«Сьогодні так рвануло – аж хата затремтіла». У Калинівці знову вибухи на арсеналі (Оновлено)

«Сьогодні так рвануло – аж хата затремтіла». У Калинівці знову вибухи на арсеналі (Оновлено)
Два роки тому, так само у вересні, у Калинівці на 48-му арсеналі боєприпасів сталася пожежа, що спричинила вибухи
  • Термінове засідання районної комісії з техногенної безпеки відбувається у ці хвилини, після 12-ї години, у Калинівці
  • Встановлюють причини сильного вибуху на арсеналі
  • Стовп диму завис над складами боєприпасів
  • Чи справді евакуюють людей?
  • Сільські ради поперредили про підготовку місць для можливого прийому людей
  • Всі чекають офіційної інформації

-Ні, евакуації не відбувається, - повідомив по телефону 20minut.ua начальник Калинівського районного відділу освіти Сергій Ференець. – Тут більше паніки… Я зараз на засіданні комісії, вибачте, нема можливості спілкуватися.

Село Павлівка – найближче розташовано до складів 48-го армійського арсеналу. Саме цей населений пункт зазнав найбільших руйнувань під час вибухів на арсеналі у вересні 2017-го. Тоді було зруйновано 80% будинків.

-Там щодня щось бухкає, - каже одна з місцевих мешканок Павлівки. – Разів з десять гримить. Десь так у передобідній час закінчують. Але сьогодні так рвонуло, що хата затремтіла. Собака з переляку млинком закрутився, почав скавуліти. Але тепер все стихло. Не чути, щоб гриміло.

Відео дня

Розмова відбувалася о пів на першу дня.

За словами співрозмовниці, у селі говорять про НП, що сталося на арсеналі.

У редакцію час від часу телефонують читачі. Розповідають, що в Калинівці біля арсеналу багато пожежних автомобілів. Там же машини швидкої допомоги.

Командир частини на телефонні дзвінки не відповідає.

Офіційної інформації поки зо влада не оприлюднювала.

Журналісти 20minut.ua виїхали на місце події. Інформацію від них повідомимо згодом

Ще один дзвінок з Павлівки. У селі повідпускали людей з роботи. Усі сидять на чемоданах. Кажуть, дітей відпустили з школи. Але загалом тихо. Кажуть, горіла трава. Більше інформації не маємо. 

Так само припинено заняття у школах Калинівки. Після початку вибухів можна було побачити, як збільшилася кількість автомобілів, що виїжджали за межі. Зара, за словами одного з містян, ситуація більш-менш спокійна. Всі чекають офіційної іфнормації.

У засіданні комісії з техногенної безпеки оголосили перерву. Сільські ради повідомили, щоб готувалися до можливого прийому людей у випадку евакуації. За словами одного з учасників зібрання, дуже мало інформації. 

 

Читайте також: 

Вибухи у Калинівці: показали фото місця пожежі, які зробили з гелікоптера

У Калинівці знову чути вибухи. Перші подробиці й хронологія
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Сегодня День Рождения человека, которого буржуи, декоммунизаторы и националисты во всём мире боятся до смерти!
    С Днём Рождения Нашего Товарища ЛЕНИНА !!!
  • Bogdan Olhovyy

    Хтось чув про таке слово як "орфографія"?
  • Юрій Вдовиченко

    І як завжди винним буде прапорщик зі складу
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up