Помер перший космонавт України Леонід Каденюк

Помер перший космонавт України Леонід Каденюк

Не стало першого космонавта України Леоніда Каденюка. Він помер на 68 році життя.

Космонавт раптово пішов із життя в парку Царське Село у Києві. Медики не встигли врятувати йому життя - Каденюк помер до приїзду “швидкої”.

Обставини та причини смерті поки невідомі.

— Помер Леонід Каденюк. Справжня людина-легенда. Мої співчуття рідним та близьким, - написав й фейсбук прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Відео дня

Нагадаємо, Каденюк приїжджав до Вінниці 4 вересня 2015 року на День народження планетарію.

До речі, два місяці тому вінничанин пропонува перейменувати площу біля Універмагу та назвати її на честь Каденюка.

Вінничани такого рішення не підтримали. Петиція набрала лише 29 голосів.

Довідка.

Леонід Каденюк - перший астронавт незалежної України, народний депутат України 4-го скликання, Народний Посол України, Герой України.

Каденюк народився 28 січня 1951 року в селі Клішківці, Хотинського району, Чернівецької області в сім'ї сільських вчителів.

У 1995 році він був обраний у групу космонавтів Національного космічного агентства України. З 19 листопада по 5 грудня 1997 року здійснив космічний політ на американському шатлі Колумбія місії STS-87. Під час польоту Каденюк виконував біологічні експерименти спільного українсько-американського досвіду.

У космосі Каденюк пробув 15 діб 16 годин 35 хвилин і 1 секунду.

Деталі про життя космонавта дізнавайтеся у наступному відео:


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • дадада

    А ще якихось 4 місяці, тому я стояв поруч з ним...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up