Штрафи до 1700 гривень. Хто має прибирати сніг біля магазинів та шкіл?

Штрафи до 1700 гривень. Хто має прибирати сніг біля магазинів та шкіл?
  • Вінницю засипає снігом. Вінничани скаржаться на комунальників, які не прибирають територію біля аптек, магазинів та АЗС. Хто ж цим має займатися насправді?

Прибирати сніг біля магазинів, офісів, закладів харчування, навчальних закладів та інших установ мають їхні власники. Про це у фейсбук пише Вінницька міська рада.

Такі вимоги Правил благоустрою території Вінницької міської територіальної громади. Контролює цей процес Муніципальна варта. Спочатку проводять роз’яснювальну роботу. Коли власник не реагує, він може отримати штраф від 850 до 1700 гривень.

— Комунальні служби міста під час негоди очищають міські дороги, тротуари та дворові території цілодобово. За чистотою біля своїх об’єктів мають слідкувати і власники офісів і комерційних об’єктів. Це також стосується і установ та організацій, зокрема шкіл та дитячих садочків, — йдеться у повідомленні. — Відповідно до вимог Правил благоустрою Вінниці, очищення території навколо об’єктів повинно розпочинатися одразу після снігопаду. Під час ожеледиці потрібно очищати та посипати тротуар і підхід до пішохідного переходу через дорогу, місць для зупинки громадського транспорту, спуски і підйоми. Під час танення снігу та льоду мокрий сніг, пісок та бруд потрібно теж прибирати. Також підприємці мають своєчасно очищати від льоду та бурульок покрівлі, карнизи будівель та водостічні труби з дахів.

Відео дня

Опитування

Чи допомагаєте ви прибирати територію від снігу?


 

Читайте також:

Комунальники з ночі чистили місто від снігу. Залучили додаткову техніку

Терорист у центрі міста та озброєна сутенерка: важливе за 11 лютого на 20minut.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Natasha Makarova

    как раз возле магазинов и школ - чуть не единственные места, где вовремя все чистится (не у всех, но тем не менее). Больше вопросов как раз не к этим местам.
  • Владимир Русланович

    Та хоча б на тротуарах комунальники чистили і у дворах, цього немає!!!

    Елена Мироненко-Твердохлебова reply Владимир Русланович

    А это возможно с лопатой в рухах одному человеку?Просили по возможности не выходите из дома или помогайте себе сами.
  • Павел Прис

    Де сьогодні, у Вінниці, був сніг?
  • Борис Карпов

    А в хозяїв руки ростуть із сраки чи лоскоти мають
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up