Новий на 100%. Показали тролейбус, який повністю зробили у Вінниці

Новий на 100%. Показали тролейбус, який повністю зробили у Вінниці
  • Останні три місяці транспортники роблять новий тролейбус.
  • Його дизайн взяли частково від VinWay. Серед цікавинок — можливість їздити без струмоприймачів, просторий салон та округлі форми.
  • Тролейбус випустять у місто після 30 квітня. А на рік вінницькі транспортники готові робити до 20 таких машин!

У депо «Вінницької транспортної компанії» презентували новий тролейбус. Він має робочу назву «Вінниця» ПТС-12. Він має округлі форми, а дизайн частково взятий з VinWay, що є брендовим транспортом для нашого міста. Салон просторий, є 32 місця для сидіння та 73 стоячих місць.

До того ж, тролейбус має низьку підлогу та пандус, аби перевозити пасажирів на візках.

— Тролейбус на 100% новий, у ньому немає жодного гвинтика від старих машин. Робота над ним триває три місяці. Довго, бо ми робимо його з «нуля», виробляємо схему підключення всіх вузлів та агрегатів. Серед особливостей — машина може їхати до 5 кілометрів на своєму заряді. Так ми зможемо об'їжджати ДТП, для прикладу, — розказав гендиректор «Вінницької транспортної компанії» Михайло Луценко.

Відео дня

Чому виникла потреба у виробництві власних тролейбусів? Транспортники пояснюють це просто — «ЗіУ-9» (їх понад 120 на базі депо - авт.) не можна ремонтувати вічно. А середній вік цих тролейбусів — 35 років, і з часом їх потрібно буде замінити на нові машини.

— За нашими розрахунками вінницький тролейбус споживатиме на 30% менше електроенергії, що складає біля 100 тисяч гривень економії у місяць тільки на одному тролейбусі. А тільки на електроенергію для тролейбусів ми витрачаємо орієнтовно 150 мільйонів на рік. Тож 30% від цієї суми — це вже суттєва економія, — казав гендиректор «Вінницької транспортної компанії».

Як розказав міський голова Сергій Моргунов, у 2019 році заплановано зробити чотири тролейбуси «Вінниця».

— Вартість виробництва ще рахуємо, але очікуємо, що ціна буде до п'яти мільйонів гривень на одну машину. Така ціна прийнятна та є меншою за ті пропозиції, що зараз є на українському ринку, — казав Моргунов. — Крім того, створюючи на базі тролейбусного депо нове виробництво ми створюємо нові робочі місця для фахівців, які будуть заробляти більше.

До кінця року транспортники оптимізують процес зборки машин та планують вийти на потужність до 20 тролейбусів «Вінниця» на рік. Перший тролейбус ще дороблюють, а на лінію його випустять орієнтовно до 30 квітня.

При тому, назва тролейбусу ще невідома — влада хоче запропонувати вінничанам вигадати назву та обрати серед пропозицій найкращу. Так само визначали, що трамвай вінницького виробництва отримав ім’я VinWay.

Вас може зацікавити матеріал: Чому тролейбус був таємним і куди поділися «гармошки»

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (90)
  • Вінничанин

    ~60-70% всієї площі салону займають сидіння. Сидячих місць - 32, стоячих - 65))) Це взагалі як?)) От хай прийде 100 працівників того підприємства, що "це" розробило, і наб'ються туди всі разом. І ще щоб кондуктор між ними ходив по салону. Це глобальна проблема, замість того щоб більше тролейбусів пускати, вони "на папері" підвищують "пропускну здатність" одного. Вихід один - народ тре морити голодом, щоб худішали.
    Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/Podii/noviy-na-100-pokazali-troleybus-yakiy-povnistyu-zrobleno-u-vinnitsi-10835291.html#page_comments

  • Andrey Daniluk

    Аж гордость распирает))))
  • Lyudmyla Kusyak

    Супер!!!!
  • Володимир Сисак

    Найкраще,це моє село.Розумно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up