По 1700 грн на дитину. Запровадили програму підтримки багатодітних родин

По 1700 грн на дитину. Запровадили програму підтримки багатодітних родин
  • З 1 квітня в Україні збільшать допомогу багатодітним родинам.
  • На кожну третю і наступну дитину щомісяця платитимуть 1700 гривень з державного бюджету.
  • Гроші платитимуть до тих пір, поки дитині не виповниться шість років. Які потрібні документи для оформлення виплат?

Отримати гроші можуть не лише ті батьки, хто народив чи народить дитину у 2019 році.

«Кожна сім’я, яка має посвідчення багатодітної, має змогу з 1 квітня оформити додаткову допомогу на дитину. Якщо в родині четверо дітей, двом з яких ще немає 6-ти років, держава виплатить на кожну з них по 1700 гривень, — йдеться у роз’ясненні Мінсоцполітики. — Навіть якщо дитині 5 років, допомогу варто оформити – за рік держава фінансово підтримає сім’ю, надавши безповоротно 20 400 гривень на третю і кожну наступну дитину».

При тому, нові виплати багатодітним родинам не скасовують щомісячні 860 гривень, які платять батькам при народженні дитини.

Відео дня

Як отримати виплату? Для того, щоб оформити допомогу на дитину, мамі або татові слід звернутися у «Прозорий офіс» населення і написати заяву на отримання грошей.

— Багатодітні батьки повинні мати при собі пакет документів: паспорт, ідентифікаційний номер платника податків, посвідчення багатодітної родини, свідоцтво про народження на всіх дітей у родині, — сказала очільниця міського департаменту соцполітики Валентина Войткова. — Ця виплата не оподатковується. Але вважається доходом домогосподарства та впливатиме на розмір субсидії.

Виплати здійснюватимуться через Укрпошту чи на рахунок в банку. Якщо сім’я отримує щомісячну допомогу при народженні, вона може надати реквізити банківської картки, на яку зараховуються 860 гривень.

Довідка. У Вінниці понад 2000 багатодітних родин

У 2018 році було зареєстровано 2042 багатодітних сімей. У них виховуються 6598 дітей.

Троє дітей мають 1729 родини, четверо дітей - 210 родин, п’ятеро і більше - 103 родини, повідомляли на сайті міської ради.

Нагадаємо, вінничани можуть скористатися послугами «муніципальної няні»

Читайте також:

Фото: unsplash.com

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (42)
  • Ольга Леонідівна Дрозда-Семенюк

    Ніхто їх не дає ,приходите в управління праці вам кажуть кучу справок зібрати, а потім повідомляють що або у вас не буде доплати або лишень 500 грн,то як на мене більше коштів на дорогу витратитися
  • Олексій

    Роми таке одобрять!
  • ИРИНА ЛОИК

    Такое чувство что первый ребенок отличается от 3го ...В селах и по 5 детей есть только деньги уходят не по назначению .
  • Оксана Филимонова

    Сегодня заходила в соцбес не кто не ЧЕГО ещё не знает!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up