Обласний «Водоканал» пояснив, чому енергетики відключають їх від світла

Обласний «Водоканал» пояснив, чому енергетики відключають їх від світла
  • У «Вінницяоблводоканал» підтвердили, що через борги енергетики відключатимуть їх від світла. 
  • Основна причина — борг у 4 мільйони гривень та вимога проплаті авансу за вересень, на що у «Водоканалу» немає коштів.
  • Тож комунальники просять фінансово посприяти міську владу, щоб Вінниця не залишилася без води. Адже електрику відключать для «Водоканалу» з 23 вересня.

На офіційній фб-сторінці «Вінницяоблводоканалу» опублікували коментар щодо ситуації із загрозою відключення світла від «Вінницяобленерго». 

У компанії підтвердили, що основна причина відключення — це поточний борг за серпень, розміром 4 мільйона гривень та аванс за вересень. 

Заборгованість зростає і через нове законодавство «Про ринок електричної енергії», яке підняло вартість електроенергії для підприємства, а от ціна за холодну воду залишилася без змін.

Відео дня

«Вінницяоблводоканал» неодноразово просило про фінансову допомогу керівництво міста, оскільки без фінансової допомоги погасити борги неможливо. А «Вінницяоблводоканал» на 90% обслуговує саме Вінницю. Поки «Вінницяоблводоканал» самотужки виходить з ситуації. Робимо все можливе, щоб місто Вінниця не залишилось без води», — повідомили у прес-службі обласного «Водоканалу».

ЗАГРОЗА БУЛА І РАНІШЕ. Схожа ситуація була в лютому цього року. Тоді «Водоканал» припинив подачу холодної води на декілька мікрорайонів міста, бо обленерго від’єднало їх від електроенергії. Вінничани зверталися до влади міста, щоб та врегулювала ситуацію. Але у мерії розводили руками:

«Оскільки КП «Вінницяоблводоканал» підпорядковується обласній раді – органи місцевого самоврядування міста Вінниці не мають повноважень втручатись у фінансову діяльність підприємства та відрегулювати його управлінську функцію для вирішення питань розрахунків з іншими структурами», — повідомляли тоді в мерії.

Наразі офіційного коментаря від міськради ще немає, але, вочевидь, він буде схожим на те повідомлення, що було в лютому 2019 року.

А В ЧОМУ КОНФЛІКТ. «Вінницяобленерго» опублікували звернення до «Вінницяводоканалу», в якому стверджують, що водоканальники заборгували їм 67 мільйонів гривень. Тому прийняли рішення відключити від електропостачання об’єкти підприємства з 5.00 23 вересня. Це призведе до відключення насосів, що подають холодну воду.

А ще між двома підприємствами триває суд за 27 мільйонів гривень, й «Водоканал» невдовзі хоче підняти тарифи на холодну воду, про що в матеріалі: Чому енергетики хочуть відключити від світла «Вінницяводоканал».

А ще вас може зацікавити: Майно обласних «Водоканалу» і «Теплоенерго» хочуть передати на баланс Вінниці

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Цифровое Телевидение Винница

    Gjrf tot djlf tcnm
  • николаевыч

    Когда водоканал прекратит сливать воду в буг с трубы которая идет через буг на пятнычаны в р-не улицы заречной .Обращались  к диспетчеру водоканала раз с десять чувствуется что начальник водоканала досыжывает в своем кресле последние деньки будет снят ролик и отправлен в кабмин и президенту на просмотр винницкого бардака
  • николаевыч

    А хто заплаты за ту воду которую ВОДОКАНАЛ злывае в ричку БУГ по вулыци  ЗАРЕЧНОЙ  где труба водопостачання проходыть через ричку БУГ  на  ПЯТНЫЧАНЫ прорыв трубы уже второй месяц никто даже усом не поведет не однократно звонили на водоканал никто даже усом не поведет такое печатление что НАЧАЛЬНИК ВОДОКАНАЛА ЖДЕТ КОГДА ЕГО ВЫГОНЯТ С-----Й МЕТЛОЙ  а он дождется терпение в людей уже закончилось
  • Жора

    Если в кране нет воды значит  хххх , если  в кране есть вода значит ххх туда.

    Орест Лютий reply Жора

    Кому, кому, як не тобі жжж про це краще знати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up