У Вінниці відкриють найбільший в Україні туристичний хаб. Чим він цікавий?

У Вінниці відкриють найбільший в Україні туристичний хаб. Чим він цікавий?
  • У Вінниці працюють над створенням туристичного хабу. Це має бути простір, який з'єднає в одному місці: інформаційний центр, департамент маркетингу міста та туризму й місцеві турагенції.
  • Коли планують завершити роботу над проектом і що там буде цікавого для туристів?

Найбільший турхаб в Україні планують відкрити в самому центрі міста — це будівля на вулиці Соборній, 89. На першому поверсі діятиме інфоцентр, де гості міста отримають докладну інформацію про туристичні принади Вінниці й області, зможуть записатися на екскурсії тощо. Крім того, там будуть зали для проведення конференцій, лекцій та інших навчальних заходів з туризму. Ще на першому поверсі запланована невеличка кав’ярня та магазин сувенірів.

Другий поверх перероблять під офіси, де працюватимуть чиновники з департаменту туризму. Планується, що третій поверх переобладнають під коворкінг — місця для роботи турфірм та стартапів у сфері туризму.

Відео дня

Про те, що роботи з реконструкції цього приміщення вже стартували ми дізнаємося з Facebook-сторінки мера Сергій Моргунова. 

«Хаб поєднає зручні сервіси для гостей Вінниці з місцем для розвитку креативного підприємництва. Попри те, що в часи пандемії індустрія подорожей зазнає суттєвих втрат, експерти переконані, що туризм залишиться каталізатором розвитку економічного і суспільного життя в громадах у найближчому десятилітті. А Вінниця вже не перший рік вважається одним із найкращих місць в Україні як для проведення сімейних вікендів, так і для ділової чи оздоровчої поїздки, тож з відновленням потоків туризм дасть новий поштовх економіці нашої громади», — читаємо на сторінці мера. 

За його словами, сучасний інформаційний центр, який запрацює в стінах туристичного хабу, зможе доповнити програми цікавими пропозиціями як по місту, так і по регіону, продовживши тривалість перебування туристів, і як наслідок — позитивно впливатиме на розвиток індустрії гостинності, створення нових робочих місць у цій сфері та збільшення надходжень до місцевого бюджету.

Додамо, що кошторис проекту — 4 мільйона 825 тисяч гривень. Під час аукціону ціну ремонту «збили» до 3 мільйонів 760 тисяч гривень, яка стала підсумковою. Виконає роботу будівельна фірма «Ремс». 

Як дізнаємося із допису, після завершення реконструкції будівлі біля входу буде встановлено перший у місті інтерактивний туристичний кіоск, де гості Вінниці зможуть отримувати необхідну інформацію цілодобово. Всередині та ззовні розташують місця для відпочинку і облаштують подієвий майданчик, де проходитимуть лекції, тренінги, майстер-класи та інші заходи.

За словами мера, у цьому році планують завершити І етап цього проекту, а повноцінно Туристичний хаб Вінниці запрацює вже у 2022 році.

Директор департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради Олександр Вешелені вважає, що створення туристичного хабу — це найголовніший у цьому році «твердий» проект з розвитку туризму. 

«Туристичний хаб задумувався як фізичний простір, що підтримує цілу екосистему і культуру подорожей по Вінниці та регіону. Із живим та цифровим сервісом найвищого рівня, класними сувенірами та цікавими виданнями, зонами відпочинку та дозвілля, новими маршрутами й турами, розвитком і примноженням людських ресурсів, місцем для підтримки талантів і народження нових амбітних проектів. Це буде найкрутіший професійний хаб туристичної галузі в Україні, от побачите», — пише Вешелені. 

Читайте також:

За два роки і 3,7 мільйона гривень відремонтують дім на Соборній. Що там буде? 

Вінниця в Instagram. Кращі фото за 14-20 березня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Наталья Горошко

    Приезжая сюда люди чувствуют что они здесь не нужны и им не рады. Обычная поездка в транспорте превратилась в проблему. Приезжие это уже озвучивали
  • Наталья Горошко

    А-ха-ха!!! Да после ваших "валидаторив" сюда никто не поедет.

    Юра Щасс reply Наталья Горошко

    причина?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up