Олег Мейдич: «Посилили покарання для псевдомінувальників» (Пресслужба ВО «Батьківщина»)

Олег Мейдич: «Посилили покарання для псевдомінувальників»  (Пресслужба ВО «Батьківщина»)

А зниження тарифів відтягують.

На цей сесійний тиждень українці чекали з нетерпінням, адже попередньо на ініційованій фракцією «Батьківщина» нараді у спікера обговорювався алгоритм вирішення проблеми щодо непідйомних тарифів. На Погоджувальній раді Юлія Володимирівна просила поставити на голосування питання про включення всіх «тарифних» законопроєктів до порядку денного сесії. Але цього не зробили.

Збір підписів про скликання позачергової сесії щодо тарифних законопроектів показав, що лише 92 народним депутатам із 450 небайдуже за людей. Українці не повинні платити захмарні тарифи, які їм виставляють, бо вони завищені і не мають економічного обґрунтування. Однак розгляд законопроектів, спрямованих на зниження тарифів відтягують. Але наша фракція не зупиниться! Будемо наполягати на ухваленні закону 4680, який дозволить знизити тарифи на газ для людей втричі.

Щодо ряду законопроектів, які я підтримав - це проект Закону №3911 про посилення покарання за хибні  мінування. В Україні останнім часом кількість завідомо неправдивих повідомлень про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності "набула загрозливого масштабу".

Статистика говорить сама за себе:  Вінниччина у 2019 році посіла п`яте місце в Україні за кількістю повідомлень про «замінування». Поліція відреагувала близько на 120 таких повідомлень.

Все частіше до підрозділів поліції надходять тривожні повідомлення щодо можливих вибухів у будинках, торговельних центрах, лікарнях, дитячих садочках міста Вінниці та районних центрах області.

Правоохоронні органи вимушені реагувати на кожне таке повідомлення, задіюючи значну кількість спеціальної техніки та особового складу, вимушено відволікаючи від виконання основних службових завдань.

Проголосований в парламенті Закону №3911 вносить зміни до статті 259 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, що тягне за собою  позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Зробили ми перший крок до збільшення мінімального розміру аліментів на дитину зроблено, підтримавши у першому читанні законопроект № 3881 про внесення змін до Сімейного кодексу України щодо збільшення мінімального розміру аліментів, що стягуються на дитину з інших членів сім'ї та родичів: не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Підтримав і створення Національного військового меморіального кладовища, адже це наша шана тим людям, які віддали своє життя за Україну, за всі наступні покоління українців. І це один з невід’ємних кроків патріотичного виховання.

Будувати кладовище планують коштом держбюджету, витрати на поховання на території кладовища також будуть здійснюватися з бюджету. На ньому будуть почесні поховання та перепоховання борців за Незалежність України у ХХ столітті, військовослужбовців, які померли під час виконання бойових завдань, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Нарешті на сьомому році анексії Криму Росією та окупації частини Донецької та Луганської областей ми змогли спростити доступ до українського правосуддя для наших громадян, які живуть на окупованих територіях.

Тепер вони зможуть звертатися до будь-якого суду в Херсонської області для розгляду цивільної справи або ж із клопотанням до суду міста Києва про передання справи на розгляд до суду у Херсонській області. До цього всі судові клопотання розглядалися судами міста Києва відповідної юрисдикції та інстанції.

Ну, і як не згадати про позачергові вибори у Липовецькій ОТГ, які пройдуть 31 жовтня цього року. Зрозуміло, що громада не може жити та розвиватися без голови, а з іншого боку на позачергові вибори потрібне фінансування і, цей тягар впаде на бюджет, тобто на всіх платників податків, на тих самих виборців. Тому перед тим, як приймати подібні рішення, потрібно нести відповідальність перед своїми виборцями.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up