«Послаблювати не можна було». Вінничани про те, чи потрібен знову суворий карантин

«Послаблювати не можна було». Вінничани про те, чи потрібен знову суворий карантин
  • Ледь не щодня ставлять нові рекорди по коронавірусу: все більше людей потрапляють з «ковідом» у лікарні.
  • Кабмін поки не планує повертати суворий карантин, однак таку можливість все ж розглядає.
  • А чи готові люди до того, що можуть знов все закрити? Пишіть свої відповіді в коментарях.

З початку червня в Україні ледь не щодня ставлять нові рекорди по нових випадках коронавірусу. Якщо в травні у нас виявляли по 400 нових захворілих, то з червня рахунок пішов за 600. Минулої ж доби виявили 921 нових пацієнтів.

З 12 червня у Вінниці посилили карантин: влада не взялась закривати бізнес та обмежувати проїзд в транспорті, а ухвалила рекомендації, сподіваючись на свідомість вінничан. У Кабміні також тоді повідомили, що не збираються міняти адаптивний на суворий карантин. Але в разі суттєвого сплеску в десяти областях України — обмеження все ж посилять.

А чи потрібно у Вінниці знов суворий карантин? З таким питанням ми звернулися до наших читачів у фейсбуку. Допис зібрав понад 200 коментарів. Публікуємо декілька відповідей.

Відео дня

Людмила Заверуха:

— Карантин нехай вводять тоді, коли забезпечать людей коштами, харчуванням і всім необхідним. Тоді ми будемо сидіти. А так висиділися, за що платити комуналку, за що купувати харчі?

Сергій Гончар:

— Потрібно. Також потрібно посилювати контроль за виконанням. З іншого боку - це дуже негативно впливає на економіку та життя людей, тому їх необхідно підтримувати

Ірина Конжик:

— Закрити забігайловки, і пенсіонерів геть з транспорта. На ринках немає ніякої відповідальності до вимірювання температури.

Денис Демчук:

— Його не можна було послаблювати. Для більшості наших громадян послаблення, це те саме, що відміна. Навіть в аптеках і лікарнях трапляються "сміливці" без масок. Я вже не кажу про інші громадські місця. 

Оксана Короленко:

— Я проживаю в Італії. Повірте, набагато все страшніше, ніж ви собі уявляєте. І ми три місяці дійсно відсиділи(!) вдома. І продовжуємо усі ходити в масці. Хоч і 30-35 градусів жари. Результати гарні. У нас на сьогодні немає жодного нового випадку (Сардинія).

Вінничани, нагадаємо, раніше розповіли, чи планують вони їхати у літні відпустки.

А коли відбулося останнє пом’якшення карантину, яке співпало з потеплінням, журналісти 20minut.ua поспостерігали, чи дотримуються вінничани карантину.

Люди давно і масово не носять маски на вулиці. Що вони кажуть про порушення маскового режиму, подивіться у нашому сюжеті:

Читайте також:

Як вінницькі високопосадовці нехтують правилами карантину. І чому їм за це нічого не буде

«Горю як свічка». Вінничани розказали, як їх рятують від коронавірусу

Від COVID-19 за останні дві доби померло четверо вінничан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (165)
  • Виктор Марущак

    Без ресторанів та фітнесу мешканці не виживуть
  • Daily

    маски 7.50 одноразові  куди тут послаблювати
  • Viacheslav Kubyk

    Авжеж треба, треба думати про людей)))

    Anna Litvinskaya reply Viacheslav Kubyk

    Че ты тогда помчался на работу? Сиди дома, Вячеслав😏 не ходи никуда, не встречайся с друзьями, транспортом не пользуйся. А то разгулялся🙄
  • Виктор Тарановский

    Ні, не потрібно .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі» 19:35 У першому кварталі понад 320 переселенців знайшли роботу на Вінниччині. На яких підприємствах? 19:12 До Міжнародного дня сім'ї у Вінниці проведуть захід «Сильні, вільні та спортивні» Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 18:44 Після десятків років занепаду легендарний «Шоколадний будинок» відреставрували. Ми побували всередині play_circle_filled 18:23 До п'яти років за ґратами засудили бухгалтерку за привласнення бюджетних коштів 18:05 У Вінниці складно врятувати безпритульну тварину? Історія загибелі кота оголила великі проблеми photo_camera 17:19 Нічний дебош у Вінниці: п'яні хулігани розбили вікно та шуміли у під'їзді photo_camera 17:08 Кому належить недобудова на Соборній? І ще про історію її «вічного ремонту» photo_camera 16:19 Минулої доби у двох ДТП травмувалися троє дітей та троє дорослих photo_camera 15:25 На війні загинув легендарний боєць «Азова» 21-річний вінничанин Назарій «Грінка» Гринцевич play_circle_filled photo_camera 14:22 Захисник з Вінниччини Василь Грабійчук отримав нагороду від Головкома ЗСУ photo_camera 14:20 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 13:21 У восьми криницях Вінниці виявили неякісну воду. Адреси 12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up