Салатовий з рожевими вставками. Показали фасад дому на Соборній, який ремонтують за кошти міста

Салатовий з рожевими вставками. Показали фасад дому на Соборній, який ремонтують за кошти міста
  • Навесні почали ремонтувати дім біля МакДональдса на Соборній.
  • Робітники оновили покрівлю, частково утеплили фасад, який набув ніжного зеленого кольору з рожевими вставками.
  • На цю роботу вінницький бюджет дає 7,6 мільйона гривень. А жителі заради ремонту «попрощалися» із балконами та кондиціонерами.
  • Дізналися коли закінчать роботи та за який дім влада міста візьметься надалі

З травня-червня підприємство «Будівельна фірма Ремс» займається ремонтом фасаду будинку на Соловйова, 3. Будівельники спорудили риштування та взялися оновлювати стіни дому. Нещодавно, робітники зняли частину «лісів» і побачили яким же є новий фасад будинку.

«Краще б у жовтому колірі»

Він має зелений колір з білими «колонами». Під вікнами та у «колонах» є рожеві вставки. Такий дизайн сприйняли неоднозначно у соцмережах: вінничанин Валерій Старжинський пропонував жовтий колір для фасаду. Таким чином, дім буде в одному кольорі з сусідньою будівлею.

Відео дня

Але якщо пройти донизу вулиці Соловйова, то на думку автора, новий колір фасаду дому гармонізує з кольором, у який пофарбована гімназія №17

Крокуємо далі та помічаємо, що робітники займаються утепленням ще й торця будівлі. 

А у подвір’ї, візуально, зроблено набагато більше, ніж попереду дому: повністю вкрита панелями та пофарбована вежа, частково стіни.

Запитали у керівника департаменту міського господарства Григорія Пурдика, який опікується ремонтом цього дому, що вже зроблено і коли будівельники продовжать роботу:

— Половину фасаду вже зробили, а наразі підрядник продовжує роботи по внутрішньому фасаду. Покрівлю вже повністю перекрили. Робітники продовжать працювати і при невеликих морозах, застосовуючи морозостійкий клей для монтажу панелей, — каже Григорій Пурдик. — Фасад з переду вкрили пінопластом, товщиною 10 сантиметрів. А з внутрішньої сторони — мінеральною ватою. Обрали так, бо сзаду фасад простіший, а попереду треба вирізати складні форми, для чого доцільніше використовувати пінопласт.

А ще він додав, що завершення реконструкції будинку запланували на 2020 рік:

— Більш конкретну дату назвати не можу, бо все залежить від погодніх умов. Гроші на цей будинок закладаємо в бюджет на наступний рік.

Гроші платить місто. Але за певних умов

Раніше писали, що міська влада вирішила профінансувати реконструкцію будівлі на Соловйова, 3. На ці цілі були готові виділити понад 9 мільйонів гривень. У ході торгів на ProZorro, вартість реконструкції зменшили до 7,6 мільйона гривень.

А перед початком робіт чиновники провели громадські обговорення. Жителям сказали, що ремонт дому буде за бюджетні гроші, але від них вимагали виконання певних умов: розсклити балкони і прибрати кондиціонери з переднього фасаду.

А чим заслужив дім ремонт за міські кошти? Дому 121 рік, у конструкції дому є фальшива башта, а в одному з під’їздів — скляний дах.

Його збудували два євреї Йось-Зіндель та Перець Гельблу, щоб здавати квартири багатіям. А на перспективу в подвір’ї з’явиться нова туристична родзинка. Про історію можна прочитати ось тут.

Далі — «Будинок залізничників»

Наступним об’єктом, який є у плані реконструкції за кошти Вінниці, може стати багатоповерхівка на Замостянській, 27. Це пам’ятка архітектури, «Будинок залізничників».

— У нас вже готова проектно-кошторисна документація на реконструкцію цього будинку. На наступний рік закладаємо кошти на ремонт покрівлі. Але оновлення цього будинку потрібно багато коштів. До 15 мільйонів гривень, наскільки я знаю. Якщо буде фінансування, то зможемо його зробити швидше, — розказав керівник департаменту міського господарства Григорій Пурдик.

Незвична багатоповерхівка, яка одночасно висотою і три, і чотири поверхи, знаходиться на перехресті Замостянської з проспектом Коцюбинського. 

Нині будинок майже втратив свій старовинний шарм: побитий фасад, потріскані декоративні елементи. Та й залізничників, на честь яких і названий дім, тут майже не залишилося. 

Про історію та буденне цього дому можна прочитати в матеріалі: Будинок залізничників стоїть на місці розбомбленого храму.

Чому будинки ремонтують за кошти міста? 

Раніше на Соборній зробили ремонт будинків під номерами 22, 50, 101.

Соборна,22

Соборна,50

Соборна,101

Як розказували у мерії, гроші на це давали з бюджету міста.

— Фасади будівель на Соборній обшарпані, а це обличчя міста, яке бачать городяни та гості міста, — казав директор департаменту міського господарства Григорій Пурдик. — У департаменті архітектурі розробили Концепцію реконструкції фасадів центральної частини міста: від «Універмагу» і до головпоштамту.

Чиновник розказував про плани відремонтувати будівлі на Соборній за номерами: 75,79,81,91,97.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ярослав

    Так ви бляха муха визначыться, це быля МакДональдса, чи біля 17 школи! Це два разні будинки!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up