За 7,6 мільйона гривень оновлять дім Йося і Перця, що у центрі Вінниці

За 7,6 мільйона гривень оновлять дім Йося і Перця, що у центрі Вінниці
  • У ProZorro завершився аукціон на реконструкцію будинку, що на вулиці Соловйова, 3.
  • Під час торгів вартість реконструкції знизилася з 9,3 до 7,6 мільйона гривень.
  • Цей будинок відомим тим, що є одним з найстаріших прибуткових будинків у центрі Вінниці. А яким будинкам ще «світить» ремонт?

На чотириповерхівку, що навпроти гімназії №17, очікує цьогоріч реконструкція. Департамент міського господарства завершив тендер. Оновлення фасаду оцінили у 9,3 мільйона гривень.

У ході торгів найнижчу ціну за роботи — 6,9 мільйона — запронувало приватне підприємство «Вінницярембуд». Але чиновники відхилили їх пропозицію. Причиною стало те, що претендентом не надано повний пакет документів, а також не доведено наявність досвіду виконання аналогічної реконструкції.

Відео дня

Переможцем хочуть визнати приватне підприємство «Будівельна фірма Ремс», яке готове виконати реконструкцію дому за 7 мільйонів 631 тисячу гривень. Тож, на тендері вдасться заощадити тільки 1,6 мільйона гривень.

Підрядник має виконати перелік, в якому понад 130 видів робіт.

Чим заслужив цей будинок ремонт за кошти міста? Дому 121 рік, у конструкції дому є фальшива башта, а у одному з під’їздів — скляний дах. Його збудували два євреї Йось-Зіндель та Перець Гельблу, щоб здавати квартири багатіям. Про історію можна прочитати ось тут.

Які ще будинки відремонтують за гроші Вінниці? Нещодавно провели тендер на виготовлення проектно-кошторисної документації для будинку на Замостянській, 27.

За 449 тисяч гривень товариство «Інженер-Б» розробить проектно-кошторисну документацію для реконструкції пам’ятки архітектури «Будинок залізничників».

Незвична багатоповерхівка, яка одночасно висотою і три, і чотири поверхи, знаходиться на перехресті Замостянської з проспектом Коцюбинського.

Нині будинок майже втратив свій старовинний шарм: побитий фасад, потріскані декоративні елементи. Та й залізничників, на честь яких і названий дім, тут майже не залишилося.

Про історію та буденне цього дому можна прочитати в матеріалі: Будинок залізничників стоїть на місці розбомбленого храму.

Чому будинки ремонтують за кошти міста? Раніше на Соборній зробили ремонт будинків під номерами 22, 50, 101.

Соборна,22

Соборна,50

Соборна,101

Як розказували у мерії, гроші на це давали з бюджету міста.

— Фасади будівель на Соборній обшарпані, а це обличчя міста, яке бачать городяни та гості міста, — казав директор департаменту міського господарства Григорій Пурдик. — У департаменті архітектурі розробили Концепцію реконструкції фасадів центральної частини міста: від «Універмагу» і до головпоштамту.

Чиновник розказував про плани відремонтувати будівлі на Соборній за номерами: 75,79,81,91,97.

Читайте також:

Фото: архів «20хвилин»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Орест Лютий

    Варто зауважити, що майже всі утеплені будівлі в сонячну погоду коли його промені освітлюють під гострим кутом фасад, то у них такий вигляд як у доріг,  які мають продавлені латки і вибоїни, це ганьба таким штукатурам і шпаклівщикам, ще при прямому куди не йшло, тому перевіряйте коли вони шпаклюють...
  • Urgen Stine

    Теперь он убыточный. ))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня постраждали всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up