Куди іти за довідкою про несудимість? В поліції такі більше не видають

Куди іти за довідкою про несудимість? В поліції такі більше не видають

Із початку лютого за довідкою про несудимість треба звертатися не в поліцію, а у сервісний центр. Про це повідомили на відомчих сайтах. А поліцейська омбудсмен в Фейсбуку написала, що нова система не діє. 

Про те, що довідки про несудимість з 1 лютого треба замовляти у них, поінформувала мережа сервісних центрів МВС. На сайтах і у соціальних мережах написали, що замовити довідку, яку часто вимагають різні структури з людей, можна у будь-якому сервісному центрі, не залежно від місця проживання чи реєстрації.

Для цього треба прийти до центру з документом, що посвідчує особу, з вівторка по четвер у час з 9.00 до 18.00, у суботу - до 16.45. Адміністратор оформить запит на названу довідку. Зразок запиту можна побачити за цим посиланням.

Судячи з офіційної інформації, зміни місця видачі довідок про несудимість запровадили для спрощення порядку надання послуг людям. Доречі, названа довідка безкоштовна. Надається протягом 30 календарних днів з дня подачі запиту. Невдовзі, за інформацію сервісної служби МВС, цей документ можна буде замовити і онлайн.

Відео дня

Нагадаємо, що раніше безплатно довідки про несудимість видавали в приміщенні поліцейського управління, на Театральній, 10 - у центрі інформаційних технологій. Тепер доведеться їхати у Вінницький сервісний центр МВС, що на Кореї, на вулиці Ботанічній

Про «простоту» і «зручність» таких змін вже висловилася поліцейська-омбудсмен. Старший інспектор з особливих доручень Управління забезпечення прав людини Заріна Маєвська написала на своїй сторінці у Фейсбуку пост, яким дала знати, що в сервісний центрах немає необхідних для видачі довідок про несудимість програм, бланків, інструкції. Більше того – там нібито навіть і наказу не отримали відповідного…

«Ця проблема розрулиться лише за 2-3 тижні, коли люди «обірвуть» гарячу лінію МВС», - пише Заріна Маєвська.   
 

 

Питаємо у вінницькому сервісному центрі, чи дійсно не отримали наказу та програми і запитів на довідку про несудимість не приймають?

- Це неправда, - каже речник Вінницького регіонального сервісного центру МВС Володимир Мотичко. – Вчора, 1 лютого, вже о дев’ятій ранку у нас було три людини, які прийшли замовити такі довідки. Їхні запити оформили. Стараємося, щоб люди не чекали до 30 днів, як визначено Законом, й надавати будемо довідки протягом 10 днів чи двох тижнів. Немає проблем.
 


Читайте також:

Довідка про судимість: безкоштовна чи платна, залежить тільки від вас
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up