Немирівські вибори: «підкуп» ручками та неопломбовані скриньки

Немирівські вибори: «підкуп» ручками та неопломбовані скриньки
  • Голови виборчих комісій у Немирові казали: все спокійно.
  • Спостерігачі ж розповідали про факти порушень: то кулькові ручки від однієї з партій, то на скриньку для бюлетенів печатку не наклеїли.
  • Результати обіцяли оголосити 19 грудня

 

У неділю, 18 грудня у Вінницькій області відбулися місцеві вибори в 10-ти об’єднаних територіальних громадах. Зокрема, і в п’яти територіальних громадах районного значення: Немирові, Барі, Тульчині, Оратові і Томашполі обирали міських та селищних голів. Журналіст RIA вирішила на власні очі побачити, що «там у Немирові».

На вулиці перед виборчою дільницею у міському будинку культури - скупчення людей. Ця дільниця — найбільша із усіх п’яти, які є у Немирові.  Станом на другу годину у приміщенні все спокійно. Я не можу сказати, що були якісь глобальні порушення. Комусь не подобався спостерігач, комусь  скупчення виборців. Але це такі порушення, які ми швидко усували.  Тобто ні скарг, ні актів на нашій дільниці не складено. Зранку, після базару, був наплив людей. І після чотирьох, коли вони вже відпочили. За віком виборці на нашій дільниці - це більш старше покоління, після 30. На 11 годину прийшло 330 людей, - каже Людмила Пелих, голова виборчої комісії на дільниці № 050770.

Відео дня

Олеся - з Немирова,  але зараз живе у Києві. Приїхала у рідне місто спеціально для того, аби проголосувати за мера тепер вже Немирівської територіальної громади.

Для мене це голосування важливе в рамках громад. Не стільки обрання конкретної людини, скільки реформа децентралізації. Люди повинні активно проявляти свою позицію, в цьому сенсі для мене, звичайно, важливо проголосувати за партію. Можливо, далі я буду спостерігати пильніше за діяльністю того кандидата, якого я обрала,  розповіла вона.

На цій же дільниці присутній і депутат облради від «Радикальної партії» Сергій Кривешко. Каже — сьогодні він не «радикал», а незалежний спостерігач.

— Перед цією дільницею заїжджали до села Медвежого  подивитися, що там відбувається.  А там  пряма агітація: люди на вході, біля столику виборчої комісії із ручками «Наш край» в руках. Я сказав, що це пряме порушення, і вони, відповідно, ті ручки прибрали. Планую залишитися тут до підрахунку голосів, аби прослідкувати за порядком. Все найцікавіше буде вночі: це ми вже проходили.

На вулиці перед дільницею вже чутно спір:

Та Качур(кандидат у голови Немирівської ОТГ) - то хазяїн справжній. Он і водогін, і освілення зробив, - каже одна жінка іншій.

Незгодна з такими словами співбесідниця називає того корупціонером, та зауважує, що його конкурент Михайло Зазуляк принаймні ні в чому такому «кримінальному» ще не «засвітився».

Наступна дільниця  нижче по вулиці. Вона знаходиться у будинку культури Немирівського спиртзаводу.  

  Знову преса? запитує на вході один із членів виборчої комісії.

  Стільки преси Немирів ще не бачив,  сміється Наталя Дмитренко, голова виборчої комісії ділянки № 050772. І додає:

Порушень в нас не було. Буває, що без паспорта людина прийшла: тоді завертаємо її. Чи вулиця, вказана у прописці, не збігається з тою, яка є у списку: тоді розбираємося на місці.  Дивіться, вказує на стільчики актового залу,  це все спостерігачі сидять. В нас тут вже були і довірені особи Зазуляка та Качура, і преса побувала, і просто незалежні спостерігачі.

Станом на 12 годину 18 грудня на дільницю прийшло 400 людей.

А от у «Опорі» повідомили: не все так гарно було у дільниці №050772.

«У місті Немирів на Вінниччині спостерігачами ОПОРИ було зафіксовано факт неопломбованої маленької скриньки для голосування. Так, на ДВК № 050772 у Немирові маленька скринька під номером 6 була не опломбована. Голова комісії Наталія Дмитренко надала протокол ранкового засідання, де йшлося лише в загальному про опломбування скриньок без зазначення їх кількості. Після зауваження спостерігачів ОПОРИ даний факт було ліквідовано  скриню опломбували», розповіли у організації.

Журналіст RIA/20minut спитала 10 жителів міста, за кого вони проголосували. Шестеро сказали, що віддали голоси за Віктора Качура, чотири - за Михайла Зазуляка. Ну а справжні результати голосування стали відомі вже 19 грудня.

Хто переміг на виборах громад Вінничини, дивіться у матеріалі "Вибори у громадах Вінничини: переможці відомі, але підрахунки ще ведуться".

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up