У 50 будинках вимкнуть гарячу воду через борги — «Вінницяміськтеплоенерго»

У 50 будинках вимкнуть гарячу воду через борги — «Вінницяміськтеплоенерго»
  • За результатами опалювального сезону вінничани боргують біля 120 мільйонів гривень. І тепловики скаржаться, що рівень розрахунків за спожите тільки 80%.
  • Але тепер новий закон «Про житлово-комунальні послуги» дозволяє їм відключати від гарячої води цілі багатоповерхівки! Таке загорожує боржникам у 50 будинках.

Найбільше підприємство-теплопостачальник у Вінниці скаржиться на зростання боргів серед населення. За спожите опалення і гарячу воду вінничани не заплатили близько 120 мільйонів гривень. Про це йдеться на сайті «Вінницяміськтеплоенерго».

«Незабаром споживачі отримують нові рахунки за послуги, спожиті в квітні, але ще далеко не всі сплатили за попередній місяць! Рівень розрахунків за спожиті послуги лише 80 %», — повідомляють тепловики.

Їхня юридична служба стягує через суд гроші з боржників. Але з 1 травня підприємство отримало нові повноваження, що дозволяє закон «Про ЖКП» №417 —  багатоповерхівки, де всі жителі боргують перед «ВМТЕ», будуть відключати від опалення та гарячої води.

Відео дня

«Станом на зараз таких будинків є близько 50! Зараз на підприємстві проводиться підготовка до відключень таких будинків, а також попередження мешканців цих будинків про відключення, — пишуть на сайті ВМТЕ. — Підприємство змушене застосовувати такі санкції, адже КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» повинно розраховуватися за ресурси, які використовує для виготовлення теплової енергії. Найбільша частка фінансів припадає на розрахунок за природний газ».

Нагадаємо, нещодавно опублікували графік відключень гарячої води у Вінниці.

Читайте також:

Фото: архів «20хвилин»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Зневажливий

    Грицько Штахета. Навіщо сірники, чи в ліс по дрова, твій нік сам за себе говорить про те чим можна скористатись для нагрівання води.

    Грицько Штахета reply Зневажливий

    Та нема питань, можна й штахетами палити. Головне - брати ті штахети з сусідських парканів, вони ж все одно нові поставлять. І ще - треба розвивати навички ніндзя - бо якщо спіймають то пику наб'ють. )))
  • Vanya Mazur

    От мертвечук пообіцяв реструктуризацію боргу населення,всі і повірили... чекають.
  • Татьяна Гонта

    Пеня, санкции ...дальше что?

    Татьяна Гонта reply Татьяна Гонта

    Там хоть не надо них за что платить?
  • Алекс Винница

    Патамушта тарифы низкие)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up