Ремонтують дім навпроти «Універмагу». У планах — ще шість будинків на Соборній

Ремонтують дім навпроти «Універмагу». У планах — ще шість будинків на Соборній
  • Цієї весни на Соборній, 101 продовжують ремонт фасаду. Його роблять майже повністю за бюджетні гроші.
  • Надалі займуться колишнім готелем «Франсуа». А взагалі у планах — упорядкувати вигляд ще кількох домів у центрі Вінниці.

Реконструкцію фасаду будинку навпроти «Універмагу» розпочали восени минулого року. До настання морозів комунальники з «Аварійно-диспетчерської служби» встигли перекрити дах. А ще відреставрували оригинальний вигляд фасаду та утеплили частину будинку.

Буде готово у 2018 році

Цієї весни знову поставили риштування. Нині будівельники почали знімати стару фарбу з дому, зносити старі балкони.

До речі, якраз навколо балконів й тривала суперечка між жителями та міськими чиновниками — люди не хотіли відкриті балкони, які були за проектом. І у результаті знайшли компромісне рішення: робитимуть засклені, але у єдиному стилі.

Відео дня

Будинок роблять за кошти міста. Його ремонт коштує 3,8 мільйона гривень. З цієї суми 30% заплатили підприємці, які мають магазини на першому поверсі.

Тоді як жителі отримають ремонт фасаду безкоштовно. Але заплатять третину від вартості балкону (близько 8000 гривень).

— Підрядник мав завершити реконструкцію фасаду дому до кінця 2017-го. Але оскільки були довгі перемовини з мешканцями щодо балконів, то старт ремонтів відбувся на 2,5 місяці пізніше, ніж було заплановано. У цьому році буде завершено на 100 відсотків, — сказав директор департаменту міського господарства Григорій Пурдик.

На тій частині, де зробили фасад, підприємці змонтували старі вивіски. Вони суперечать порядку, який затвердили ще у 2015 році, про що запевняють у мерії.

— Вивіски мають бути впорядковані за єдиним стандартом та відповідати концепції розміщення вивісок на вулиці Соборній. Таке доручення наш департамент отримав від міського голови. Наші працівники підуть до магазинів в будинках на Соборній, 101 та Соборній, 50, аби розказали про необхідність узгодження зовнішніх вивісок з департаментом архітектури або їх заміни, — сказав Григорій Пурдик.

Екс-готель «Франсуа» за мільйон

Паралельно з ремонтом на Соборній, 101, займуться ремонтом фасаду на Соборній, 50. Це колишній готель «Франсуа».

За проектом, там буде реставрація мурування стін, утеплення, реставрація ліпнини. Фахівці мають замінити водостічну систему та прибрати старі кондиціонери. Усю роботу виконає приватна «Будівельна фірма Ремс» за 1,1 мільйона гривень.

— Ще наш об'єкт на цей рік — Соборна, 50. У домі вже тривають внутрішні ремонти — роблять розводку труб для кондиціонерів, які виносять на іншу стіну, яку не видно з центральної вулиці. Тобто, люди як проходитимуть по центру міста не бачитимуть на цій історичній будівлі «мозаїку» з кондиціонерів. Крім того, відновимо оригінальний вигляд ліпнини та балконів, — сказав директор департаменту міського господарства Григорій Пурдик.

Раніше він розказував, що на даху «Франсуа» обладнають систему проти бурульок, які там утворювалися кожної зими та наражали на небезпеку пішоходів.

У планах ремонт ще п’яти будинків

Крім будинків під номерами 50 та 101, запланована реставрація фасадів за номерами 75,79,81,91,97 на вулиці Соборній. Їх визначили у рамках Концепції реконструкції фасадів центральної частини міста, яку розробили в департаменті архітектури.

Як й будинки за номерами 50 та 101, наступні також відремонтують за кошти бюджету, адже у мерії стверджують, що це «обличчя міста».

Читайте також:

Будинок біля “Скайпарку” відреставрують за міські гроші. Де підвох?

Обличчя міста буде гарним. Дім навпроти «Універмагу» ремонтують за міські кошти

Підприємці з Соборної:«Стандарти для вивісок? Нехай бордюри виправляють»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Denter Black

    "домів"......   будинків!
  • Anonymous

    ...були довгі перемовини з мешканцями щодо балконів... - не понимаю, какие могут быть переговоры с ПРЕСТУПНИКАМИ которые НЕЗАКОННО изуродовали балконы. Приехали с вышкой и болгаркой и срезали все балконы под фасад, а всем рагулькам там живущим штраф влепить недетский.

    На таких домах ОБЯЗАНЫ быть ТОЛЬКО открытые балконы, а колхозников понаехавших штрафовать каждый месяц (а будут выделываться отключить от всех коммуникаций и всё.).

    Anton Rak reply Anonymous

    Pravilno vse napisali, balkony dolzhny byt orginalnie. Vsech kolchoznikov v kolchoz
  • Порошок

    Цікаво, того особливого Д. заставлять перебудувати балкон?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up