Фото дня. Як живуть «тварини» на Київському мосту, ремонт якого не закінчили

Фото дня. Як живуть «тварини» на Київському мосту, ремонт якого не закінчили
Минулого року один з «котів» скупався в Південному Бузі. Вандали вирвали фігурку і викинули її в річку
  • З 2018 року на Київському мосту стали «оселятися» бронзові звірі. Скульптури котів, гусаків та єнотів майстрував місцевий скульптур Володимир Оврах.
  • Розказуємо, як зараз виглядають фігурки та як справи з завершенням реконструкції Київського мосту, який вже понад понад рік без захисту.

У грудні 2018 року на перилах Київського мосту поставили бронзових «котів», «голубів» та «гусаків». Дизайнери пояснили, що обирали цих тварин, адже вони є «місцевими жителями» і учасниками міського середовища.

Але не всі вінничани оцінили цей сюрприз. Вже за кілька місяців «кота» виламали і скинули в Південний Буг. А шию «гусака» вандали викрутили настільки сильно, що фігурка заважала проходу по мосту, про що ми писали ось тут.

Однак, «звірята» переживають карантин цілком нормально. На поручнях «оселилися» вже шість скульптурних композицій. Усі вони зараз на своїх місцях. У деяких фігурок затерті «на щастя» частини тіла. А під скульптурами вінничани повісили замки, що, зазвичай, роблять закохані та одружені пари.

Відео дня

Втім, якщо з тваринками Київського мосту все нормально, то з ремонтом переправи знов не все гаразд. Реконструкція, яка почалася в 2017 році, до кінця не завершена. Опори і тротуари потрібно покрити захисним матеріалом, що не було зроблено, оскільки міська влада через суд розірвала договір з підрядником робіт.

Мерія зробила дві спроби знайти підрядника, але ніхто не хоче ремонтувати Київський міст — на тендер не було пропозицій від учасників. Провівши втретє закупівлю на 13 мільйонів 658 тисяч гривень, врешті-решт, чиновники знайшли претендентів, які зараз в статусі «Відхилено».

У п’ятницю, 8 травня, розглянули пропозиції дочірнього підприємства «Граніт Україна» (пропонує виконати ремонт за 13 мільйонів 650 тисяч гривень) і товариство «Міст Інжінірінг» (пропонує за роботи 13 мільйонів 656 тисяч гривень). Тендерний комітет дискваліфікував «Міст Інжінірінг» через те, що пропозиція підприємства не відповідає умовам тендерної документації.

Згодом дискваліфікували й «Граніт Україна», оскільки підприємство не надало погодження з проектом договору. Але того ж дня, призначили додаткову перевірку пропозиції від «Граніт Україна». Якщо в мерії визнають їх переможцями, то завершувати реконструкцію будуть знову кияни. «Граніт Україна» має київську прописку, як і колишній підрядник ремонту Київського мосту — товариство «МСУ-2».


 

Читайте також:

Міст, який з’єднає Замостя і Тяжилів. Опублікували план дій для його будівництва

Транспорт для всіх вінничан, а бізнесу — нові правила. Як у місті змінять карантин

У Вінниці блокували автопробіг до Дня перемоги. Стався конфлікт між АТОвцем і прихильником Шарія

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Roman Matsypula

    Воруют дальше как и воровали
  • Максим Максим

    Ето сейчас Больше всего беспокоиТ как там куча железа на мостУ актуально важно
  • Торон Туй

    Контакт железо плюс бронза.Тот кто это делал химию не учил в школе.
  • Алексей Степанчук

    Тем кто на нём поднял $$$ живется ещё лучше
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up