Проект «Жінка Вінниччини» відзначив переможців і зібрав кошти дітям на інсулінові помпи

Проект «Жінка Вінниччини» відзначив переможців і зібрав кошти дітям на інсулінові помпи
  • Проект «Жінка Вінниччини» вже шостий рік поспіль об'єднує успішних вінничанок, аби подарувати важкохворим дітям «життя без болю».
  • Соціальний проект став платформою для благодійності, яка дозволяє допомагати маленьким вінничанам боротися з хворобами. Цьогоріч з цукровим діабетом.
  • На святковому заході визначали переможців та збирали кошти на інсулінові помпи.

У 2021 році 55 фіналісток конкурсу разом із організатором проекту депутатом, президентом Благодійного фонду та Клубу успішних жінок Людмилою Станіславенко організовували благодійні заходи та збирали кошти для героїв проекту на інсулінові помпи, які  дозволяють доставляти більш точну кількість інсуліну, ніж ін'єкції шприцом або шприц-ручкою. Це допомагає точніше контролювати рівень цукру і гемоглобіну в крові, зменшуючи ймовірність розвитку довготривалих ускладнень, пов'язаних з діабетом. Під час урочистостей Людмила Станіславенко розповіла, що разом з представниками ГО «ДіаДіти» вже забронювали п’ять помп за спеціальною ціною.

Фінал конкурсу «Жінка Вінниччини» традиційно відбувся в концерт-холі ресторану «Mont Blanc». На заходібуло значно менше заявлених гостей, адже всіх, хто недобре почувася, попросили не з'являтися на святі через карантинні норми та присутніх у залі дітей. 

Відео дня

Цьогоріч героями проекту стали пять маленьких вінничан: Сашко Кобринський, Анюта Трач, Настя Борисова, Єлісей Гетьман та Владислав Семенюк.

— Не зважаючи на свій вік, ці дітки надзвичайно мужні, адже щодня приходиться боротися зі своєю хворобою — цукровим діабетом. Лише уявіть вони вимушені проколювати свої пальчики по 30 разів на день, аби перевірити рівень цукру у крові. Їх життєві історії різні, проте мають одну спільну рису — всі вони мріють про «життя без болю» та обмежень, — говорить організатор Людмила Станіславенко.— Проект проводимо вшосте, та завжди існують хвилювання, чи збереться необхідна сумма. Цьогоріч ми поставили за мету зібрати кошти на п'ять інсулінових помп, які нам відклали не за 100 тисяч гривень, а за 25 тисяч. Щасливі, що зібрали 127 тисяч гривень, цього вистачить ще й на шість сенсорів, які коштують по 1.5 тисячі гривень. Дякую жінкам Вінниччини, ви зі своєю благодійною місією даруєте важкохворим дітям «життя без болю».

— Мені хочеться всім сказати  всім, організаторам, добрим людям, добрим серцям, велике дякую і доземний материнський уклін за чудове свято і за допомогу, — ділиться зі сльозами на очах Марина Медвідь, мама Насті Борисової.— Ми до кінця не могли повірити, що гроші збируть і мрія здійсниться — закуплять інсулінові помпи для наших дітей. Моя донька не може  повірити, що тепер її кожен день буде без болю, і вона насолоджуватиметься простими радощами дитинства.

Минулоріч проект «Жінка Вінниччини» допоміг зібрати кошти для 15-річної Вікторії Давискибі. Зовсім юна вінничанка, надзвичайно талановита, з народження має захворювання, через яке не може самостійно рухатися — ДЦП спастична дисплазія ніг. Віка пересувалася лише з допомогою мами або з паличкою і найбільше мріяла ходити самотужки та співати на сцені. Завдяки зібраним коштам дівчинці зробили операцію і на цьогорічному святі вона самостійно співала на сцені.

— Завдяки таким заходам ми можемо об'єднуватися і стимулювати суспільство. Завжди потрібні організатори і лідери, які б обєднували людей задля благочинності, — говорить громадська діячка і благодійниця Діана Мороз. — Нажаль, в нашій країні дуже багато нужденних, і такі заходи надзвичайно необхідні. Цукровий діабет дуже небезпечна і підступна хвороба, мало хто знає, як важко цим дітям. Дуже дякую Людмилі Станіславенко і всім, хто долучився до благочинного заходу, бо ви не просто допомогли зібрати п'ять помп, ви врятували п'ять маленьких життів.

За умовами конкурсу «Жінка Вінниччини 2021», протягом лютого місяця громадські організації, державні та приватні установи подають номінанта на конкурс. Відбір триває до кінця лютого, в березні формуються списки та відкриваються лінії для голосування. Мешканці області протягом трьох тижнів голосували за номінанток на сайті 20minut.ua. У свою чергу жінки, яких відібрали до участі в конкурсі, долучали громадськість до благодійності. 

Переможці конкурсу «Жінка Вінниччини 2021»

В рамках благодійного вечора в четвер 11 березня, організатори відзначили лауреатів в 11-ти номінаціях, успішних та відомих учасниць проекту «Жінка Вінниччини».

Спеціальною номінацією «Жінка Вінниччини 2021» було відзначено Лесю Самойленко, голову благодійного фонду «Центр Соціалізації та реабілітації дітей з аутизмом «Розвиток».

1. Громадська діяльність / Волонтерство — Студілко Алла, правозахисниця, голова правління ВОПО Джерело Надії. Співзасновниця притулку для жінок, що постраждали від домашнього насилля. Ініціатор створення соціального підприємства задля допомоги жінкам.

2. Бізнес — Зотова Людмила, юристка, кращий співробітник ПрАТ «Миронівський хлібопродукт». Більше десяти років юрист ТОВ КД Вацак.

3. Ресторація — Мельник Віолетта, рестораторка, власниця ресторану Gagarin, благодійниця.

4. Освіта/Наука — Монарх Вероніка, кандидатка с.г. наук, заступниця декана з виховної роботи, викладач кафедри лісового, садово паркового господарства, садівництва та виноградарства факультету агрономії та лісівництва ВНАУ.

5. Медицина — Дідик Наталія, хірург-офтальмолог вищої категорії та окуло пластичний хірург. Започаткувала розвиток естетичної офтальмології в м. Вінниця. 

6. Медіа — Копач Софія, журналіст газети 33 – канал, практикує ексклюзивні інтерв’ю, у вільний час розвиває сучасну українську поезію.

7. Сфера краси — Золотарьова Валентина, кандидат медичних наук, лікар- дерматолог, косметолог вищої категорії, засновник лікарсько- косметичного салону «Мадлен».

8. Державна служба — Марущак Тетяна, провідний спеціаліст відділу прогнозування, залучення інвестицій та розвитку курортної галузі управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції Хмільницької РД.

9. Культура — Сентемон Наталія, директор Вінницького обласного центру культури «Щедрик». Голова ГО «Етномайстерня Коло». Членкиня експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини управління культури і мистецтв ОДА.

10. Спорт — Боржемська Марина, засновниця першого в Україні інстажурналу Borzhemsky, телеведуча, фітнес тренер. Адепт здорового способу життя. 

11. Психологія — Нінова Анна, психолог, авторка освітніх та психологічних програм для дітей, підлітків та дорослих. Власниця та засновниця центру розвитку особистості Харизма.

Крім дипломів «Жінка Вінниччини» учасниці отримають відзнаки від Клубу Успішних Жінок України —ТОП-100. Почесні грамоти Національного рейтингу вручили не тільки лауреатам конкурсу, а й успішним, активним та прогресивним жінкам, які працюють для розвитку Вінниччини й мають активну життєву позицію.

 

Читайте також:

«Міс Вінниця 2021» Вікторія Гелитюк: про титул, плани на майбутнє і девіз «бути переможцем по життю»

Конкурс «Міс Вінниця» з 1998 року і до сьогодні. Згадуємо, якими були міські красуні в різні роки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up