Трамвай з Вишеньки на Електромережу отримає нову зупинку біля «Ашанті»

Трамвай з Вишеньки на Електромережу отримає нову зупинку біля «Ашанті»
Пішохідні переходи на острівках понижені і викладені червоною плиткою
Подарунок до Нового Року. Незабаром вінничани зможуть доїхати з Вишеньки на Електромережу прямим трамвайним маршрутом

У Вінниці продовжуються роботи по будівництву трамвайної зупинкі з Вишеньки на Електромережу. Вже встановлені усі трамвайні колії, збудована контактна мережа та заасфальтована проїжджа частина вул. Пирогова, яка була попередньо розрита задля прокладання трамвайних колій через вулицю. Працівники Вінницької транспортної компанії вже провели декілька тестових запусків трамваю по новозбудованій вставці.

Зараз розпочався етап благоустрою території. За планом, на площі мають викласти тротуарну плитку і зробити пішохідні доріжки, а також збудувати зупинку та встановити посадочний павільйон.

- На цій площі буде тільки одна зупинка, яка буде для трамваїв нового маршруту, які рухатимуться з Вишеньки. Також, тут встановлять посадочний павільйон для трамваю. Саму площу плануємо облаштувати тротуарною плиткою, а пішохідні доріжки будуть з червоної плитки, – каже заступник директора департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Юрій Павлінчук. 

Відео дня

На площу завезли необхідні матеріали, а будівельники встановлювали перші бордюри та займались підготовкою території до подальших робіт.

Проект нової трамвайної вставки було оцінено у 9.9 млн грн та виконується за співфінансуванням державного та місцевого бюджетів. З фонду регіонального розвитку було отримано 9 млн грн, а 900 тисяч грн надійшли з міського бюджету Вінниці.  Роботи були розпочаті ще у вересні, а запустити для пасажирів новий трамвайний маршрут планують вже наприкінці року. Трамваї будуть рухатись чи по 3 маршруту, чи по 7-му, але офіційної інформації ще не розголошують.  

Previous Next
Previous Next

Previous Next
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Мешканець

    Трамвай це дуже добре,особливо пенсіонерам.А суперечка з тролейбусом   недоцільна-є такий транспорт як автобус...
  • Анонім

    Ця зупинка маже нівелює саму затію. Вся вигода була в тому, що поворот би економив 5-10 хвилин часу за рахунок стояння перед двома світлофорами і часу на пересадку з трамвая в трамвай або з тролейбуса в тролейбус.



    за тих 9 мільйонів можна було повісити тролейбусну контактну мережу по Стахурського-Юності. Таким тролейбусом люди би їздили,  бо маршрут не кружний, і людей багато живе на цих вулицях.

    Bondarchuk Sergiy reply Анонім

    А тролейбусів для пропонованого Вами маршруту звідки взяти? Трамваїв є достатньо, дякуючи швейцарцям...

    Дарья reply Анонім

    Да сума кругленька, але люди задоволені тим, що зробили цю колію і не потрібно буде робити пересадки. Можна було й зробити так як ви кажете, але є такий вислів якби знав де впаду то сіно постелив так і тут.

    Гість reply Дарья

    Не кажіть дурниці. Ціна була відома заздалегідь. До початку робіт завжди виготовляється проектно-кошторисна документація

    Крім того, якщо ви не в курсі, люди ще більше були б задоволені тролейбусом Вишенька -Електромережа-Аграрний через Стахурського, бо ще більшій кількості людей не довелося б робити пересадки і це було б реально швидше хвилин на вісім так точно. А якщо ви піклуєтеся про тих, кому потрібно з зупинки Шевченка чи Ратушної на Заколотного - так там же 5 хвилин пішки! Чекати 15-20 хвилин того трамвая на дві-три зупинки і сім хвилин їхати там, де 5 хвилин іти, не будуть навіть пенсіонери.

    До речі щодо моєї пропозиції, то бажаючі могли б спуститися на Стахурського і доїхати звідти.

    Анонім reply Гість

    Цікаво а як він би прямував трамвай через Стахурського, враховуючи ширину дороги, та те що треба десь розмістити опори. І скільки коштував би даний проект, тут Вишеньку з Барським сполучали два роки. Стосовно іншого комусь потрібно із Електромережі на Космонавтів, Юність, Інтернаціоналістів Ви неподумали. І прикінці, пенсіонери одну зупинку не ходять пішки так для інформації, можливо Ви взагалі некористуєтесь, даним видом транспорту.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:10 Розваги, атракціони, смачні страви, коктейлі, інтерактиви з благодійним проєктом "Колесо Підтримки" (Новини компаній) 13:01 Вінничанка пропонує перейменувати вулицю на честь загиблого Героя Назарія Гринцевича photo_camera 12:15 Мінус $16 мільйонів для рф: 47 бригада знищила ворожий вертоліт Ка-52 11:04 СБУ викрила у Вінниці ворожого агітатора: він виправдовував війну рф Від читача 10:24 Пригоди бійців у Європі․ Майбутній "рейнджер" розповів про навчання воїнів ССО за кордоном 10:05 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (Новини компаній) 10:00 «Пирогов нині був би на нашій стороні». Для кого пікнік під час війни? 09:39 Понад 60 вулиць без води та 10 без світла: адреси та час відключення 08:49 Сьогодні вітаємо Ірину та Тараса. Історія, заборони та прикмети 13 травня 08:40 Ремонт та обслуговування велосипеда, електросамоката: куди звернутися у Вінниці (партнерський проєкт) 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 6 до 13 травня, які ви могли пропустити photo_camera 20:14 У жахливій автопригоді на Вінниччині загинули водій автівки та його пасажирка photo_camera 19:44 У Вінниці біля Вежі з'явилася нова локація для вшанування пам'яті полеглих Захисників photo_camera 18:17 Ветерани війни з Вінниччини провели день на кінній стайні photo_camera 17:53 Турніром відкрили стрітбольний сезон. У Вінниці провели чемпіонат із вуличного баскетболу photo_camera 16:43 Кукурудза з Вінниччини користується особливим попитом в країнах ЄС 15:24 З водойми в Іллінцях дістали тіло 47-річного чоловіка 14:17 Захисник з Луки-Мелешківської отримав «Золотий Хрест» від Головкома ЗСУ 14:14 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up