До Вінниці приїхав представник МВФ. Хоче оцінити роботу місцевої влади

До Вінниці приїхав представник МВФ. Хоче оцінити роботу місцевої влади
  • У наше місто з офіційним візитом приїхав постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман.

  • Чоловік хоче дізнатися, які результати для Вінниці та області принесла фінансова децентралізація та які заходи впроваджує влада, щоб підвищити притік інвестицій.

У короткому вітальному слові міський голова Сергій Моргунов пояснив, що показали пану Люнгману.

— Ми презентували нашу фактичну роботу в рамках реформи децентралізації, усі заходи з підвищення енергоефективності міського господарства та системи теплопостачання Вінниці, транспортної реформи. І презентували пану Люнгману всі позитивні моменти, які ми втілили та плани, які ми розбудовуємо до 2030 року в рамках «концепції інтегрованого розвитку міста», — сказав Сергій Моргунов.

Відео дня

Губернатор Вінницької області Валерій Коровій розказав, що для України МВФ — це особлива організація.

— Міжнародний валютний фонд — це особлива організація, яка зацікавлена у підтримці країн, що хочуть макроекономічної стабільності. Для нас така стабільність є дуже важливою, адже впливає і на валютний курс, і на інвестиції. Ми сьогодні обговоримо ті заходи, які дозволять Вінниччині залучити інвестиції, про медичну реформу та можливості закупівлі ліків на міжнародних тендерах, — сказав Валерій Коровій.

У своєму вітальному слові швед Йоста Люнгман зазначив, що йому приємно виїжджати за межі Києва в серце України

— Це корисно для того, щоб на власні очі побачити плідні результати реформ. МВФ пліч-о-пліч з українською владою старанно працював над відновленням макроекономічної стабільності, яка зазнала певних проблем після рецесії 2014-2015 років, — казав Люнгман. — Дуже важливо, аби стабільність макроекономічна відбивалася на зростанні економіки та поліпшенні стандартів життя населення. Для того, щоб це відбудбулося — потрібний великий притік інвестицій. А сьогодні ми хочемо дізнатися, які заходи вживає місцева влада, щоб посилити притік інвестицій.

Прес-конференція була дуже обмеженою по часу. Журналістам вдалося задати лише два питання представнику МВФ:

1. Ви вперше у Вінниці. Як ви оцінюєте потенціал міста стати конкурентоспроможним і самодостатнім, що закладено в Концепцію розвитку до 2030 року?

— Я буду чесний з вами: у місті я тільки кілька годин, і за цей короткий час мені важко зробити оцінку такої мети. Але я не бачу причин, за яких Вінниця не досягне поставленої мети, що є досяжною. Бо у Вінниці, як і у більшості міст України, є величезний потенціал. І ним можна буде скористатися, якщо будуть виконані правильні заходи.

2. Верховна Рада прийняла законопроект, який дозволить містам планувати свої бюджети не на один рік, а одразу на три роки. Які плюси дасть громадам така новація?

— Багаторічне планування бюджету — це ефективний інструмент. Як ми знаємо, за один бюджетний рік органам влади не вдається виконати все те, що вони запланували. Тому деякі заходи переносяться на наступні роки, а багаторічне планування спрощує їх фінансування. А це однозначно позначиться на підвищенні якості використання бюджетних коштів.

За даними Укрінформу, Йоста Люнгман, громадянин Швеції, отримав диплом економіста в Університеті Упсала. Він приєднався до МВФ 2007 року зі своєї посади в Міністерстві фінансів Швеції. Працюючи в Податково-бюджетному департаменті МВФ та Департаменті Близького Сходу та Центральної Азії, пан Люнгман здобув суттєвий досвід роботи зі східноєвропейськими та перехідними економіками. Він працює постійним представником фонду в Україні з липня 2017 року.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Вася

    Когда-то приезжали такие же гости. В условиях разоружения была создана организация по трудоустройству военнослужащих, уволенных в запас.

    В общем, опрос дал положительные результаты.. Правда, потом организацию прикрыли - ни хрена она не делала
  • Papa Justify

    Наша недолуга влада пишається нікчемною транспортною реформою, яку вони провели??? Бажаю місії МВФ зловити маршруточку на Барське шосе в годину пік чи трамвайчиком № 4 проїхатись. Заодно нехай і Моргунова прихватять з собою...

    З.А.Глядач reply Papa Justify

    А чим тобі "четвертий" трамвай не подобається?
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Головні новини Вінниці у нашому інстаграм-каналі: https://www.instagram.com/vn20minut/

  • Ols Kat

    Транспортна реформа це чудово. А куди кондуктори подiлись?

    NY reply Ols Kat

    Всі поїхали в Польшу))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up