Канадський слідчий Джон: «Українським полісменам треба ставати відкритими до людей»

Канадський слідчий Джон: «Українським полісменам треба ставати відкритими до людей»
  • У Вінницю приїхали канадські поліцейські, щоб навчити вінничан довіряти нашим правоохоронцям
  • Журналіст поспілкувався з одним з них. Дізнався про тамтешню організацію полісменів (не забув спитати і про зарплати)
  • Знайомтесь — Джон Леммінг, ловить злочинні банди, експерт з питань професійної підготовки поліцейських

Поспілкуватися з Джоном вдалося під час обідньої перерви на тренінгу, який він проводив у «Інтершику». Часу на розмову було не надто багато. Леммінг — приємна людина. Його обличчя постійно світилося посмішкою.

Чим ви займаєтесь у Канаді?

  • Я слідчий Королівської кінної поліції у Канаді. У своїй країні я займаюся розслідуваннями злочинів, пов’язаних з організованою злочинністю. Я працюю вже 10 років. Мої справи — це торгівля наркотиками, зброєю, «відмивання» грошей, викрадення автівок.
  • Одна з найрезонансніших моїх справ в історії Гранд-Прері (канадського містечка, - авт.) — арешт членів кримінального угруповання, відомого як «Бейсбольна команда». Їх звинуватили у зберіганні та продажі наркотиків і зброї після того, як із їхньої машини було вилучено 2 кілограми кокаїну на півмільйона доларів.

Хто може стати поліцейським у Канаді?

Відео дня
  • Поліція у Канаді розділяється на різні напрямки, але усі вони під керівництвом однієї організації. Схожа система і в Україні. У нас є різні рівні поліцейських. Наприклад, є поліцейські «миру», які не займаються розслідуваннями кримінальних злочинів. Як у вас патрульні.
  • Для кожного поліцейського напрямку є свій відбір. До Королівської кінної — це екзамен та співбесіда. Навчання проходить шість місяців. Для того, щоб отримати найнижче поліцейське звання, потрібно мати середню освіту та пройти піврічну підготовку. Чи вистачає трьох місяців для того, щоб добре навчити українських патрульних, я не можу сказати, бо не знаю, як саме їх тренують.

Скільки отримують канадські копи?

  • Найнижча зарплата у канадських поліцейських — 50 тисяч канадських доларів на рік (це приблизно 1 мільйон гривень, — авт.). Констеблі Королівської кінної поліції отримують по 80 тисяч. Але треба розуміти, що у нас з Україною різні ціни у магазинах, різні податки.

Чим вони озброєні?

  • Наші патрульні при собі мають все те саме, що і українські. Кийки, пістолет, балончик та кайданки. Але у наших є ще електрошокер. За даними опитувань, 80 відсотків канадців довіряють поліції.

Що потрібно «підтягнути» українським полісменам?

  • Українським поліцейським я можу порадити якомога тісніше налагоджувати стосунки з громадою. Бо головним критерієм правильної роботи поліції є довіра громадян. Тим паче, що коли люди співпрацюють з поліцією, то вони стають більш обізнаними у законодавстві, а це добре для розвитку усієї країни.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Задунайский Торонтуй

    RCMP, из которой слідчий Джон, это не полиция, а аналог СБУ или русского ФСБ. Настоящая полиция муниципальная в Канаде. Например www.torontopolice.on.ca/

    Эрсиэмпишники, кроме того, выполняют полицейские функции в отдаленных сельских территориях.

  • Задунайский Торонтуй

    Грустно смотреть на вас,  ребята...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:05 У Вінниці від сказу щепили уже 1700 домашніх тварин. Графік наступних вакцинацій 18:06 На Нечая зловили водія, який керував автомобілем під дією амфетаміну 17:10 Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам photo_camera 17:05 Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up