Тролейбуси «Вінниця» купують по запчастинам. І зроблять ще три машини

Тролейбуси «Вінниця» купують по запчастинам. І зроблять ще три машини
  • «Вінницька транспортна компанія» закуповує деталі для нових тролейбусів ПТС-12 «Вінниця».
  • У ProZorro оголосили тендери, щоб придбати кузови, двигуни, комплект електрообладнання, струмоприймачі, обшивку для корпуса.
  • Загалом на три тролейбуси, що зроблять до кінця 2019 року, вже готові витратити понад 15 мільйонів гривень.

Транспортники стали робити тролейбуси: закуповують деталі та збирають машини на базі власного депо. Перший тролейбус з робочою назвою «Вінниця» ПТС-12 виїхав на лінію 17 травня.

Майстри зробили його схожим на VinWay, на базі білоруського кузова «МАЗ» з ризьким двигуном і системою керування з Броварів. Склопластик для корпусу, акустичну систему оголошення зупинок та увесь монтаж робили у Вінниці. У салоні 32 сидячих, 73 стоячих місць та одне відкидне сидіння.

Гендиректор «Вінницької транспортної компанії» Михайло Луценко казав, що до кінця 2019-го зроблять ще три машини. І протягом травня-червня у ProZorro оголосили тендери на деталі одразу на три вінницьких тролейбуси.

Відео дня

КУЗОВ. У тендерній документації вказано, що транспортники хочуть отримати не просто кузов, а цілий машинокомплект, в який входить гальмівна система, підвіска (без компресорного агрегату), гідропідсилювач руля, освітлення, ходова, салон, облаштована кабіна водія, пандус, вікна тощо.

Двигун, батареї, проводка, опалення в салоні, бортове обладнання у комплект не входять.

Довжина кузову, який хочуть взяти транспортники — від 11,5 до 12,2 метра. Місць для сидіння — не менше 30, загальна пасажиромісткість — не менше 80. За три кузови готові заплатити 9,6 мільйона гривень.

ДВИГУН. Для своїх тролейбусів вінницькі майстри хочуть придбати двигун 6ДТА.1 У2 — саме цей ризький двигун стоїть на першому тролейбусі ПТС-12 «Вінниця». Хоча погоджуються і на двигун іншого виробництва, але зі схожими властивостями, про що вказано в тендерній документації.

За три агрегати готові заплатити 990 тисяч гривень. Найменшу ціну запропонувало товариство «БКМ-Україна», що готове виконати замовлення за 933 тисячі гривень.

«РОГИ». Тендер одразу на три комплекти системи струмознімання СП1-2110600 ПС зі струмоприймачами, очікувана вартість — 450 тисяч гривень.

ПРОВОДКА ДЛЯ ДВИГУНА. Комплект складається з силового блоку з регулятором струму для двигуна, блоку статичних перетворювачів з апаратом захисту, комутаційного блоку з автоматичним вимикачем.

Щоб цим всім керувати постачальник має забезпечити комплект інформаційною системою з бортовим комп'ютером. Контейнер з обладнанням має важити до 510 кілограмів. У результаті, тролейбус отримує систему, що забезпечує керування тяговим асинхронним двигуном.

Очікувана вартість за три комплекти — 3 мільйона 850 тисяч гривень. У вартість обладнання входить вартість пусконалагоджувальних робіт. Транспортники хочуть підписати угоду з товариством «Політехносервіс», що запропонувало 3 мільйона 845 тисяч гривень.

 

ДЕКОР. Наступні три тролейбуси також зроблять схожими на VinWay. Для цього закуплять елементи зовнішнього оздоблення тролейбусу. Постачальник має їх виготовити та провести монтаж одразу трьох комплектів.

У документації є ескіз обшивки.

За обшивку транспортники пропонують 750 тисяч гривень. Переможцем тендеру є товариство "ГАМА-УКРАЇНА", що виконає замовлення за 684 тисяч гривень. Раніше це київське підприємство робило дизайн для VinWay.

На закупівлю запчастин разом транспортники хочуть витратити 15,5 мільйона гривень.

Нагадаємо, перший вінницький тролейбус коштує біля 5 мільйонів гривень. А за скільки купують тролейбуси інші міста? ОГЛЯД ЦІН

Читайте також:

Фото: архів «20хвилин», скріншот з prozorro.gov.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Орест Лютий

    Нормальний і на вигляд не гірший чим закордонні, ось якби налагодили випуск. то й робота для вінничан була.
  • Роман Кузнецов

    А де кондиціонер?
  • Вася

    А зібрані тролейбуси з заводу хіба недешевше ніж з конструктора?

    Oleg reply Вася

    по частям бабок с бюджета намыть можно больше
  • Svyatoslav Usatyuk

    І його зліпили з то, що було((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up