Поліцейських з Вінниці заберуть на Євробачення. Чим ще навантажили «копів»?

  • Для патрульних поліцейських збільшилось навантаження.
  • І піших патрулів додають на літо, і на мостах чергують, і скоро частину працівників відправлять на Євробачення.
  • Чи впораються «копи» з усім одразу?
Поліцейських з Вінниці заберуть на Євробачення. Чим ще навантажили «копів»?

Рівно рік тому головний поліцейський міста Редван Усеінов обіцяв, що патрульні поліцейські будуть більше ходити, замість їздити по четверо в машинах. У квітні він анонсував початок роботи піших патрулів. Сказав, що з потеплінням у "Пріусах" залишать по два поліцейських, а решту відправлять ходити Соборною і Хмельницьким шосе на своїх двох, трійками поліцейські патрулюватимуть вулиці міста тільки в нічний час.

Зараз знову потепліло – редакція запитала вінничан в соцмережах, чи бачать вони патрульних поліцейських, які ходять пішки міськими вулицями. Люди, які відреагували на повідомлення із таким питанням, писали: «копів» поза машинами спостерігають лишень на мостах, де з початком ремонту Київського, вони регулюють рух.

Одна людина бачила патрульних, що стояли на Литвиненка. Ще кілька написали, що на центральних вулицях помітити людей у формі поліції можна часто, в основному - на Соборній. Було ще одне повідомлення: біля центрального автовокзалу бачать інколи патруль, але чи-то нацгвардійський, чи-то батальйону спецпризначення, не розібрали.

Відео дня

- Люди були точно не у такій формі, як поліцейські, і з собакою, - розказала мешканка Замостя.     

То чи працюють піші патрулі у Вінниці, якщо ні, то коли з’являться? Про це розповів комбат управління патрульної поліції Вінниці Дмитро Кисличенко. Він сам подзвонив журналісту, яка почала опитування, і сказав, що у Вінниці постійно працюють від трьох до п’яти піших нарядів патрульної поліції.

- Завжди працюють піші наряди на залізничному вокзалі та на Собрній, - сказав він. – Також патрулюють ніжками, а не на автомобілях, два наряди вулицю Келецьку і проспект Космонавтів. Будуть патрулі у парках та інших зонах відпочинку людей.

А в нічний час, як сказав Дмитро Кисличенко, маршрути піших нарядів складають, залежно від оперативної обстановки. Ще нагадав, що на мосту цілодобово працюють два патрулі і регулювальники.

Тим не менше, активісти, які моніторять роботу патрульної поліції, вважають, що місто оголили. Вони кажуть, що нестача «копів» особливо буде відчутна, коли частину працівників відрядять для роботи на Євробаченні.

- Працювати на Євробачення забирають 40 людей, - уточнив Дмитро Кисличенко. – Складно буде, але впораємося. Все буде нормально.   

Нещодавно під облрадою містяни два дні поспіль перекривали дорогу. Тоді дійсно місто залишилося «голе», з мінімальною кількістю патрулів, бо більшість нарядів мусіли працювати на Соборній.

- Коли пікетують, то шість наших екіпажів знаходяться в центрі, один на Вишенці і два на Замості, - розповів патрульний поліцейський.

Та поїдуть у відрядження на Євробачення не тільки вінницькі «копи». Працювати у столиці під час пісенного конкурсу будуть також співробітники Нацполіції.

Як розказав заступник начальника управління превентивної діяльності Руслан Петрунько, відрядять до столиці 107 поліцейських спецпризанченів – батальйон «Вінниця» та спеціальний батальйон патрульної поліції.

Разом з тим Руслан Петрунько також розказав, що вінницькі «копів» зараз мають ще один «вантаж» - стажерів:

- Ми проводимо навчання груп реагування патрульної поліції сільських районів, і вони зараз у нас перебувають і разом з патрульними заступають на чергування. Вони не заміщають їхніх людей, а спостерігають за роботою, здобувають практичні навички, навчаються комунікації. Було дві людини в екіпажі, а тепер три із нашим стажером.




Читайте також:

Редван Усеінов про застарілі закони, проблеми Соборної та роботу «по-совісті»

«Взагалі їх не бачу» та «Злочинності стало менше»: вінничани оцінюють роботу патрульних за рік 

Канадський слідчий Джон: «Українським полісменам треба ставати відкритими до людей»
 

Коментарі (1)
  • Прокоповна Проня

    Это им не воров ловить...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Вінниці за сьогодні

16:11 На Калецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:45 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up