Понад 100 млн грн готові заплатити за ремонт вулиці на Старому місті

Понад 100 млн грн готові заплатити за ремонт вулиці на Старому місті
У 2019 році зробили реконструкцію першої черги Нечая — від Федорова до Московської. Тоді відремонтували 1,2 кілометри вулиці
  • На капітальний ремонт вулиці Нечая від Брацлавської до Московської готові витратити 100,6 мільйонів гривень. 
  • У кошторис проекту прорахували заміну дорожнього покриття, тротуарів, оновлення зовнішнього освітлення та всіх комунікацій, установку нових світлофорів та багато іншого. 
  • Орієнтовно, ремонт вулиці триватиме до 30 жовтня 2022 року.

У ProZorro 5 березня оголосили тендер на капремонт дороги і тротуару по вулиці Данила Нечая. Замовником є департамент комунального господарства і благоустрою міської ради, який шукає підрядника на ремонт ділянки вулиці від Московської до Брацлавської. Орієнтовно, це два кілометри шляху.

Ремонт по половинах

З тендерної документації дізнались, що підряднику виставлять 985 видів робіт та витрат. Спочатку потрібно виконати підготовчі роботи — вирізати 40 дерев, демонтувати два рекламних щити, 139 метрів огородження біля дороги, а також прокласти нові комунікації — трубопровід холодної води, каналізацію та електрокабель.

Потім візьмуться за ремонт дорожнього покриття. Дорогу ремонтуватимуть по половинам: поки дорожники зніматимуть асфальт на одній половині, по іншій будуть їздити автівки. Разом з цим прокладатимуть нову зливову каналізацію.

Відео дня
Ремонт 1-ої черги вулиці Нечая — від Федорова до Московської, липень 2019 року

Передбачено і розширення дороги: додаткові смуги з’являться перед перехрестями, як це зробили під час реконструкції вулиці Лесі Українки. Як розказав керівник департаменту комунального господарства Володимир Ніценко, будуть розширювати проїжджу частину на перетині Нечая з вулицею Гліба Успенського.

Нові світлофори і відеокамери

Наступним етапом стане ремонт тротуарів та спорудження велодоріжок. Для цього демонтують старе покриття, вириють траншеї, викладуть «сендвіч» з відсіву, щебеню та асфальту. 

Замінять вісім зупинок громадського транспорту, посадкові платформи викладуть тактильною плиткою. А далі встановлять 86 нових ліхтарів. Крім того, на вулиці встановлять відеонагляд, а камери підключать до Ситуаційного центру. Зокрема чотири камери зможуть розпізнавати номерні знаки автомобілів.

Відремонтована перша черга вулиці Нечая, листопад 2019 року

Ще один суттєвий пласт робіт — оновлення світлофорних об’єктів. Встановлять нові світлофори на перехрестях Нечая з вулицями Широцького, Дубовецька, Гліба Успенського та провулками Широцького, 2-м провулком Нечая, біля школи №22.

Останні штрихи — нанесення розмітки, встановлення дорожніх знаків. Відновлять благоустрій вулиці — висадять газон та 89 гостролистих кленів «Emerald Queen» (або еквівалент).

Перша черга коштувала 41,6 млн грн

Кошторисна вартість усього проекту — 100 мільйонів 625 тисяч гривень. Роботи триватимуть два роки, кінцевий термін виконання ремонтів — до 30 жовтня 2022 року. Але як вказано в документації, цей строк є орієнтовним. Отож може бути скорочений, так і збільшений.

У 2019 році виконали першу чергу капремонту вулиці Данила Нечая — перебудували ділянку вулиці від Федорова до Московської, протяжністю 1,2 кілометри. Роботи виконало вінницьке товариство «Шляхбуд» за 41,6 мільйона гривень

Роботи по капремонту вулиці планували продовжити у 2020 році, але відтермінували через пандемію коронавірусу: кошти потрібно було вкладати у медицину.

Тим не менш, торік у Вінниці, побудували дві нових дороги.

Опитування

Чи потрібен капремонт вулиці Данила Нечая (від Брацлавської до Московської)?

Читайте також:

Які дороги відремонтують і побудують в 2021 році? Перелік по вулицях

Які будинки отримають ремонт за гроші Вінниці? Перелік адрес

За 3,2 мільйони гривень побудують дорогу на Академічному

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Евгеній Поліщук

    Не робіть нічого ви вже першу частину зробили, виїзд з міста звузили ,таке відчуття що проектант ніколи не седів за кермом
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up