Центральна районна лікарня у Вінниці почне приймати пацієнтів з COVID-19

Центральна районна лікарня у Вінниці почне приймати пацієнтів з COVID-19
Вінницька ЦРЛ, фото з сайту медзакладу.
  • Голова Вінницької ОДА Владислав Скальський розказав, що вінницьку ЦРЛ повністю перепрофілюють: вона стає інфекційною лікарнею. 
  • За його словами, заклад прийматиме пацієнтів з коронавірусом вже 7 квітня
  • При цьому губернатор додав, що за минулу добу в нас не зареєстровані нові випадки коронавірусної хвороби та похвалив відповідальний бізнес за доставку їжі у лікарні.

У понеділок, 6 квітня, голова Вінницької ОДА Владислав Скальський провів брифінг, присвячений протидії коронавірусу в нашому регіоні. На початку розказав, скільки у нас є офіційно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, станом на 6 квітня.

— На території області за останню добу ситуація не змінилася: у 75 людей виявлена коронавірусна хвороба, в тому числі й у семи дітей. Три дитини у Вінниці, три у Гайсині та одна дитина з Чернівецького району. Стан пацієнтів стабільний, погіршення за добу не зафіксовані, — говорив Скальський.

Попри те, що протестуватися на COVID-19 майже не реально, голова Вінницької ОДА зазначає, що нині у обласного лабораторного центру МОЗ є 3300 тест-систем для ПЛР-діагностики.

Відео дня

Також станом на сьогодні госпіталізовані 57 з 75 інфікованих COVID-19. А загалом в області є 524 інфекційних ліжка. За потреби цю кількість збільшать до 1780, шляхом перепрофілювання цілих медзакладів.

Водночас, вже зараз Вінницька ЦРЛ, що знаходиться на Хмельницькому шосе, 92, перебудовується на прийом хворих на коронавірус.

— Ця лікарня стане повністю інфекційною, — говорив Владислав Скальський. — Там здійснюються відповідні заходи, а саме: встановлення шлюзів між чистими та брудними зонами, створення нових маршрутів пацієнта по відділенню, розведення кисневої магістралі, накопичення ШВЛ та іншого обладнання, забезпечення побутових потреб медиків, які працюватимуть вахтовим методом тощо. Однак, лікарня зберігатиме й свій профіль: будуть ліжка по акушерському, хірургічному, терапевтичному, неврологічному профілю.

І ще чиновник додав, що центральна районна лікарня буде готова приймати пацієнтів з COVID-19 вже завтра, з 7 квітня.

— Ми сюди будемо переводити всіх пацієнтів, у тому числі зі старого інфекційного відділення цієї лікарні. У старій будівлі буде створений блок господарчих потреб, де встановлять пральні машини і сушарки, що були надані благодійниками і волонтерами, — зазначив Скальський.

Частину брифінгу голова області говорив й про посилення карантину на території області. Задля цього збільшують кількість патрулів Нацполіції.

— Фактично, ми маємо 34 мобільних патрулі по Вінниці, по області — 145. Кількість піших патрулів також зростає — їх вже 30 тільки у Вінниці, по області — 84. Додатково хочу зазначити, що 338 поліцейських залучені до охорони громадського порядку в місцях загального відпочинку — це парки, сквери тощо. Ми проводимо щоденну масову дезінфекцію вулиць та карантинних місць, — говорив голова ОДА.

А наостанок брифінгу похвалив дії соціально відповідального бізнесу, який доставляє їжу медикам-інфекціоністам:

— Мережа ресторанів «Батискаф», «АССА», «Лезгинка», «Georgian Factory», «Red Zeppelin», а також ресторани TerraMare, Суши-бар «Яма», «Касабланка», а також ще декілька закладів організували доставку продуктів харчування у лікарні. По суботах та неділях доставляються продукти в інфекційне відділення МКЛ №1 — обід та вечеря. Вони комунікують напряму з лікарями та знають списки їхніх продуктових потреб. У планах зробити доставку їжі й до обласної дитячої інфекційної лікарні.

 

Читайте також:

Важливе за тиждень. Найцікавіші новини від 30 березня до 6 квітня, які ви могли пропустити

В Україні 24 квітня буде від 8 до 58 тисяч хворих на коронавірус. ОПИТУВАННЯ

Як зміниться наше життя з 6 квітня. Роз’яснення нових обмежувальних заходів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Людмила Морочинская

    А як з аптекою в Зарванцях? На все
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up