Пораненому під Пісками бійцю розвідувального батальйону ампутували ногу. Потрібна допомога

Пораненому під Пісками бійцю розвідувального батальйону ампутували ногу. Потрібна допомога
У найважчому стані з трьох поранених наших земляків 21-річний боєць на імя Василь (праворуч); його побратим 23-річний Євген уже переніс одну операцію, нині будуть оперувати вдруге
  • Троє поранених 10 березня наших земляків із 131-го окремого розвідбату перебувають на лікуванні у Дніпрі.
  • У найважчому стані 21-річний боєць на ім’я Василь, йому ампутували ногу.
  • В реанімації обласної лікарні імені Мечникова прооперували 23-річного Євгена.
  • Третій поранений на лікуванні у військовому шпиталі.
  • Побратими звертаються до небайдужих по допомогу для поранених.

Про ситуацію з пораненими 20minut.ua розповів колишній головний старшина взводу, в якому служать хлопці, Анатолій. Нині чоловік перебуває в лікарні поруч з сином.

— Найскладніша ситуація у Василя, — розповів по телефону Анатолій, батько пораненого Євгена. — Сумно говорити, але лікарям довелося ампутувати йому ногу.

За словами співрозмовника, спочатку важко поранений боєць залишався непритомним. Згодом його привели до тями. Потім увели в стан штучної коми і підключили до апарату вентиляції легень.

Відео дня

— Всі троє поранених хлопців з мого взводу, — продовжує Анатолій. — Усіх їх знаю особисто.

Він розповів, що його синові 23-річному Євгену зробили операцію на оці, дістали частину осколка. У нього пошкоджено обоє очей. Одне — має більше ушкоджень, друге менше. На сьогодні призначена ще одна операція.  

У Євгена сильно обпечене лице, осколкові поранення тіла, зокрема, плеча, правої і лівої кисті рук. У нього струс головного мозку.

Третій поранений на лікуванні у шпиталі.

— Цей хлопець земляк загиблого Андрія Ведешина, — продовжує розповідь Анатолій. —  По-моєму, вони ще й сусіди. Їхні будинки недалеко один від одного. Ми з Андрієм служили разом. Йому передав свою посаду головного сержанта взводу. Дуже сумно. Гарна була людина. Нехай з Богом спочиває.

Як стверджує співрозмовник, пораненими опікуються представники міської влади Дніпра, волонтери. Приїхали хлопці з громадської організації «Лютич».

Нагадаємо, 10 березня російські окупанти у районі села Піски здійснили обстріл позицій 131-го батальйону з протитанкового ракетного комплексу. Загинули троє бійців, один з яких — Андрій Ведешин з Тульчинського району, його поховають завтра у рідному селі Кинашів.

Ще 11 військових дістали поранення, троє з них — наші земляки. Їхнє життя нині рятують у Дніпрі у лікарні Мечникова.

— Цих трьох поранених хлопців я знаю не перший рік, —  написав на своїй сторінці у ФБ Женя Ісаєв. — Знаю, що таке для них Україна. Вони справжні патріоти, які ціною власних життів тримають над нами мирне небо. На що підуть гроші — реабілітацію, чи виготовлення протеза, будемо бачити далі. Поки що просимо допомоги.

Громадська організація «Лютич» надала номери банківських карток рідних бійців, яких нині рятують в Дніпрі:

  • 5375 4141 1085 5391 — Монобанк, на ім’я Олексій Назаренко,
  • 4149 4991 2216 7479  — ПриватБанк, отримувач Сергій Скотар,
  • 4731 2127 0090 1498 — отримувачка Майя Бондарчук.

 

 Читайте також:

«Ракета вцілила в кабіну автомобіля, Андрія намагалися врятувати...» У 131-му батальйоні три втрати

У зоні ООС постраждали три наші земляки. Збирають гроші на лікування
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (29)
  • пуля

    каждый находит свое и особено когда навязывает свое мнение другому
  • Nadiya Paschenko

    +++++++++++
  • Marc Ciceron

    🙏🙏🙏🙏🙏
  • Надія Скорук

    +++++++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up