Вандали серед нас: ТОП-9 найгучніших випадків дикунства у Вінниці

Вандали серед нас: ТОП-9 найгучніших випадків дикунства у Вінниці
  • Нові фігурки на Київському мосту, «помаранчеві школярі» на переходах або лавки у парках та скверах з'являються у Вінниці часто. 
  • Проте місцеву красу обов'язково хтось має зачепити.
  • Ми зібрали ТОП-9 випадків вандалізму в місті.

 

На Залізничному вокзалі вкрали Nextbike

Кілька днів тому вночі на залізничному вокзалі зник один із велосипедів прокату Nextbike. Тоді камери ситуаційного центру зафіксували грабіжника, який виломав замок на станції велопрокату та вкрав велосипед. Вкрадений транспорт вдалося знайти у той самий день.

На Київському мосту пошкодили фігурку гусака

Першими на сполох почали бити самі вінничани, пишучи пости із запитаннями у мережі «Фейсбук». Родина бронзових гусей тоді залишилася без «батька», так як вандали відломали лапку та зігнули саму фігурку. Зафіксувати кривдників тоді не вдалося, але фігурку гусака повернули після реставрації.

Відео дня

Зникнення фігурки кота з Київського мосту

Ще одна подія із бронзовими тваринами з Київського мосту трапилася трохи згодом, після пошкодження гусака. Про зникнення кота вінничан першим повідомив мер Сергій Моргунов на свой сторінці у «Фейсбук». Тоді очільник міста обіцяв п'ять тисяч гривень винагороду тим, хто мав хоч якусь інформацію про зникнення:

—  Вночі викрадено одну з фігурок тваринок, які прикрашали Київський міст. Ці скульптури без пригод простояли лише три місяці. Нещодавно комусь заманулося пошкодити гусака. А тепер на місці грайливого котика – порожньо. Хоча призначення цих милих звірят дарувати гарний настрій людям, — зазначав Моргунов у соціальних мережах.

Наступного дня фігурку знайшли водолази на дні Південного Бугу. Бронзового кота відновили і так само повернули на старе місце.

Крадіжка писанок із Дерева Воскресіння

До Великодня на Європейській площі встановили Дерево Воскресіння, яке було прикрашене різноманітними великими писанками. Проте, повз дерево вандали не пройшли і 2-го травня близько 14:00 працівники Ситуаційного центру зафіксували чоловіка, яка зняв дві писанки з гілок. Триває слідство, а сума збитку становить шість тисяч гривень

Пошкодження панно на вході до Центрального парку

Вночі, другого травня, чоловік обрізав електричну проводку на панно, що знаходиться праворуч від входу до Центрального парку з вулиці Собороної. Тоді на місце злочину одразу приїхали представники патрульної поліції, яким вдалося затримати зловмисника. При обшуку поліцейські виявили перочинний ніж, яким і була пошкоджена проводка. Триває слідство.

Пошкоджені ліхтарі біля Кобзаря

Восени минулого року двоє чоловіків на підпитку «вирвали» ліхтарі на площі біля краєзнавчого музею.

У міській раді тоді повідомили, що нетверезий молодик виліз на пам’ятник Кобзарю, а інший намагався його сфотографувати. Потім вандали вирвали два ліхтарі, вмонтовані в бруківку біля пам’ятника. Та на цьому не зупинилися – загалом пошкодили шість декоративних світильників.

Згодом чоловіки вибачилися за скоєне,

Розбитий «помаранчевий школяр»

Задля забави молодики пошкодили фігурку «школяра» на пішохідному переході на вулиці Городецького, 3. Тоді молоді люди хизувалися своїм вчинком в мережі «Інстаграм», де показували відламану голову фігурки. Тоді правопорушники визнали свою провину і мали виплатити компенсацію за скоєне. Нагадаємо, що у 2017-му році ціна одного такого «школяра» складала майже вісім з половиною тисяч гривень.

У парку Дружби народів невідомі поламали лавку та урну

У вересні минулого року вандали потрощили нові лавки та урни, які встановили у Парку Дружби народів на Вишеньці. Зловмисники видерли їх з бруківки та залишили зламаними.

Пошкодження раритетного «Jaguar»

Різнокольорова автівка була розміщена на площі Ліверпуль і чимало вінничан тоді робили із нею фото. Проте, як виявилося, фотографії поруч із «Jaguar» замало, і дівчина вирішила залізти на дах машини. Так своїми діями жінка пошкодила авто, після чого його забрали на реставрацію, а згодом встановили біля Музею моделей транспорту.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Валик

    Худоба нанюхана!!!
  • Грицько Штахета

    Тю. Скіки разів ще казати - ставите щось нове, то підводьте до нього одразу 220 V.
  • Next

    Всі ці наведені приклади підлягають кримінальній відповідальності, якби одного чи декількох "Хероїв" притягли до відповідальності, з відшкодуванням матеріальної шкоди і витрат, то інші задумались - би чи варто те робити. А так, у нашому місті, маємо що маємо...

    Вася reply Next

    Ця стаття - непогана реклама "хероям"

    Нащо писати про такі подвиги?

    Герострати, мдя
  • Орест Лютий

    Таке вихавання з малечку, так робили їх батьки і так робитимуть їх діти. Таких в вашому як і у нашому місті повно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up