

    І вибухи чуть.

    Жора reply Пономаренко Макс

    и мертвые с косами стоят....
  • Vasiliy Filin

    Была озвучена информация, в прямом ефире PRM.UA, что там сохранялось приблизительно 1000т "Гептила"...???!!!

    Задунайский Торонтуй reply Vasiliy Filin

    Там и окислитель должен быть.  Про это даже здесь писали.

    Задунайский Торонтуй reply Задунайский Торонтуй

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up