Натуральне м’ясце без додавання хімічних компонентів, та й за ціною недорого. Рулька за смаком нагадує буженину, що ми звикли купувати в магазинах, але вона набагато м'якша і соковитіша.
Власним рецептом приготування рульки по-баварськи поділилася шеф-кухар «Бавария Пабу». Ця свиняча ніжка смачна як в гарячому, так і в холодному вигляді, чудово йде на бутерброди. А до столу її подають разом з тушкованою капустою.
Рульку можна готувати на грилі, маринувати у пиві з імбиром або медом – варіантів безліч. І, до речі, печену ніжку свинки можна приготувати на Великдень!
Спосіб приготування
Ретельно промиваємо рульку у холодній воді, очищаємо від можливого забруднення на шкірці і кладемо у каструлю з солоною, холодною водою, лавровим листком та духмяним перцем варитися на годину.
Відварену ніжку замащуємо соусом. Для нього змішуємо майонез, гірчицю та суміш червоного і чорного перців. Залишаємо обмащену рульку на деякий час замаринуватися. Тим часом змащуємо деко олією.
Замариновану ніжку кладемо у деко і ставимо у духовку на 30 хвилин, запікаючи її при 220 градусах.
До столу подаємо з квашеною тушеною капустою, гірчицею та хроном. Готову рульку обливаємо соусом з часнику. Прикрашаємо страву зеленню.
Приблизна вартість продуктів для приготування рульки по-баварськи:
Назва Вага Вартість
Свиняча ніжка без ратички 800-900 г 22 грн
Майонез 40 г 1,25 грн
Гірчиця 30 г 0,96 грн
Часник 25 г 0,60 грн
Сіль, червоний та чорний мелений перець
Всього 24,81 грн
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
№ 17 від 23 квітня 2025
Читати номер