Робитимуть 500 тисяч лиж щороку. У Вінниці почали будувати новий завод

Робитимуть 500 тисяч лиж щороку. У Вінниці почали будувати новий завод
Площа майбутнього заводу 42 тисячі кв.метрів. Крім лиж на ньому ще робитимуть 650 тисяч черевиків та більше 1 мільйона лижних кріплень щороку
  • За два роки в місті почне діяти завод з виробництва лижного спорядження, в який австрійці планують вкласти біля 90 мільйонів доларів.
  • Після старту роботи на підприємстві випускатимуть 500 тисяч лиж, 650 черевиків та 1,3 мільйона кріплень щороку.
  • Очікується, що на заводі буде 1000 робочих місць. А які ще єврозаводи працюють у Вінниці?

У Вінниці почали будівництво найбільшого в Європі заводу з виробництва гірськолижного спорядження. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці посольство України в Австрії.

Будівництво, за попередніми розрахунками, має завершитись наприкінці 2022 року. А на повну потужність завод почне працювати в другому кварталі 2023 року.

«Передбачено щорічне виробництво 500 тисяч лиж, 650 тисяч лижних черевиків, 1,3 мільйона лижних кріплень. Це найбільший інвестиційний проєкт компанії HEAD в Європі», — повідомляють на сторінці посольства.

Відео дня

Завод будують на Немирівському шосе, поблизу виїзду з міста. Генпідрядником будівництва стала харківська компанія «Українська будівельна компанія». Інвестором і власником майбутнього виробництва є австрійська компанія HEAD Group. До речі, вони вкладають в цей проект 90 мільйонів доларів.

Австрійці придбали землю у Вінниці в 2019 році. 25 гектарів їм коштувало 34,5 мільйона гривень

Після завершення будівництва, нагадаємо, на заводі буде 1000 робочих місць.

Скільки коштує продукція HEAD?

В українських інтернет-магазинах (1,2,3) за лижі бренду HEAD встановлені цінники від 4 до 31 тисячі гривень за пару. Лижні черевики коштують від 1400 до 14 тисяч гривень. А окремо лижні кріплення вартують під півтори тисячі гривень.

HEAD називають одним зі світових лідерів з виробництва спортивного спорядження

Які єврозаводи вже є у Вінниці?

Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов на своїй фб-сторінці розказав, що в області працюють підприємства з австрійським, польським, румунським, французьким, німецьким, іспанським та американським капіталами. 

Зокрема, першим іноземним проектом у Вінниці стала «Аграна Фрут Україна». 

«Від початку роботи заводу з виробництва фруктових наповнювачів - з 1997 року - компанія тричі проводила модернізацію підприємства, створила власну промислову площадку по вирощуванню фруктів та ягід. А в 2011 році запущено завод з виробництва концентрованих фруктових ТОВ «Австрія Джус Україна», — пише Борзов.

До того ж в нашому місті діє один зі світових лідерів з виробництва паркетної дошки.

Власником заводу є польське-українське підприємство «Барлінек Інвест»

«Барлінек» почав працювати в жовтні 2007 року. Загальний обсяг інвестицій в будівництво підприємства та нарощення його виробничих потужностей в період 2007-2018 роки склав 110 млн євро. Цього року підприємство планує розпочати підготовку до реалізації ще одного масштабного інвестиційного проєкту з будівництва лісопильного вузла з поглибленою переробкою хвойних порід», — сказав голова ОДА.

Серед найбільших інвестпроектів, які були реалізовані у Вінниці за останні роки є:

  • Завод ДП «Електричні системи». З липня 2017 року, в співпраці з американською компанією APTIV PLC, запустили виробництво електрокабельної продукції для Mercedes-Benz: A-class, E-class та S-class. Створено 1910 робочих місць.
  • Завод «Грін Кул». З 2018 року компанія UBC Group виробляє у Вінниці холодильне обладнання. Працює 250 людей.
  • Завод KNESS PV. З 2019 року компанія KNESS GROUP у Вінниці робить сонячні панелі. Створили 200 нових робочих місць.

За 109 мільйонів, нагадаємо, у Вінниці хочуть побудувати технопарк.

 

Читайте також:

І ціни ростуть, і попит збільшується. Як коронавірус змінив ринок нерухомості Вінниці

Програміст чи тракторист? Ми зібрали ТОП-10 найбільш оплачуваних вакансій

ТОП-100 перспективних бізнес-ідей в часи карантину та коронавірусу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (86)
  • Федір Пиринець

    Мукачівську лижну фабрику перепрофілють на виробництво санок
  • Vitalii Koval

    Аххах і зарплата в 8000 тисяч
  • Вячеслав Фаберженко

    А через дорогу,Гройсман построит завод по производству искусственного снега.Будет в Австрию экспортировать.Такой себе гешефтик!🤣
  • Юрий Бондарук

    Зимы скоро не будет))) какие нафиг лыжи)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up