Три вінницькі герої Небесної сотні. Пам'ятаймо, за що полягли Шимко, Брезденюк, Полянський

Три вінницькі герої Небесної сотні. Пам'ятаймо, за що полягли Шимко, Брезденюк, Полянський
  • У ці дні, 18-20 лютого, були розстріли на Майдані. В Небесну сотню шість років тому вписали трьох наших земляків.
  • За роки не покарали не тільки їхніх убивць. Не засудили жодного, хто стріляв у Героїв.
  • Пригадаймо, як і за що полягли Шимко, Брезденюк, Полянський.

У пік протистояння на Майдані, в лютому 2014-го обірвалося життя трьох наших земляків — Максима Шимка з Вінниці, Валерія Брезденюка та Леоніда Полянського із Жмеринки. Два дні з Києва  надходили сумні звістки.

18 лютого снайпер вистрелив у спину Валерію Брезденюку. Його упізнала по фото в інтернеті громадянська дружина пані Ярослава. Четверо тіл, прикритих рядниною, лежали на території Михайлівського монастиря. Взуття і брюки залишалися відкриті. Валерію на той час виповнилося 50 років. Він був підприємцем, писав картини у незвичному стилі, став фіналістом популярного телевізійного шоу «Україна має талант».

Валерій Брезденюк (50)

20 лютого вранці пострілом у живіт важко поранили Леоніда Полянського. Лікарям не вдалося врятувати чоловіка. Брат Григорій, який спілкувався з ним напередодні по телефону, розшукав Леоніда через службу «Майдан-SOS». Тіло знаходилося у морзі. Полянському було 38 років. Він працював залізничником. У нього залишилося двоє дітей, яких любив неймовірно. Про це знали не тільки рідні, а й колеги по роботі.

Відео дня
Леонід Полянський (38)

20 лютого не стало Максима Шимка. Снайпер поцілив йому в шию. Сталося це на вулиці Інститутській, коли Максим надавав допомогу комусь з поранених. Останній запис на своїй сторінці у соцмережі Максим зробив 18 лютого: «За Україну!!! Всі, хто може, їдьте в Київ!!!» Йому було тільки 34. Він ще не створив сім’ї. Захоплювався історією. Брав участь в історичних реконструкціях. Найбільше його приваблювала історія вікінгів.

Максим Шимко (34)

Світла пам'ять нашим відважним Героям Майдану! Згадайте їх кожен, чиї думки і прагнення сповнені бажанням жити в новій державі. Саме за неї Олег, Леонід і Максим віддали найдорожче — життя.

Cьогодні, 18 лютого, о 18.00 у Вінниці на площі Небесної Сотні відбудеться мітинг-реквієм. 

«Згадаймо Героїв Небесної сотні. Вшануймо пам’ять тих українців, хто ціною свого життя у лютому 2014 на Майдані для нас втримав небо і тримає його досі!», — запрошують вінничан організатори.


 

Читайте також:

185 вінничан забрала війна на Донбасі. Список загиблих по районах області

Важливе за вчора. Найцікавіші новини 17 лютого, які ви могли пропустити

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (52)
  • Oleg Tymoshenko

    Точно загинули  не за те, що б правила погана ЗЕлень
  • Олег Суходольский

    Слишком красивая была мечта
  • Любовь Рудакова

    ЕСТЬ Бог на небесах, каждый ответит за смерти людей, если не на земле, то там...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up