Розпізнавання номерів і облич: що це за система Vezha, яка запрацює у Вінниці

Розпізнавання номерів і облич: що це за система Vezha, яка запрацює у Вінниці
  • Вперше в Україні, а саме у Вінницькій області, ввели проект «Vezha».
  • В основі даного проекту лежить використання штучного інтелекту аналітики відеопотоку з камер відеоспостереження.
  • Камери розпізнають людей, марки машин та номерні знаки.

У Вінниці розбудовується Ситуаційний центр Нацполіції. Усе для того, щоб якісніше надавати поліцейскі послуги. На новому етапі вводять безпековий проект «Vezha». Його презентували сьогодні, 22 лютого. Виступили на презентації начальник обласної поліції Іван Іщенко, керівники місцевої та виконавчої влади, а також директор «Incoresoft Україна» Олег Сивинюк.  

Також під час заходу підписали офіційний меморандум про співпрацю між поліцією Вінниччини та компанією «Incoresoft Україна».

Відео дня

Для чого система Vezha?

Система «Vezha», яка запроваджується на Вінниччині, це система відеоаналітики та розпізнавання об'єктів на основі штучного інтелекту.

Тепер поліцейські мають можливість у реальному часі моніторити оперативну обстановку у Вінниці та області. Відеопотік іде з понад 800 камер. Правоохоронці матимуть змогу проглядати будь-яку події в режимі онлайн, відслідковувати рух порушників та одразу передавати інформацію поліцейським екіпажам.

Окремо можна проглядати, де перебувають ті чи інші наряди. Вся ця інформація відображається у режимі реального часу. Зелені наряди — вільні, червні — опрацьовують виклик. Керують нарядами аналітики.

До роботи у проекті задіяно на постійній основі два працівники. Один відслідковує та контролює перебіг масових заходів. Друге місце — це аналітик. Він контролюватиме та аналізуватиме ситуацію, визначатиме найбільш криміногенно уражені місця.

Штучний інтелект у дії

Система Vezha дозволяє розпізнавати обличчя, номерні знаки та автомобілі. Камери автоматично встановлюють марку та колір авто. Точність 95%, а точність розпізнання номерних знаків становить 99%.

До речі, система визначає номерні знаки понад 70 кран світу.

Також камери можуть розшукувати людей за фото та встановлювати їх місцеперебування.

Деталі про новацію наведені в інфографіці:

 

Читайте також:

Дешевий транспорт і маленькі зарплати. Порівнюємо Вінницю з містами-побратимами

Ціна на проїзд у Вінниці росте, а комфорт — ні. Як це змінити?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (34)
  • Олег Мазур

    Щось ми не бачили чи вже поставили камери на шляху від бюджету України до Панами та Кіпру,там ріки грошей нерозпізнаних витікають
  • Ольга Федоришена

    Люди обніщали ,а вони камери чіпляють..дурдом

    Ols Kat reply Ольга Федоришена

    Каждый вечер очереди в супермаркетах, касс не хватает. А Вы говорите обнищали
  • Olga Olechka

    Все йде до невтішного кінця, все по Біблії, цифрове рабство під прикриттям всеохоплюючого блага((((Впарюють вакцини, впарюють безнал, все оцифровано, всі під наглядом, лице сканують, відбитки пальців, ковід паспорта, все по плану,коли час дійде і людей помітити-тоді все-The End...

    Віктор Цух reply Olga Olechka

    Olga Olechka ага...а індіанці носили пір'я та робили татуювання і ніякої біблії не писали...
    -а чукча в чумі ждьот расвєта=а расвєт наступіт лєтом!

    Игорь Лысенко reply Olga Olechka

    Роман Билый які іменно слова тобі потрібно, щоб були в Біблії? "Цифрове"? " Ковід"? "Сканують"?
    Матв 13:15: "Бо огрубіло серце людей цих, і вухами з натугою чують, і очі свої зімкнули, нехай же не побачать очима, і не почують вухами, і не втямлять серцем, і нехай не звернуться, щоб Я уздоровив їх."

    Роман Білий reply Olga Olechka

    Olga Olechka де то таке написано в біблії?
  • Вова Якимчук

    Клас
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up