«Витратили купу грошей, а система оплати застаріла». Додати QR-коди пропонують на міські туалети

«Витратили купу грошей, а система оплати застаріла». Додати QR-коди пропонують на міські туалети
Навіть найновіший туалет на Лісопарку відкриває двері тільки за паперові гривні. Бере купюри номіналом 1,2 та 5 гривень й не видає решту
  • Витратили мільйони, а за вхід беруть тільки паперові гривні. 
  • Вінничани кажуть, що модульні туалети треба обладнати електронними сервісами оплати. У мерії відповіли, що це питання вже «у роботі».
  • Наразі в нас є три вбиральні, які працюють без касира. Останній туалет біля Лісопарку коштував бюджету міста 1,5 мільйона гривень.

Вінничани нарікають, що в нових модульних вбиральнях не вистачає електронних засобів оплати.

— На цей туалет витратили купу грошей, але система оплати застаріла. Там навіть копійок не можна кидати, тільки паперові гривні. Термінали би поставили, чи QR-коди б наклеїли, або смс-розрахунок ввели, — розповів вінничанин Олег.

Сьогодні наші журналісти перевірили вбиральні біля входу в Лісопарк та на проспекті Космонавтів. Модульні туалети справді приймають тільки купюри, номіналом до 5 гривень. 

Відео дня
Туалет на Космонавтів є першим «модулем», який встановили у Вінниці. І з ним постійно негаразди: то двері погнуть, то ящик з грошима викрадають. А нині тут не працює одна з кабінок

Таблички про засоби оплати, такі як QR-коди, СМС-ки чи NFC для оплати банківською карткою відсутні. Хоча, варто зауважити, все це давно застосовується в муніципальному транспорті.

— QR-коди та обладнання, завдяки якому можна розрахуватись банківською карткою, плануємо дообладнати у всі модульні вбиральні, що наразі є у місті. Для нас це не новина, подібні звернення отримували від вінничан, — розповів виконуючий обов’язки директора департаменту комунального господарства та благоустрою міськради Юрій Семенюк.

Туалет навпроти входу в Лісопарк

Черговий модульний туалет хочуть встановити біля музею-садиби Миколи Пирогова (у районі церкви-усипальниці). У квітні виконком міськради видав містобудівні умови та обмеження на виготовлення проекту. Станом на зараз в ProZorro ще не оголосили закупівлю громадської вбиральні.

В місті є три модульних вбиральні — на проспекті Космонавтів, біля шахового клубу в Центральному парку та навпроти входу в Лісопарк. Останній встановили у грудні 2020 року. 

Конструкція з нержавіючої сталі, має утеплені стіни та опалення, пристосована для потреб людей з інвалідністю та має ціну 1,5 мільйона гривень. Те, що туалет коштує як трикімнатна квартира, обурило вінничан у соцмережах.

У мерії пояснили, що півтора мільйона — це не тільки сама вбиральня, а і 400 метрів труб водогону і каналізації, підключення до електромережі тощо. Сам туалет коштує до 700 тисяч гривень.

При цьому вінницький досвід з «туалетами за мільйон» не унікальний. Інші міста також витрачають на вбиральні мільйони гривень.

Опитування

Чи потрібно робити наліпки з QR-кодами і термінали за оплату входу в туалет?

 

Читайте також:

Від електронних табло до сидінь у трамваях: зібрали «промахи» вінницької інфраструктури. Частина 2

За вбиральню біля Лісопарку віддали 1,5 мільйона. Які ціни на туалети у інших містах?

Біля музею-садиби Пирогова побудують громадську вбиральню. ОПИТУВАННЯ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Mari Kohan

    Уявляєте, у вас швидка чи закортіло конче, а тут черга і код, і телефон сів, а поряд - жодного густого кущика.
  • Катерина Коробочка

    Туалет ща 1,5 ляма? Что должно быть в туалете за такие деньги?

    Катерина Коробочка reply Катерина Коробочка

    Igor Ivashko ааааа, тогда да, все понятно

    Igor Ivashko reply Катерина Коробочка

    Катерина Коробочка откат 200 % в карманы других так званых бизнес менов....
  • Yuriy Gorbunkov

    а где можно посмотреть смету на эти сооружения ? может там завышена стоимость материалов и работ в несколько раз, поэтому и выходит такая космическая сумма.
  • Татьяна Ласкина

    здивувалась....у місті Лева ,усі Біо вбиральні є безкоштовними,їх встановили пару років назад,крізь,тим паче....у парках,скверах,центральних частинах.....їх є безліч...

    Mari Kohan reply Татьяна Ласкина

    Вася Васич Вася, а твоє куди пливе щодня?

    Svyatoslav Usatyuk reply Татьяна Ласкина

    Вася Васич з біотуалета сміття?

    Вася Васич reply Татьяна Ласкина

    А потім з міста Лева все сміття до нас на Вінниччину...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up