«На англійській тільки ПЛР-тести». Продовження історії, чому вінничанина не пропустили на рейс до Ізраїлю

«На англійській тільки ПЛР-тести». Продовження історії, чому  вінничанина не пропустили на рейс до Ізраїлю
У клініці "Альтамедіка" надали запис розмови з клієнтом: експрес-тест на англійській йому не обіцяли
  • З авіаквитком і довідкою про негативний тест на Covid -19 вінничанина не пропустили в літак в аеропорту «Бориспіль».
  • Чоловік вважає, що причина в клініці «Альтамедіка».
  • У клініці стверджують протилежне.

Сергія Мар’янчука дійсно не пропустили на літак доТель-Авіва. Він прилітав з Ізраїлю до Вінниці на похорон батька. В Ізраїлі проживає уже п’ять років разом з дружиною і дитиною. У нього українське громадянство.

На перше квітня мав квиток на зворотний рейс. Однак на борт його не пропустили. Можна уявити стан людини у такі хвилини.

Перебуваючи в аеропорту, він багато спілкувався по телефону з «Альтамедікою». Саме в цій клініці проходив експрес-тест на Covid -19. Коронавірус  у нього не виявили. І це добре. Погано, що текст довідки був тільки на українській.

Відео дня

Саме цей факт став причиною подальшого скандалу.

Чоловік змушений був купувати новий квиток на іншу дату. Знов повернувся до Вінниці. Це теж затрати коштів.

Свою історію він розповів 20minut.ua.

Фрагмент запису:  «Експрес –тест тільки на українській»

За його словами, з Ізраїлю він прилетів на підставі експрес-тесту. Пояснює, що в аеропорту Тель-Авіва цікавився, чи зможе на підставі такого ж документа, тобто експрес-тесту, повернутися з України. Стверджує, що отримав позитивну відповідь. Експрес-тест пройшов у клініці «Альтамедіка».

—Перед тим по телефону запитав, чи роблять вони довідки на англійській, — розповідав редакції  співрозмовник. — Пояснив, що довідка потрібна для польоту за кордон. Мені відповіли, що роблять.

Довідку на українській в аеропорту забракували.

Після публікації розповіді Мар’янчука  на сайті 20minut.ua до редакції звернулася заступник керівника клініки Анжеліка Гота.

Вона пояснила, що насправді чоловікові чітко роз’яснили, що на англійській мові видають тільки ПЛР-тест, але не експрес-тест.

На підтвердження сказаного, надала прослухати запис телефонної розмови.

Цитуємо фрагмент:

—Вам потрібен експрес-тест на англійській? — уточнює співробітниця клініки і відповідає: — Ні, на англійській робимо тільки ПЛР-тест.

Далі пояснює, що чоловік має уточнити, чи підійде експрес-тест для пред’явлення в аеропорту.

Спочатку журналісту надали прослухати короткий фрагмент розмови. Попросив, аби відтворили її повністю.

Не говорили в клінці клієнту, що видають експрес-тести на англійській.

Після цього зателефонували Мар’янчуку. Він уже був в Ізраїлі.

Повідомили, що редакції надали телефонний запис. Сказали, що у клініці його попереджували про те, які довідки видають на англійській, а які на українській.

Співрозмовник відповів, що йому все-таки намагалися видати експрес-тест  на англійській. Уточнив, як це відбувалося.

—До мене позвернули монітор ноутбука і показали, що переклад на англійську не можуть зробити, бо, чомусь, програма не дозволяє, — говорить чоловік.

А ще каже, що після похорону перебував у пригніченому стані, бо пережив втрату батька.

—Я ж не звинувачую клініку і не робив цього з самого початку, — говорить він. — Не можу дотепер зрозуміти, в чому проблема перекласти текст на англійську. Ось це мене дивує.

 За яких умов відміняють самоізоляцію?

Тим, хто має намір перетинати кордон у час пандемії, Анжеліка Гота радить уважно ознайомитися з випискою з документів, які вона надала редакції.

Для перетину кордону, згідно постанови кабінету міністрів № 230 від 22 березня, необхідно пройти ПЛР- тестування, результат якого є дійсним протягом 72 годин і перекладається на англійську мову.

Для попередження непередбачуваних обставин при перетині кордону  можна зайти на офіційний сайт посольства чи консульства і з'ясувати додаткові вимоги в'їзду в країну.

Хто підлягають самоізоляції у зв’язку з перетином державного кордону і які зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток системи “Вдома”, також можуть пройти ПЛР- тестування і при негативному результаті пацієнт знімається з самоізоляції.

Який тест потрібен, вирішує лікар або пацієнт

Для діагностики COVID – 19 в Україні встановлено декілька типів аналізів. Вони запроваджені згідно з наказом МОЗ України від 10.12.2020 № 722 “Про затвердження Зміни до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба ( COVID – 19 )».

Для попереднього скринінгового обстеження пацієнтам, що мають респіраторні симптоми на визначення антигену SARS CoV – 2, використовують швидкі тести, які показують, чи хворіє  пацієнт на даний момент на COVID – 19.  Позитивний результат експрес- тесту в певних ситуаціях потребує ПЛР- підтвердження.

Якщо пацієнт хоче знати, чи перехворів на ковід та чи виробились в організмі антитіла, потрібно здати імуноферментні аналізи на антитіла до коронавірусу Ig M (виробляються після 7 дня інфікування) та Ig G( на 14-17 день інфікування).

Отже, вибір методу обстеження завжди залишається за Вами і залежить від того, з якою метою Ви плануєте його пройти.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up