В Україні посилюють карантинні заходи на час спалаху COVID-19. Що заборонено?

В Україні посилюють карантинні заходи на час спалаху COVID-19. Що заборонено?
  • Нові обмеження будуть застосовуватися щодо транспорту, самоізоляції, а також обсервації.

Сьогодні, 1 квітня, на засіданні Кабінету Міністрів прийняли рішення про посилення карантину. Ініціював нові заходи Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

«Наші дії спрямовані на те, щоб максимально захистити українців від коронавірусу. Ми хочемо запровадити найефективнішу комбінацію профілактичних немедикаментозних заходів: домашня ізоляція, домашній карантин та соціальне дистанціювання людей віком від 60 років», — повідомляють у Вінницькій обласній раді.

Також пропонують обмежити відвідування парків та зон відпочинку, забезпечити зупинку громадського транспорту.

Відео дня

​​Правила карантину посилюють

Згідно розпорядження Кабміну в Україні до 24 квітня заборонено:

  • перебувати в громадських місцях без масок або респіраторів;
  • збиратися та пересуватись  групою з більш ніж двох осіб;
  • перебувати особам, що не досягли 16 років, в громадських місцях без дорослих;
  • вдвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові і прибережні зони, крім вигулу домашніх тварин однією особою;
  • відвідувати спортивні і дитячі майданчики;
  • проводити масові заходи, в яких бере участь понад 10 осіб.

— Ми уточнюємо перелік випадків, коли не застосовуються обмеження, передбачені карантинними заходами, – заявив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Завтра мають доопрацювати відповідне рішення.

 

 

За даними «Хмільницької центральної районної лікарні» станом 1 квітня в Хмільнику один лабораторно підтверджений випадок COVID-19.

 

Читайте також:

У Вінниці вже 38 хворих. А що в області ? (Свіжі дані на 1 квітня)

В Україні вже 669 хворих на коронавірус, у Вінницькій області — 49 випадків (Онлайнкарта)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Влад

    Полонынный нарид не умеет себя вести. Влада з советского народу не может ничего толкового предпринять вовремя. И как меня угораздило в этом быдлятнике а ля рюс родится. Я худею. Еще больше меня удивляет как я с него еще не уехал. Лошара...
  • vasa defrar

    Надо как северной Корее, с нашими тупыми людьми только так!
  • Ols Kat

    Це буде спiльне рiшення Степанова та Вінницької обласної ради?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up