Субсидія по-новому. З 1 жовтня частина вінничан отримає готівку

Субсидія по-новому. З 1 жовтня частина вінничан отримає готівку

З 1 жовтня 2019 року в Україні стартує монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Монетизовані пільги вінничани продовжать отримуватимуть готівкою та безготівковою формою.

Про це повідомляють у вінницькій мерії.

Безготівкові пільги

За інформацією джерела, безготівкові субсидії призначатимуться усім пільговикам в автоматичному режимі через Ощадбанк:

Відео дня
  • “Ощадбанк” вестиме облік пільговиків та коштів, які надходитимуть на рахунок для виплати пільг, для кожного пільговика індивідуально.
  • Потім “Ощадбанк” перекаже гроші на рахунки управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг на підставі договорів, що укладаються між ними та “Ощадбанк”.

Монетозовані пільги

Монетизована пільга готівкою за бажанням пільговика може бути призначена з виплатою щомісяця на рахунок пільговика, відкритий в установі уповноваженого банку, або на «Укрпошті». Вінничани можуть отримати монетизовану субсидію у 34 банках (Перелік).

— Для цього пільговик повинен подати заяву до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення та вказати номер рахунку, відкритий в установі уповноваженого банку, куди перераховуватимуться кошти. При собі пільговик повинен мати паспорт громадянина України та ідентифікаційний номер, — пояснює директор департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова.

Читайте також: Субсидія на новий опалювальний період: вінничанам розпочали видавати талони

Пільговики зобов’язані сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги, перерахованої управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг або виплаченої таким пільговикам готівкою.

Якщо субсидіанти, які отримують монетизовану пільгу грошима, заборгують за комунальні послуги понад 340 гривень їм припинять виплачувати субсидію готівкою.

— Ті, хто отримує пільги, має повідомляти до відділів соціального захисту про зміни, які впливають на надання пільг, — додала Валентина Войткова.

Якщо буде виявлено, що особа отримала надмірні нарахування через якісь зловживання, їх буде повернено до державного бюджету. Можливо навіть і через суд, якщо пільговик добровільно відмовиться це робити.

Важливо
За отриманням інформації про будь-які питання, пов’язані з субсидіями, можна звернутися:

  • просп. Космонавтів, 30 (другий поверх)
  • або вул. Брацлавська,85.

Графік роботи:

  • понеділок-четвер з 9:00 до 17:00,
  • п‘ятниця з 9:00 до 16:00.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • вячеслав ткач

    Автор про суббсидия или льготы? определи
  • Орест Лютий

    Дякувати Україні, що надає субсидію, бо, якби не вона, було б ой як  сутужно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up