Театральна весна, або які сюрпризи готує вінничанам театр Садовського

Театральна весна, або які сюрпризи готує вінничанам театр Садовського
«KVITKA», режисер-постановник народна артистка України Таїсія Славінська
  • Дві прем'єри готує Вінницький український академічний музично-драматичний театр ім. Садовського навесні. Також планують святкове дійство до Дня театру.
  • Цими та іншими новинами театрального життя з читачами «20 хвилин» поділилася керівник літературно-драматургічної частини Світлана Фицайло.

Вінницький обласний український академічний музично-драматичний театр ім. Садовського готується до весняного сезону. До Міжнародного Дня театру 27 березня у нашому храмі мистецтв готують святковий концерт «Магія театру».

— У концертній програмі буде залучено увесь творчий склад театру, оркестр, солісти-вокалісти,—  розповідає керівник літературно-драматургічної частини Світлана Фицайло. — У театральному дійстві буде представлено уривки з вистав. Також готуємо чимало сюрпризів для наших любих глядачів.

Відео дня

Також на весну наш театр готує два нових спектаклі. У квітні відбудеться прем'єра вистави «Гра у детектив» за п’єсою Анатолія Дяченка, в постановці столичного режисера Валерія Пацунова.

 — Український театральний режисер, сценограф, педагог, заслужений діяч мистецтв, професор, член спілки театральних діячів України Валерій Пацунов уже встиг полюбитися вінницькому глядачеві, — ділиться Світлана Фицайло. — У 2017 році засновник театру «Золоті ворота» поставив на сцені Вінницького театру класичний твір Федора Достоєвського «Ідіот». Вистава «Гра у детектив» відбудеться за участі лише двох акторів, але яких. Режисер театру, народна артистка Таїсія Славінська у постановці гратиме в парі зі своїм чоловіком, народним артистом Анатолієм Вольским. На гру цих двох зірок театру Садовського у постановці театрального генія варто подивитися.

Не менш талановитий вінницький режисер Тарас Мазур проводить репетиції вистави за  мотивами комедійної п'єси Михайла Старицького «За двома зайцями». 

— Ми, напевне, єдиний український театр, який ще не звертався до цього твору, — говорить літредактор театру. — Зрозуміли, що на сьогоднішній день цей матеріал актуальний як ніколи. Відомий своїм нестандартним баченням та постановками «Гамлет», «Біла ворона» режисер представить глядачам своє бачення гумористичного твору.

У березні в наше місто завітають з гастролями трупи українських театрів.

— Хмельницький театр привезе нам постановку «Тев'є Тевель», Чернівці — виставу «Дванадцята ніч», Кропивницький — «Сорочинський ярмарок», — розповідає Світлана. — У свою чергу наш театр гастролюватиме Україною. Великою популярністю в країні і за кордоном користується наш з американцями проект «KVITKA» про всесвітньо відому американську співачку з українським серцем Квітку Цісик, у постановці головного режисера Садовського Таїсії Славінської, та за участі ще однієї талановитої пари нашого театру Тетяни Фролової та Максима Какарькіна.

Багатим буде цей рік для театру на творчі ювілеї. Зокрема, свій бенефіс у березні відзначатиме прима Вінницького академічного театру, народна артистка України, кавалер ордена княгині Ольги Лідія Бєлозьорова.

Також вінницький храм мистецтв запрошує театралів на сучасні та класичні постановки для дорослих і дітей, які входять до репертуару театру.


Читайте також:

«Співаю «під чарочку» як Поплавський». Дмитро Нікітін про кліп на хіт 90-х «Отпусти меня» 

Квіти без приводу, а любов — без сумніву. Вінницькі зірки розповіли про День закоханих


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up