У Вінниці розпочався опалювальний сезон, але для не для всіх

У Вінниці розпочався опалювальний сезон, але для не для всіх
  • Закладам соцсфери опалення підключили відсьогодні.
  • А от населенню доведеться ще почекати холодів - у Гідрометцентрі обіцяють бабине літо і двадцять градусів тепла до кінця жовтня

Зазвичай опалювальний період починається у жовтні, коли середня добова температура падає нижче +8°, а закінчується навесні, коли температура стає вищою за +8°. Про це на брифінгу 2 жовтня розповідав директор Вінницького обласного центру з гідрометеорології Юрій  Власов.

Найбільш ранній період початку опалювального сезону - 10-15 жовтня, найбільш пізній - 15-25 жовтня. І хоча вночі у місті температура може опускатися до +4°, а у квартирах уже потроху відчувається потреба у теплих батареях, “раннього” опалювального сезону чекати не треба.

— Найближчими днями в області потеплішає. Температура почне підвищуватись із 4 жовтня.  Говорити прo початок опалювального сезону ще рано. Унoчі буде 5-10 грaдусів теплa, a вдень 15-20 вище нуля. Тaк звaне «бaбине літo», - розповів Юрій Власов.

Відео дня

Опалення закладам соцсфери вже “увімкнули” 

Юлія Петришена,  прес-секретар «Вінницяміськтеплоенерго», розповіла журналісту RIA/20minut, що відповідно до рішення виконкому Вінницької міськради від 3 жовтня, відсьогодні розпочнеться опалювальний сезон для закладів соціальної сфери.

— Я кажу про дошкільні дитячі заклади, садочки, школи, заклади охорони здоров’я, заклади культури. Подача теплоносія буде виконуватися за умови, якщо керівники цих закладів подали до нас заявку. Перша умова для початку опалювального сезону є: маємо довідку з обласного гідрометеорологічного центру про середньодобову температуру повітря станом на 30 вересня (+6,2° - авт.), а також 1 жовтня (+ 7,8° - авт.) та 2 жовтня (+7,2° - авт.) І виконана також друга умова: ще вчора, 3 жовтня, у виконкомі міської ради підписали рішення про початок опалювального періоду для закладів соцсфери. На сьогодні державні заклади не мають заборгованості, і ми у плановому режимі подаємо теплоносії у ті заклади, які передбачені рішенням виконавчого комітету міської ради.

Коли чекати тепла населенню?

— Опалювальний сезон не за горами, ми розуміємо. Є інформація, що гідрометцентр передбачає потепління, якщо воно відбудеться, наша система налаштована таким чином, що ми можемо зупинити подачу теплоносія - за заявкою керівників закладу, звісно. Якщо обіцяне гідрометцентром бабине літо настане, тоді опалювальний сезон почнеться пізніше. Якщо ж ні, то нагадаю, що є дві умови початку опалювального сезону: середньодобова температура нижче +8° та рішення від міськради для подачі теплоносія для мешканців Вінниці. Тоді вже будемо підключати тепло планово для решти наших споживачів, - розповіла Юлія Петришена.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Натали Клим

    У нашому садочку сьогодні вже було тепло
  • Anonymous

    Врут и не краснеют - тепла нет ни в одном садике, долги бешеные - "покращення" на лицо.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:23 У Тульчинському районі двоє раніше судимих чоловіків вкрали скутер photo_camera 18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera 11:23 У Вінницькій «Пироговці» провели унікальну кардіохірургічну операцію photo_camera 11:00 Вінничани роблять РЕБи для захисту від ворожих дронів. Підтримайте гривнею (прес-служба МБФ "Без кордонів") 10:22 Де у Вінниці 8 травня не буде світла, холодної та гарячої води. Адреси 09:53 У Вінниці оновили розклад руху автобусів маршруту №16 09:17 Нічна атака на Вінниччину: ворог влучив в об'єкт інфраструктури
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up