Важливе за вчора. Найцікавіші новини 17 лютого, які ви могли пропустити

Важливе за вчора. Найцікавіші новини 17 лютого, які ви могли пропустити
  • Зібрали цікаві та популярні матеріали, які ми написали протягом 17 лютого. 
  • Щоб не пропустити важливе, прогляньте ТОП опублікованого на «20 хвилин» минулої доби.

«Переселення» пам’ятників, могил та Вежі Артинова. Цікаві факти про Європейську площу

«Переселення» пам’ятників, могил та Вежі Артинова. Цікаві факти про Європейську площу

На минулому тижні, 12 лютого, історик Олександр Федоришен та архітектор Євген Совінський говорили про історію, архітектуру та простір навколо будівлі на вулиці Оводова, 22 — нової резиденції креативного простору «Артинов».

Зокрема, про те, що до Меморіалу Слави свого часу «підселяли» нові могили, точної висоти Вежі Артинова, насправді, до цього дня ніхто не знає, а з Європейської площі «мігрували» фігури трьох солдат.

Відео дня

Смертельна пожежа на Вишеньці: 20 рятувальників гасили квартиру

Смертельна пожежа на Вишеньці: 20 рятувальників гасили квартиру

У Вінниці в п’ятиповерховому житловому будинку на вулиці Келецькій, 60 близько пів на дванадцяту годину ночі сталася пожежа До Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про виклик.

«За підвищеним номером виклику до місця виникнення надзвичайної події було направлено 20 рятувальників п’яти підрозділів, — кажуть у відділі комунікації Служби порятунку «101». — Бійці ДСНС з’ясували, що загоряння виникло в чотирьохкімнатній квартирі на 4 поверсі».

«Дожити до зарплати», або як і навіщо вести особистий бюджет

«Дожити до зарплати», або як і навіщо вести особистий бюджет

Кожного дня ми їх витрачаємо: чи то на чашку кави, чи на оплату комунальних, чи на довгоочікувану подорож, — гроші. Вони присутні у нашому житті щодня. Але не кожен вміє і розуміє потребу в тому, щоб їх контролювати, проте при цьому майже кожен хоче бути багатим. 

Хтось їх тримає під товстим матрацом, хтось — за важкими дверима й під охороною банку, а є й ті, хто просто живе одним днем і зовсім про них не думає. Як же правильно відкладати, скажімо, на щасливе забезпечене майбутнє? Де краще зберігати зароблені кошти, навіщо і як «розвивати» свої навички заощадження?

Ми поговорили з фахівцями з фінансової грамотності, щоб дізнатись нескладні рецепти ведення особистого бюджету, які не потребують вищої економічної освіти.

Театральна весна, або які сюрпризи готує вінничанам театр Садовського

Театральна весна, або які сюрпризи готує вінничанам театр Садовського

Вінницький обласний український академічний музично-драматичний театр ім. Садовського готується до весняного сезону. До Міжнародного Дня театру 27 березня у нашому храмі мистецтв готують святковий концерт «Магія театру».

Цими та іншими новинами театрального життя з читачами «20 хвилин» поділилася керівник літературно-драматургічної частини Світлана Фицайло.

«Копи» повезли тверезого водія в наркодиспансер, бо на цій машині раніше їздив п’яний

«Копи» повезли тверезого водія в наркодиспансер, бо на цій машині раніше їздив п’яний

Вінницькі поліцейські затримали водія через підозру в тому, що він нетверезий за кермом. 

Пізніше вони пояснили, що причиною стало усне повідомлення. А його автомобіль раніше притягувався за статтею 130 Адмінкодексу — нетверезе кермування.

Вінничани в соцмережах пишуть, що втрапляли у подібні історії, бо за автомобілем залишається «сумнівна історія» від попереднього власника.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Svyatoslav Usatyuk

    Вночі намагались затримати перехожого - треба план виконати((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:13 Ухилянт-екстримал: на надувному матраці чоловік плив до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up