Чому енергетики хочуть відключити від світла «Вінницяводоканал»

Чому енергетики хочуть відключити від світла «Вінницяводоканал»
  • На сайті обленерго опублікували повідомлення про те, що Вінницяводоканал буде відключений від світла з 23 вересня. А це спричинить відключення холодної води. 
  • Енергетики кажуть, що вина в цьому буде саме на «Водоканалі», який не виплачує борг розміром 67 мільйонів гривень.

Спочатку на власній сторінці у фейсбуці, а згодом і на офіційному сайті «Вінницяобленерго» опублікували повідомлення, що збираються відключити «Вінницяоблводоканал» від електроенергії.

«Станом на сьогодні борг КП «Вінницяводоканал» перед АТ «Вінницяобленерго» становить 67 мільйонів гривень.

«Вінницяобленерго» неодноразово попереджало боржника про припинення електропостачання. Результату це так і не мало. У минулому році, 28 грудня, було укладено угоду реструктуризації боргу, яка не виконується, тому було подано позов до суду.

Відео дня

Чергове попередження про відключення електроенергії КП «Вінницяводоканал» отримало 12 вересня 2019 року. Але не здійснило жодного заходу щодо попередження припинення електропостачання», — йдеться у повідомленні.

Енергетики пишуть, що через цю заборгованість будуть відключати «Вінницяоблводоканал» від світла, починаючи з 5 ранку 23 вересня 2019 року. І у результаті перестануть працювати насосні станції, які подають воду в домівки вінничан.

«Викладене свідчить, що ситуація з відключенням води виникне виключно з вини керівництва КП «Вінницяводоканал». Отже, ще раз звертаємось до керівництва КП «Вінницяводоканал» погасити борг. Ці 67 мільйонів гривень сьогодні тримають в напрузі усю Вінницю», — пишуть в обленерго.

Прокоментувати цю ситуацію нам не змогли у жодному з підприємств. Речниця «Вінницяоблводоканал» Юлія Калуцька сказала, що їй потрібно ще поспілкуватися з керівництвом. Речниця обленерго Світлана Борисюк не відповіла на телефонні дзвінки.

Згодом, «Вінницяоблводоканал» опублікував свою позицію, про це в цьому матеріалі: Обласний «Водоканал» пояснив, чому енергетики відключають їх від світла


Нагадаємо, пів Вінниці вже було без води через сварку між монополістами та змінами у законодавстві. У лютому цього року «Вінницяоблводоканал» не зміг сплатити 100% авансу за електроенергію «Енері Вінниці». «Вінницькі міські електромережі» відімкнули подачу електроенергії. У результаті — Вишенька, Поділля і Старе місто дві доби були без води. Про це в матеріалі: Частина Вінниці без холодної води. Усе через конфлікт між енергетиками та «Водоканалом».


ДОДАНО. Судяться через 27 мільйонів боргу

Суди між енергетиками та Водоканалом тривають з цього літа. 11 червня обленерго подало позов до Господарського суду на «Вінницяводоканал», щоб стягнути борг, який комунальники мали сплатити за угодою про реструктуризацію. 

А саме:

  • 25 мільйонів 47 тисяч 40 гривень за активну електроенергію, 
  • 307 тисяч 650 гривень за перетоки реактивної енергії, 
  • 7 611 гривень за перевищення договірних величин, 
  • 1 мільйон 693 тисячі 472 гривні — пені, 
  • 140 тисяч 396 гривень — 3% річних, 
  • 264 тисяч 308 гривень — інфляційного збільшення.

Загалом: 27 мільйонів 410 тисяч 567 гривень.

Суд позов прийняв та відкрив провадження у справі. На 9 липня призначили підготовче засідання, на яке не прийшов представник «Водоканалу».

Позивач — «Вінницяобленерго» — повідомив, що Водоканал частково робив проплати по договору реструктуризації, тож просить суд стягнути з відповідача на 62 тисячі 283 гривні менше, ніж було заявлено.

Водночас, представник «Вінницяоблводоканалу» надіслав клопотання до суду, в якому просить продовження строку для про продовження строку для надання відзиву на позов до 30 днів, мотивоване необхідністю у проведенні значного обсягу розрахунків.

Суд оголосив перерву в підготовчому засіданні до 1 серпня 2019 року. Але даних про наступне засідання в держреєстрі немає. 

Піднімуть тарифи

Обласний «Водоканал» хоче підняти тариф на холодну воду. На сайті підприємства опублікували документ, за яким ціна на водопостачання зросте на 72 копійки за кубометр; а ціна за водовідведення на 56 копійок за кубометр. 

Заплановані тарифи:

  • на централізоване водопостачання - 10,1 грн/метр кубічний
  • на централізоване водовідведення – 6,26 грн/метр кубічний.

Усі ціни вказані з ПДВ.

Їх має погодити ще Нацрегулятор, тому поки немає чіткої дати, коли діятиме новий тариф. Підприємство пояснює зростання тарифу подорожчанням електроенергії, реагентів, паливно-мастильних матеріалів та збільшенням мінімальної заробітної плати. Повністю прочитати мотивацію у черговому здорожчанні холодної води можна за цим посиланням.

Востаннє, «Водоканал» піднімав тарифи у березні 2019 року.

Читайте також:

Майно обласних «Водоканалу» і «Теплоенерго» хочуть передати на баланс Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Алекс

    хотелось бы услышать позицию руководителей Винницаоблэнерго и Винницаводоканала Если две чинуши не могут найти решение значит зря протирают занимаемые кресла
  • Грицько Штахета

    Це кого-кого відключають від електрики? Це у кого там заборгованість? Це той шо воду з-під крана яку його ж підприємство подає, пити кілька разів на камеру відмовлявся? То його не відключати, його садити треба. Причому років на 15 з конфіскацією майна, от вам і буде 67 млн боргу. А будете відключати, то відключайте скоріше. Тоді його самі вінничани швиденько з кабінету винесуть, і не факт що вперед головою )))
  • Ols Kat

    Зате на морозиво грошi знайшлися
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up