У Вінниці судять американця, який воював на Донбасі: в США його підозрюють у вбивстві двох людей

У Вінниці судять американця, який воював на Донбасі: в США його підозрюють у вбивстві двох людей
  • У міському суді, 28 вересня, розглянули запит на екстрадицію 29-річного Крейга Ланга від США.
  • Йому інкримінують участь у вбивстві подружньої пари, яка у Ланга та його товарища хотіла придбати зброю.
  • Сам американець звинувачення спростовує і просить в Україні притулку, адже вважає, що Трамп був завербований російською ФСБ. Що вирішив суд?

Учора, 28 вересня, слідчий суддя Сергій Клапоущак розглядав справу американця Крейга Ланга, якого підозрюють у грабежі та вбивстві подружньої пари у США. 

Має дружину в Києві

Перед засіданням його захисник розказав журналісту RIA Віталію Павловському, що американець воював в складі «Правого сектору» на Донбасі та просить в Україні статус біженця.

Відео дня

— Мій підзахисний понад рік захищав Україну на Донбасі у добровольчому батальйоні та в складі ЗСУ. Ланг є парамедиком і має бойовий досвід в Іраці, Афганістані та навчав бійців як рятувати життя. До того ж, у нього є цивільна дружина в Києві, на 4-му місяці вагітності.

У Флориді, яка вимагає його екстрадицію, діє смертна кара за такі злочини, які інкримінують Крейгу Ленгу. Україна, яка є підписантом міжнародних конвенцій про заборону смертної кари, в такому випадку, немає права його видавати. При цьому органи США не надали письмових гарантій, що до Ланга не будуть застосовувати таке покарання.

«Вишенька» на торті в цій справі в тому, що він попросив в Україні статус біженця, оскільки вважає, що пан Дональд Трамп був завербований Кремлем. Зокрема, ФСБ. І стверджує, що зараз росіяни використовують в США своїх агентів для видачі добровольців, що воюють в Україні. Заяву на притулок Крейг подав з СІЗО, декілька днів тому, — каже захисник.

Журналістка Вікторія Микитюк, що була на засіданні, повідомила на своїй фейсбук-сторінці про рішення суду:

«Добровольця з Америки Крейга Ланга, який був на передовій у складі «Правого сектору», Вінницький міський суд відправив під домашній арешт», — пише Микитюк.

Що відомо про американця

У травні 2019 року Ланг знаходився на території України та в інтерв'ю розповідав, що він воює в складі «Грузинського легіону», бо спочатку хотів стати частиною професійної армії.

— Я просто хотів допомогти людям ... Я бачив несправедливість в тому, що сталося. У цій агресії проти людей, які просто хотіли бути вільними, — розповів він виданню Gazeta.ua про причини, за якими він приїхав до Києва.

У свій вільний час, як розказав Ланг, він викладає англійську як «носій мови», іноді зависає на базі з іншими американцями або йде до друзів з «Правого сектору» і проводить з ними пару тижнів на лінії фронту.

У серпні цього року Крейга Ланга затримали під час перетину українського кордону. Чоловік хотів потрапити до Молдови, але під час перевірки прикордонники помітили, що він є у базі Інтерполу, як особа, що розшукується за вчинення насильницьких злочинів з використанням вогнепальної зброї та співучасті у вбивстві двох осіб на території США. Могилів-Подільський міськрайонний суд ухвалив його утримання у Вінницькій установі виконання покарань №1, строком до 29 вересня.

За інформацією від американських ЗМІ у квітні 2018 року 29-річний Крейг Ланг та його товарищ 22-річний Алекс Цвіфельхофер підозрюються у пограбуванні та вбивстві подружньої пари в Істеро, штат Флорида.

За тиждень до скоєння злочину Серафін Лоренцо контактував з екс-військовими, аби придбати декілька одиниць зброї за 3000 доларів.

«Згідно з документами суду, Серафіна Лоренцо було розстріляно сім разів, а його дружину Діану Лоренцо — одинадцять разів, — йдеться у повідомленні телеканалу NBC-2. — Повідомлення у Facebook між Лангом і Цвіфелхофером довели, що вони подорожували до Флориди та обговорювали свої плани перейти до магазину військових надлишків у Маямі, придбати бронежилети, скоїти пограбування, вкрасти човни, а потім втекти до Південної Америки чи України».

Читайте також:

Фото в матеріалі: gazeta.ua, fb.com

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Алекс

    Безобразие. Приехал в другую страну просто пострелять в других людей, неужто за такое вместо того, чтоб дать орден, нужно выдавать его в родную страну?
  • Жора

    Уже освободили его из СИЗО))

    20 мин ловит ворон)

    А шо там 20 мин хочет бобосы за новости ?

    Так  куда платить ?)))

    хахахаха и еще раз ха)
  • Жора

    Есть такой клоун от Винницы Годный , который на ТВ  и говорит все что надо Медведчуку. Партия "За життя" , а Точнеее ПАрТИЯ за Войну двигает Медведчука на трон президента Украины.  Если кум станет президентом, то все кто был в зоне АТО все пойдут под суд.

    И не угомонится это кум! Стуса довел до смерти в тюрьме , и еще к власти хочет !!!
  • Серёга Кузьмин

    Он в сша убивал и мородёрствовал и в Украину бежал с такой целью а мы ещё думаем отдавать это дерьмо или

    Жора reply Серёга Кузьмин

    Я могу написать в СБУ что ты поставляешь наркотики в Украину, и будет такое же дело как и с ним.  

    Он воевал в  Ираке, Афгане, в Донбасс поехал как парамедик из США.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:36 Сталося аварійне відключення води на 16 вулицях та одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка Від читача 09:16 Вчитель з Вінниці став фіналістом премії «Ранкові зорі» 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up