Важливе за вчора. Найцікавіші новини 18 лютого, які ви могли пропустити

Важливе за вчора. Найцікавіші новини 18 лютого, які ви могли пропустити
  • Зібрали цікаві та популярні матеріали, які ми написали протягом 18 лютого. 
  • Щоб не пропустити важливе, прогляньте ТОП опублікованого на «20 хвилин» минулої доби.

КОРДівці поклали на асфальт диригента з Калинівки як злочинця. Хто такий Ігор Смоляр?

КОРДівці поклали на асфальт диригента з Калинівки як злочинця. Хто такий Ігор Смоляр?

Війна між «смотрящими» від авторитетів та поліцією на Закарпатті має вінницького фігуранта. Чоловік родом з Калинівки став одним із двох заарештованих в результаті затримання озброєних людей на елітних машинах. Днями він вийшов під заставу розміром 315 тисяч гривень. Як пояснив на суді свою участь в резонансному криміналі та в яких історіях «світився» раніше? 


 

Три вінницькі герої Небесної сотні. Пам'ятаймо, за що полягли Шимко, Брезденюк, Полянський 

Три вінницькі герої Небесної сотні. Пам'ятаймо, за що полягли Шимко, Брезденюк, Полянський

Відео дня

У ці дні, 18-20 лютого, були розстріли на Майдані. В Небесну сотню шість років тому вписали трьох наших земляків. У пік протистояння на Майдані, в лютому 2014-го обірвалося життя  — Максима Шимка з Вінниці, Валерія Брезденюка та Леоніда Полянського із Жмеринки. Два дні з Києва  надходили сумні звістки... За роки не покарали не тільки їхніх убивць. Не засудили жодного, хто стріляв у Героїв.
 

Вінницькому тролейбусу — 56 років! Чому його запускали таємно і куди поділися «гармошки»

Цього тижня, 18 лютого, вінницький тролейбус відзначає свою 56 річницю. У різний час вулицями міста їздили округлені тролейбуси, «рогаті» червоного кольору, електромашини-«гармошки», які збирали на ракетному заводі. І поки інші міста вирізали колії, у Вінниці продовжив діяти і «застарілий» трамвай, і «прогресивний» тролейбус. З чого все починалося і яким будуть наступні роки цього електротранспорту?


«Людині завжди потрібно давати якусь надію»: як це — працювати дитячим хірургом

Костянтин Сліпчук працює у відділенні дитячої реанімації. Він неонатальний хірург. Більшість його пацієнтів — це діти віком від першої години життя до трьох місяців. Майже щодня цей лікар озброюється скальпелем і починає боротьбу з найрізноманітнішими патологіями. Іноді йому самому важко передбачити, хто вийде переможцем з цього двобою.

Ми поговорили з Костянтином про його роботу. Про те, коли саме він має відкладати все і негайно починати рятувати пацієнта. Про операцію, що тривала дев’ять годин і дитину, яка важила лише півкілограма. Дізналися, чи правда, що з досвідом лікарі черствіють і чому страх для хірурга — це нормально. Про перший летальний випадок і те, до яких пацієнтів відділення він прив’язується найбільше. 
 

ДТП на Келецькій. Водій легковика не пропустив трамвай 



Близько 14.00 на Келецькій сталося ДТП. Свідки пригоди, які надіслали фото до редакції, розповіли, що зіткнувся легковик Toyota та швейцарський трамвай. У поліції повідомили, що викликів за даною автопригодою до них не надходило. Ми зателефонували у «Вінницьку транспортну компанію». Там нам підтвердили факт ДТП. Сказали, що водій легковика свою провину визнав, після чого «швейцарець» поїхав у депо для визначення ступеня пошкоджень.  Через зіткнення, приблизно на п'ять хвилин, було «паралізовано» трамвайний рух. Постраждалих серед пасажирів трамвая і легковика не було.


Читайте також:

«Тільки б взяли на навчання». Ліцеїст, помічник генерала, син Героя Небесної Сотні хоче стати льотчиком 

«Копи» повезли тверезого водія в наркодиспансер, бо на цій машині раніше їздив п’яний

«Дожити до зарплати», або як і навіщо вести особистий бюджет
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ols Kat

    Лише три статтi з зiрочкою, уже краще нiж ранiше. Сподiваюсь, рано чи пiзно всi будуть без зiрочки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up