Сходіть на Пікардійську Терцію і підтримайте проєкт для незрячих дітей

Сходіть на Пікардійську Терцію і підтримайте проєкт для незрячих дітей
фото: Казка на білих лапах
  • Вінничанам покажуть унікальне музично-театральне дійство. У рамках проєкту «КАЗКА НА БІЛИХ ЛАПАХ» у театрі імені Садовського виступить «ПІККАРДІЙСЬКА ТЕРЦІЯ» і незрячі діти віком 4-12 років з різних міст України.

Про проєкт та коли пройде у Вінниці

Цей проєкт унікальний. Учасники відвідали уже чимало мість і сьогодні, 14 січня, виступлять у Вінниці.

— У програмі — хіти піккардійців і прем'єра 9 нових різдвяних пісень, які легендарна група виконуватиме разом з незрячими дітьми. Подаруй справжню різдвяну казку собі і своїм близьким! Мегапозитивні враження та емоції на все життя залишаться з кожним, — пишуть у фейсбук групі Казка на білих лапах.

Відео дня

Варто зазначити, що зібрані кошти підуть на створенні кіно та книг для незрячих.

Початок о 18:30 14 січня у театрі імені Садовського. 

Квитки можна придбати у касах театру. 

Звернення організатора концерту і мами незрячого хлопчика Валентини

Мене звати - Валентина Гарник. Я звичайна вчителька із КЗ " Гуманітарна гімназія #1 ВМР" та голова ГО "Сьоме бачення". 

У мене росте прекрасний син, але ось уже 4 роки він не бачить. Для мене це був шок, оскільки я не розуміла і не знала, як поводитися та навчати власну дитину. В Україні є лише 4 школи-інтернати для незрячих (Київ, Харків, Львів та Одеса), але віддавати дитину в такий заклад я не хотіла, оскільки не змогла б елементарно бачити щодня його посмішку, віддавати любов, радіти успіхам чи втішати від невдач, на допомогу прийшло інклюзивне навчання, яке було організовано в школі. Але щоб навчитися азбуці Брайля та здобувати освіту далі, незрячій категорії необхідне відповідне обладнання, яке прописане в переліку рекомендованих корекційних засобів для навчання, не врахована лише їхня ціна, адже вартість однієї такої машинки перевищує 16 тисяч гривень, які не покриває державна субвенція. Моя незряча дитина не одна в нашій області і ці проблеми спільні для усіх таких дітей, можливо саме тому й звертаюся до вас від імені не тільки як мами, але й людини, яка переживає і вболіває за майбутнє незрячих дітей.

Проблем існує багато, але якщо просто сидіти і нічого не робити, то нічого і не зміниться. Саме тому шукаються альтернативи та співпраця з іншими організаціями, адже лише спільно можна досягти успіху.

До речі, у Валентини можна придбати квитки по 200 грн. Замовляйте їх у неї за телефоном 0974057332.

Інклюзивне навчання для незрячих в Україні

В Україні інклюзивне навчання для незрячих вперше було запроваджено ще 9 років тому завдяки Оксані Потимко - голові ГО "УСІ- українська спілка інвалідів" та директорки Ресурсного центру Львівська політехніка. Завдяки їй освіта для незрячих стає доступнішою, адже створюються книги шрифтом Брайля, аудіо книги, збираються кошти на обладнання тощо. 

Одним із таких проектів є "Казка на білих лапах", презентація якого відбудеться у Вінниці 14 січня 2020 року. Це унікальний інклюзивно-мистецький соціальний проект, мета якого зібрати кошти на створення фільмів для незрячих, запис нових аудіо книг та придбання необхідного обладнання для навчання незрячих, зокрема і в нашій області.    

Вінниччина

У Вінницькій області понад 60 дітей з глибоким порушенням зору та 6 тотально незрячих, двоє з яких навчаються у м.Вінниця (Гуманітарна гімназія №1 та 30 школа), решта в Самгородоцькій спеціалізованій школі-інтернаті для дітей з порушенням зору Козятинського району.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up