Конкурс «Міс Вінниця» з 1998 року і до сьогодні. Згадуємо, якими були міські красуні в різні роки

Конкурс «Міс Вінниця» з 1998 року і до сьогодні. Згадуємо, якими були міські красуні в різні роки
«Міс Вінниця 2003» Ольга Дудник з донькою Євою
  • В суботу 6 березня  в режимі онлайн відбудеться традиційний конкурс краси «Міс Вінниця 2021».
  • Нагадаємо, що перший конкурс краси у Вінниці відбувся ще в 1988 році.
  • Аби зрозуміти, як змінювалися критерії краси протягом років, пропонуємо поглянути на міських красунь і дізнатися, як змінилося їх життя після конкурсу.

Перший конкурс краси у Вінниці відбувся ще в 1988 році. Після розпаду Радянського союзу в місті почали обирати красунь, але детальної інформації про цей період, на жаль, відшукати не вдалося. 

Починаючи з 1998 року та по сьогодні організацією конкурс займається міський палац мистецтв «Зоря», на чолі з директором Євгеном Майдаником. Перші переможниці представляли Вінницю на популярному в той час фестивалі «Таврійські ігри».

— В 1997 році в міському управлінні культури я побачив лист, в якому просили з Вінниці дівчину для участі в конкурсі краси на фестивалі «Таврійські ігри», — згадує Євген Майданик. — Відправити було нікого. Мені якось стало прикро, що Вінниця не може відрядити свою представницю. Власне, це і стало для мене переломним моментом, адже до цього довгий час вмовляли зайнятися реанімацією конкурсу, так як я мав досвід в організації подібних заходів.

Відео дня

Часто в інтерв'ю Євген Майданик повторює, що краса — справа суб'єктивна. Адже кращою за короновану красуню може бути дівчина, яка знаходиться в глядацькому залі під час фіналу. Вибір залежить від членів журі та людей, які віддали свої голоси за ту чи іншу дівчину.

Сьогодні красуні міста, які здобувають корону, приймають участь у загальнонаціональному конкурсі «Міс Україна». Аби зрозуміти, як змінювалися критерії краси протягом років, пропонуємо поглянути на міських красунь з 1998 по 2020 роки.

«Міс» Вінниці тоді і зараз

Першою леді Вінниці 1998 року стала Наталія Лихогляд. Дівчина через деякий час вийшла заміж за Олександра Деруна, комерційного директора ювелірного підприємства «Діадема», який є незмінним партнером конкурсу. Відомо, що в 2002 році вона народила первістка, зараз Наталія разом з чоловіком виховує вже двох синів.

У наступному році перемогу в конкурсі отримала школярка Ірина Зелененька. В одному з інтерв'ю Ірина розповіла, що у неї навіть фотографій з церемонії нагородження не залишилося. Зараз дівчина закінчила Тернопільську академію, працює в туристичній агенції. 

Міс 2000-го року стала Ірина Слічна, яка нині живе і працює в Швейцарії. До Вінниці Ірина приїжджала на десятиліття конкурсу.

В 2001 році корона прикрасила голову 19-річної Ольги Міняйло. Перемогу їй вдалося завоювати з другої спроби. Красуня отримала дві вищі освіти — економічну та юридичну.

У 2002 році  коронували Ірину Твердохліб. На Міс-Вінниця дівчина не зупинилася. Крім перемог на конкурсах «Королева України», «Міс Поділля», їй вдалося зробити кар'єру моделі. Вона працювала на подіумах Росії, Китаю та Німеччини. Фотосесії дівчата прикрашали відомі глянці. Сьогодні Іра виховує доньку Алісу і має у Вінниці мережу магазинів аксесуарів.

У 2003 році з другої спроби піднялася на п'єдестал Ольга Дудник. Натхненна перемогою дівчина потім стала першою віце-міс на «Королеві України». Закінчила педагогічний університет за спеціальністю українська та англійська мови. Красуня часто знімається в телерекламі, реалізувала себе в модельному бізнесі. Зараз заміжня, виховує доньку Єву.

У 2004 році перемогу отримала 17-річна Валерія Лук'янець. Батько конкурсантки Валерій Лук'янець, відомий у Вінниці бізнесмен. Згодом Валерія закінчила. Національний лінгвістичний університет. Живе і працює в Києві.

Тетяна Дудорова, на той час студентка Вінницького торговельно-економічного інституту, яка стала «Міс Вінниця 2005», в ЗМІ охрестили королевою-мандрівницею. Першість в «Міс Вінниця» подарувало їй подорож до Туреччини, друге місце в конкурсі «Міс Університет Україна» — в Чехію. Конкурс «Панна України» — путівку в Польщу на конкурс Miss Poland International, де вона отримала звання міс глядацьких симпатій.

2006 рік став вдалим для 19-річної Катерини Омельянової. Всього за рік після конкурсу вона отримала ще чотири титули і побувала на двох континентах. Її запросили на роботу в FashionTV Ukraine. Катерина також отримала сертифікат на навчання в школі Голлівуду. Але дівчина віддала перевагу Податковій академії. Зараз Катя одружена, і разом зі своїм чоловіком розвивають сімейний бізнес.

«Міс Вінниця 2007» стала 18-річна Анна Грак, студентка Вінницького національного технічного університету. Перемогу дівчині, напевно, принесли заняття художньою гімнастикою. Красуня не тільки із задоволенням розповідала про себе, а й відкрила двері рідної домівки для журналістів. Навіть з'явилися кулінарні рецепти від Анни Грак. Красуня тоді викладала фітнес в спорт-клубі. 

У 2008 році переможницею конкурсу стала школярка Лілія Поліщук. Після «Міс Вінниця» дівчина довгий час працювала моделлю. Далі відкрила модельну агенцію для маленьких вінничан. Згодом вийшла заміж за відомого військового волонтера Юрія Тиру. Зараз Ліля розлучена, проводить тренінги для дівчат.

Наступний рік приніс корону 20-річній Ользі Безпалько. Дівчина навчалася у Вінницькому кооперативному інституті. Після перемоги стала обличчям ювелірної фірми «Діадема» і працювала там піар-менеджером. Далі Ольга активно займалася громадською діяльністю. Зараз дівчина мешкає і працює в Києві.

Юлія Стратегопуло в 2010-му році повернула корону представницям торгово-економічного університету. Вісімнадцятирічна дівчина впевнено обійшла всіх конкуренток. Свою перемогу вона підтвердила, ставши віце-міс на Національному конкурсі краси «Міс Україна-2010». Відомо, що Юлія навчалася в торгово-економічному інституті Київського Національного торгово-економічного університету, була моделлю, після конкурсу вийшла заміж.

Переможницею «Міс Вінниця 2011» стала 19-річна Вікторія Матящук. Потім вінничанка виборола третє місце у Міжнародному конкурсі краси «Міс Хан Шатир-2012», що проходив у Казахстані. Дівчина активно знімалася в рекламі.

«Міс Вінниця 2012»  стала 18-річна студентка Вінницького аграрного університету Олена Марценюк. 

Корону «Міс Вінниця 2013» здобула Влада Щеглова, яка зараз більш відома як Влада Седан. Дівчина стала відомою після Євро-2016, коли засвітилася на трибунах. Зараз Седан працює кореспонденткою на ТК Футбол 1/2 і добре знайома українському вболівальнику. Минулого року  вінничанка вийшла заміж за захисника Манчестер Сіті Олександра Зінченко.

«Міс Вінниця» 2014 року стала  20-річна студентка Вінницького національного педагогічного університету ім. Коцюбинського Тетяна Кіяшко. Зараз дівчина керує туристичною агенцією.

Студентка ВНТУ Оксана Пугач стала володаркою титулу «Міс Вінниця 2015». Через кілька місяців після конкурсу 21-річної красуня вийшла заміж. Гучне весілля гуляли в готельно-ресторанному комплексі «Дубовий гай».

Майбутній стоматолог, 18-річна Дар'я Поліщук стала переможницею конкурсу «Міс Вінниця 2016».

Корону «Міс Вінниця 2017» отримала дочка мера міста Калинівка Анатолія Шамалюка Аліна. Після конкурсу дівчина вийшла заміж за сина місцевого бізнесмена і екс-директора Вінницького інституту конструювання одягу і підприємництва Ігоря Мізраха. В 2020 році Аліна Шамалюк потрапила в  ДТП. Разом з 24-річною дівчиною в автомобілі знаходився вже її колишній чоловік Олександр Бойдаченко. 


 

24-річна Аліна Бабій стала найкрасивішою вінничанкою 2018-го року, а також виборола титул «Міс глядацьких симпатій». Аліна ведуча і журналістка Вінницької телерадіокомпанії «Вінтера» і донька начальника групи сторожової охорони Володимира Любчика. Після конкурсу дівчині закидали, що вона не має право носити титул Міс, бо була заміжня.

Званням «Міс Вінниця-2019», короною переможниці та титулом «Міс глядацьких симпатій» нагородили Марину Сотник. Після міського, дівчина потрапила до фіналу конкурсу «Міс Україна». Зараз Марина співпрацює з вінницьким художником і меценатом Володимиром Козюком.

Корону «Міс Вінниця 2020» отримала студентка торговельно-економічного інституту 20-річна Оксана Коломієць.Зараз дівчина працює журналістом на місцевому телеканалі «Вінниччина».

28 січня в міському палаці мистецтв «Зоря» визначили 16 фіналісток, що змагатимуться за корону та титул «Міс Вінниця 2021». Фінал конкурсу відбудеться 6 березня в Міському Палаці Мистецтв. Через карантинні умови він проходитиме в онлайн-форматі і транслюватиметься на Ютубі в прямому ефірі. 

                                                                             Фото з відкритих джерел та з орталк vinbazar.com

 

Читайте також:

В купальниках і масках. Як обирали фіналісток конкурсу краси «Міс Вінниця 2021»

Риболовля, кулінарія, музика, спорт. Чим ще захоплюються знані вінничани у вільний час?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Владимир Свиридов

    ну що дивлячись на фотки деяких переможниць виникає логічне запитання де кримінальні справи за підкуп суддів, ну явно деякі не дотягують до рівня титулу, тимпаче що красунь на вінничині хоч греблю гати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up