У Калинівці знову чути вибухи. Перші подробиці й хронологія

У Калинівці знову чути вибухи. Перші подробиці й хронологія

У Калинівці та на околицях знову чути вибухи. Місцеві мешканці бачать дим. Ми з'ясовуємо деталі інциденту.

До редакції почали надходити дзвінки про вибухи у Калинівці. Місцеві мешканці хвилюються чи не почалися знову зриватися склади. У матеріалі ми зберемо усю інформацію про ситуацію.

Станом на 12 годину

Повідомлялося, що з шкіл Калинівки та Павлівки евакуйовують дітей.

Відео дня

Нам у коментарі начальник відділу освіти району Сергій Ференець сказав, що цього не було. За його словами, вибухів нині не чути.

Жителька Павлівки нам розповіла: «Вони кожен день у цей час бухкають разів по 10. Але сьогодні так рвануло аж хата затремтіла Собака закрутився спереляку і став скауліти. Потім було ще декілька раз. А тепер уже тихо. Сусідка розповідала, що у них там якесь ЧП. Каже, будьте напоготові може знов доведеться тікати».

Станом на 12:50

- Інформацію, яка стосується того об'єкту, ми не коментуємо, тому що це військовий об'єкт. Ми зможемо коментувати, коли ми здійснимо якісь дії. Може там трава горить? Не треба піднімати паніку, — сказала працівниця прес-центру ДСНС Юлія Каменюк.

Станом на 13 годину

Поліція поки коментарів з даного приводу не дає. Кажуть, що поїхали на виклик з'ясовувати, що там відбувається.

Тим часом, місцеві відзначають, що на місце події приїхали пожежні машини.

За попередньою інформацією ДСНС, 11 вересня о 11:36 поблизу міста Калинівка на технічній території 48 військового арсеналу ЗСУ сталося загорання сухої трави на площі близько 2 га. Зафіксовано 4 випадки детонації боєприпасів. Попередньо жертв та постраждалих немає. До гасіння залучено 30 чол. о/с та 7 од. техніки ДСНС.

Станом на 13:15

- До чергової частини поліції надійшло повідомлення про те, що на території складу арсеналу відбувається загоряння, - коментує начальник поліції Вінницької області Юрій Педос. - При виїзді з'ясувалося, що сталося загоряння сухої трави на території одного зі складів. Наразі відведено вогонь зі складів, де зберігаються боєприпаси, загрози вибухів мінімальні.

— На території 48 арсеналу виникло загорання сухої трави на разі є загроза виникнення надзвичайної події. Просимо усіх людей зберігати спокій і слідкувати за  подальшою інформацією, — зазначили на сайті Калинівської РДА.

Станом на 13:20

— Сталося задимлення на території технічного арсеналу, постраждалих немає, зараз там працюють усі служби, — повідомив hromadske представник Міністерства оборони Олександр Мотузяник.

Також голова Калинівської ОТГ Анатолій Шамалюк наголосив, що ситуація контрольована.

Тим часом, у мережі ширять інформацію про вибухи та додають фото до постів. які не мають відношення до Калинівки. Наприклад, тут додали фото з Балаклії за 2017 рік:

У поліції зазначили, що повідомлення про те, що на території військової частини пожежа, до поліції надійшло в 11.43 11 вересня.

— На даний час ситуацію контролюють фахівці Державної служби із надзвичайних ситуацій, вогонь поблизу складів — локалізований. Тимчасово обмежено рух автотранспорту біля військової частини. Поліція просить громадян не панікувати та не поширювати недостовірну інформацію, — йдеться у повідомленні.

Станом на 13:40

Місцеві мешканці занепокоєні. Їм кажуть, що горіла трава. Вони не знають, що робити та готуються до можливої евакуації.

Люди з Калинівки говорять: Попереджають що можлива евакуація. Якщо так — вона буде в сторону Києва, а не Вінниці.

Дітей зі шкіл та садочків відпустили додому.

Тим часом, Міністерство оборони України повідомило, що загроз для військовослужбовців та цивільного населення, а також постраждалих осіб немає. Ситуація контрольована.

— У зоні задимлення зафіксовано шість вибухів боєприпасів, вивезених на визначену ділянку раніше, для подальшої утилізації. До місця події відбула оперативна група на чолі із першим заступником начальника Генерального штабу Збройних Сил України. За попередньою інформацією задимлення сталося через горіння близько двох гектарів сухої трави, — йдеться у повідомленні.

Нині на території арсеналу працюють фахівці Державної служби із надзвичайних ситуацій, працівники Національної поліції та Військової служби правопорядку у Збройних Силах України. Триває локалізація місця займання.

Генерал Юрій Педос підсумовує, що внаслідок пожежі сталось близько 10 вибухів. Нині вогонь приборкали, ситуацію контролюють.

Також він додав, що евакуацію проводити не будуть — немає потреби.

 

Станом на 15:25

Станом на 15.25, як повідомляє поліція Вінниччини, пожежу на території військової частини у Калинівському районі повністю локалізовано.Потерпілих немає.

Нагадаємо, увечері 26 вересня 2017 року у місті Калинівка почалися вибухи на складах 48 арсеналу військової частини А1119. Від вибухів боєприпасів у селах пошкоджені близько 2000 будинків. Піротехніки виявили 998 вибухонебезпечних предметів.

Експертиза визначила, що вибухи у Калинівці почались всередині складу зі зброєю. Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що вибухи на складах зброї мали ознаки цілеспрямованих диверсій.

 

Читайте також:

«Сьогодні так рвануло – аж хата затремтіла». У Калинівці знову вибухи на арсеналі (Оновлено)

Вибухи у Калинівці: показали фото місця пожежі, які зробили з гелікоптера

Публікації 2017-го року:

Під Калинівкою рвуться снаряди. Люди тікають з міста

Вибухи в Калинівці: розказуємо про ТОП-20 подій цього жахіття

Кадри останніх вибухів у Калинівці з висоти пташиного польоту. ВІДЕО

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Татарин

    Добре ,що цього разу хоча б попередили своєчасно. Дітей відпустили з навчальних закладів.
  • Ols Kat

    А шо там з космiчними апаратами агресора, знову зависли над Калинiвкою?
  • Максим

    Нажаль, ми не вчимося на помилках...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up