Гарячій воді у Вінниці бути. Моргунов сказав, коли цього варто чекати

Гарячій воді у Вінниці бути. Моргунов сказав, коли цього варто чекати
  • У Вінниці з 20 травня немає централізованої подачі гарячої води. Без послуги залишилося понад сто тисяч сімей.
  • Причина — у міськтеплоенерго немає продавця газу, «Вінницягаз» сказав тепловикам підготуватися до пломбування труб.
  • Міський голова Сергій Моргунов розповів, що обурений цієї ситуацію та почав робити усе можливе, аби послугу відновили у повному розмірі.

Ситуація з гарячою водою не лише у Вінниці, а й в інших містах України. Про це Сергій Моргунов розповів у фейсбук.

— Уряд не зміг завчасно відрегулювати критичні питання у сфері теплоенергетики. І міста змушені терміново шукати шляхи вирішення, адже в заручниках опинились люди. Ми зробимо все можливе, щоб в червні відновити гаряче водопостачання для вінничан. Але без змін на рівні держави так довго тривати не може. На цьому наголошується в заяві Асоціації міст України, позицію якої підтримує і наша команда, — каже Моргунов.

Моргунов відзначає, що він та інші мери українських міст направила свої вимоги до центральної влади. Про це детально за посиланням.

Відео дня

Також міський голова каже, що підприємство «Вінницяміськтеплоенерго» має одну з найменших за обсягом заборгованість за газ серед інших підприємств держави, але це 289 млн грн! А сума по різниці тарифів, яку держава не відшкодувала підприємству, – понад 500 млн грн. Причому, заборгованість споживачів за надані послуги – 160 млн грн. 

— Питання виходу з кризи у сфері теплопостачання сьогодні стоїть надто гостро – для всієї України. Сподіваюсь, конструктивне рішення буде знайдено якнайшвидше. Наша команда у співпраці з Асоціацією міст України надалі буде відстоювати позицію громади і місцевого самоврядування. Тому що за нами — люди, — підсумовує Моргунов.

У місті не буде послуги централізованого гарячого водопостачання. Відключили подачу гарячої води, нагадаємо, о 7 ранку 20 травня.

У матеріалі: Вінниця залишиться без гарячої води, а котельні без газу! Чому?  — розповідаємо, як так сталося, що заважає найбільшому тепловиробнику міста знайти постачальника газу і який можливий план «Б» виходу з кризи. Також розказуємо, чому тепловики не знайшли собі продавця газу, і скільки будемо сидіти без гарячої води.

До речі, ми провели опитування на своїй фейсбук сторінці та запитали вінничан про дану ситуацію.

Наші читачі активно відповідали. Вказували, де немає послуги та як вони до цього ставляться. Детально у наступному дописі:

 

Читайте також:

І для транспорту, і для пішоходів. На два місяці обмежать рух на Липовецькій

Вінницький спортсмен виборов «бронзу» на чемпіонаті з греко-римської боротьби

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Наталья Марченкова

    Поки води гарячої немає зробили б профілактику мереж,а то затягнеться відсутність по одній причині та й потім ще й відключать на профілактику

    Наталья Марченкова reply Наталья Марченкова

    Ольга Кривешко-Иващенко Наш район по плану був з 31.05 по 22.06

    Ольга Кривешко-Иващенко reply Наталья Марченкова

    Наталья Марченкова У нас вже 2 неділі профілактика
  • Liubov Lukashek Lues

    Відключена без попередження гаряча вода по Магістратській ,80. Доборолась Україна до самого краю.  Обрали " нові обличчя ",які тільки скидають відповідальність на місця, не взмозі  вирішити  питання на державному рівні.Вітаю!
  • Жора

  • Читач92

    Цікаво,а скільки газу витратить кожен вінничанин щоб кожного дня зігріти собі та сімїводи на невеликий душ.

    Artem Snic reply Читач92

    давным давно поставил бойлер и не переживаю про отключение воды... если она есть, пользуюсь городской, если нету - трачу электричество.. в чём трудности?

    Українець Вінницький reply Artem Snic

    а якщо усі перейдуть на електрообгрів води - що тоді буде з електромережами?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up