На кузови для VinLine готові витратити 16 мільйонів. Що відомо про ці тролейбуси

На кузови для VinLine готові витратити 16 мільйонів. Що відомо про ці тролейбуси
  • Вінницькі транспортники оголосили тендер на закупівлю п’яти кузовів для складання наступних тролейбусів VinLine.
  • Загалом на машинокомплекти, в яких не буде двигунів та систем керування, готові витратити 16 мільйонів гривень.
  • Згадуємо все, що відомо про вінницьких «рогатих» і скільки на них хочуть витратити у 2020 році з міської казни.

«Вінницька транспортна компанія», 3 січня, опублікувала тендер для закупівлі п’яти машинокомплектів на тролейбуси VinLine. У тендерній документації пишуть, що кузов повинен мати довжину 11,5-12,2 метра та ширину 2,55 метра (з боковими дзеркалами — 2,95 метра). 

Місць для сидіння — не менше 30, загальна кількість місць: не менше 80. Кузов має бути з низькою підлогою і комплектується системами стисненого повітря гальмівної системи, підвіски (без компресорного агрегату); системою гідравлічного підсилювача руля; зовнішнім і внутрішнім освітленням; світовою і звуковою сигналізацією; ходовою і гальмівною педалями.

Таких машинокомплектів потрібно п’ять штук. За умовами тендеру, кузови та всі комплектуючі повинні бути новими, виготовленими не пізніше 2019 року.

Відео дня

Перший кузов майбутній підрядник має привезти протягом 20 днів з моменту підписання угоди, наступний — протягом 30 днів після доставки попереднього кузова і такий графік діятиме надалі. Кінцевий термін поставки — лютий 2021 року. 

Початок аукціону призначили на 10 березня 2020 року. Зараз транспортники збирають пропозиції на участь в тендері.

Нагадаємо:

У 2019 році КП «Вінницька транспортна компанія» виготовила чотири VinLine. Їх незмінна особливість — всі зібрані на базі білоруського кузова «МАЗ».

На презентацію першого VinLine запрошували журналістів, тому точно знаємо, що перша модель має ризький двигун, систему керування з Броварів, склопластик для корпусу, акустичну систему оголошення зупинок та увесь монтаж робили у Вінниці. 

Така комплектація дає на 30% менше споживання електрики у порівнянні зі старими ЗіУ-9 (їх у депо найбільше — 120 штук). З чого складені інші вінницькі тролейбуси — інформації немає у відкритому доступі.

Вінницький тролейбус своїм зовнішнім декором наслідує VinWay — трамваї, які збирали у Вінниці з 2015 до 2018 року. Нині у місті є 10 «ВінВеїв».

Трамвай VinWay (зліва) і тролейбус VinLine

Перший тролейбус (бортовий номер № 041) вийшов на вулиці Вінниці в травні 2019 року. Другий (№ 042) — презентували на День міста. Третій (№ 043) виїхав на лінію у грудні. А четвертий тролейбус (№ 044) закінчив обкатку в останні дні 2019 року і за словами транспортників має скоро вийти на маршрут.

На збирання та закупівлю матеріалів для першого VinLine витратили близько п’яти мільйонів гривень. На закупівлю матеріалів для ще трьох тролейбусів витратили 15,5 мільйонів гривень.

У 2020 році збираються зробити п’ять VinLine. На це планують витратити 25 мільйонів гривень з міської казни. За таким планом на кінець 2020 року в місті буде вже дев’ять вінницьких тролейбусів.

Опитування

Чи задоволені тим, що у Вінниці роблять тролейбуси?

А ось тут матеріали про те:

Головне фото: transphoto.org; усі інші — «20хв»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Вадим Шарагов

    Небезпокойся..
  • Вадим Шарагов

    Сиртифіковані....
  • Володимир Давиденко

    Чудово, ми все ж таки молодці. Наздогнали львів
  • Svyatoslav Usatyuk

    Сертифіковані з безпеки? Ні?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up