Дім, де у Вінниці «житиме» туризм, відремонтують в грудні. Що там буде?

Дім, де у Вінниці «житиме» туризм, відремонтують в грудні. Що там буде?
У мерії впевнені, що майбутній простір хабу стане імпульсом для розвитку туризму в місті та області. Загалом, у реконструкцію всього будинку вкладають 17 мільйонів гривень / Фото: fb.com/SAMorgunov
  • З весни триває реконструкція будинку на Соборній, 89. Його перебудовують під Туристичний хаб, щоб з’єднати всі корисні сервіси для туристів.
  • Споруда поділена на дві частини і реконструкцією займаються одразу два генеральних підрядники — «Вінницябуд» і «Будівельна фірма «Ремс».
  • Що вже зробили? Коли планують завершити роботу? Та яким буде муніципальний турцентр?

Реконструкцію будинку на Соборній,89 під туристичний хаб планують завершити в грудні. Про це повідомили на сайті Вінницької міськради.

Споруду перебудовують під туристичний хаб — місце, де люди зможуть записатись на екскурсії, працюватимуть турагенції, будуть проводити тренінги, лекції та багато іншого, про що раніше повідомляв міський голова Сергій Моргунов.

— Туризм — одна з найперспективніших галузей сучасної економіки. Ми об’єднаємо туристичні сервіси в одному місці і створимо інноваційний простір для усіх, хто любить подорожі і Вінницю, — каже Моргунов.

Відео дня

Що вже зроблено?

У мерії зазначили, що у будівлі вже підсилили фундамент, влаштували монолітні міжповерхові перекриття, укріпили стіни. Окрім того, повністю замінили старий дах.

Будівельники почали працювати над оздобленням кімнат. Також проводять й інші роботи: встановили індивідуальний тепловий пункт, змонтували віконні рами на 2 та 3 поверхах, наразі прокладають електричні мережі, будують систему опалення та вентиляції.

— Реконструкцію приміщення плануємо завершити у грудні, — каже мер Вінниці Сергій Моргунов.

Раніше, нагадаємо, ми повідомляли, що будинок на Соборній, 89 реконструюють два генеральних підрядники. Це пов’язано з тим, що передня частина будинку в комунальній власності, а задня частина — житлова, де є з десяток квартир.

Завдяки появі Турцентру жителі будинку отримають ремонт аварійного даху. Реконструкцію нежитлової частини погодили на громадських обговореннях ще в січні 2020-го / Фото Михайла Курдюкова

Роботи зі створення Туристичного хабу в комунальному приміщенні доручили товариству «Вінницябуд». За це компанія отримає 13,3 млн грн.

А от реконструкцію житлової частини — заміну аварійного даху — доручили «Будівельній фірмі «Ремс». На це з бюджету виділяють 3,7 млн грн.

До слова, раніше за міські кошти відремонтували будинки на Соборній, 22, Соборній, 101 та на вулиці Соловйова, 3.

Почне працювати в наступному році

Відкриття туристичного хабу запланували на 2022 рік. Якщо підрядникам вдасться завершити внутрішні та фасадні роботи до кінця цього року, то в наступному році закуплять меблі й оргтехніку для цього турцентру.

Раніше показували візуалізації, яким буде Туристичний хаб. Так от, фасад будівлі буде новим з будь-якої точки огляду на Соборній. Не зачіпатимуть лише внутрішній дворик, де цегляні стіни залишаться без змін. Ще споруда матиме по центру величезні панорамні вікна.

У її лівому крилі спорудять ліфт баштового типу, щоб не перевантажувати опорні конструкції будинку. Підйомник забезпечить інклюзивність Турцентру: люди з інвалідністю та маломобільні групи населення зможуть використовувати всі три поверхи об’єкту.

Незабаром у Вінниці, нагадаємо, почне працювати новий критий басейн

Опитування

Чи правильно, що влада вкладає мільйони в розвиток туризму?

 

Читайте також:

Новий міст, BOGUN, ремонти вулиць. ТОП-10 проектів, які змінять «обличчя» Вінниці

Які об’єкти у Вінниці стануть «Великим будівництвом» президента Зеленського

Реконструкція у вінницькому аеропорту стартувала з демонтажу покриття «злітки»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up