Чому студентам-переселенцям відмовили у закордонних паспортах

Чому студентам-переселенцям відмовили у закордонних паспортах
  • Студенти ДоННУ у паспортному не змогли оформити закордонні паспорти.
  • Працівники установи замість того, щоб чітко мотивувати відмову, сказали: “Їдьте до Краматорська”.
  • Очільник міграційної служби Вінниччини каже, що сторони конфлікту просто не зрозуміли одне одного

Марія Дробот, Олексій Чмир та Аліна Бурова з товаришкою вирішили оформлювати закордонні паспорти, бо восени збираються у грантову поїздку. Тому 25 липня вони прийшли до паспортного столу, за адресою Івана Миколайчука, 19. Але працівники територіального підрозділу міграційної служби документи приймати у них відмовилися, сказавши: «За закордонними паспортами їдьте до Маріуполя або Краматорська».

Паспорт ваш? Як доведете?

Відео дня

— У нас були квитанції про оплату закордонного паспорта, внутрішні паспорти, ідентифікаційні коди та студентські квитки, - розповідає Марія.

Олексій Чмир додає:

— У мене, до того ж, ще була копія старого закордонного паспорта та військовий квиток. Спочатку взагалі сказали - не будемо брати документи, офіційну відмову пишіть. Ми сказали, повертайте гроші. Почали оформлювати повернення коштів, аж раптом нам сказали: чекайте офіційної відмови.

Аліна Бурова розповідає журналістам, що прописана на українській території:

— Я з Авдіївки, там “сіра” зона. Тож можу у будь-якому підрозділі паспорт оформити. Але мене теж попросили надати довідку переселенця.

Студентам-переселенцям  сказали, що паспорт і студентський не є підтвердженням особистості. Проте не відповіли, які конкретно документи мають особистість підтверджувати. Замість відповіді на питання, заступник директора паспортного столу сказав студентам, щоб їхали за закордонними паспортами до Краматорська чи Маріуполя, як розповіла студентка Марія Дробот.

Того ж дня дівчина написала гнівний пост у ФБ, а двома днями пізніше із друзями сиділа вже на прес-конференції Бориса Наливайка.

“Хочу самостійно розібратися”

Очільник міграційної служби відмовився з’ясовувати причини конфлікту при журналістах, призначивши молоді зустріч на наступний день.

- Я просто хочу самостійно розібратися у цій ситуації, - сказав він журналістам.

Марія Дробот із друзями зустріччю залишилися задоволені. Принаймні на сторінці Фейсбук дівчина зробила такий допис:

Справа не у прописці

Борис Наливайко, голова управління міграційної служби у Вінницькій області

— Оформлення закордонного паспорта відбувається через ідентифікацію особи. Це не стосується конкретно тільки переселенців, ні. Процес ідентифікації для всіх. Але питання у другому - ці студенти прибули з окупованої території. Там і знаходяться їх картки. Ідентифікувати їх, як всіх громадян, ми не можемо. Тож у цьому випадку працівники міграційної служби керуються постановою № 152, у якій написано: "Ідентифікація особи, на ім’я якої оформляється паспорт для виїзду за кордон і стосовно якої відсутня інформація в базах даних Реєстру, здійснюється відповідно до наявних державних та єдиних реєстрів, інших інформаційних баз, що перебувають у власності держави або підприємств, установ та організацій.".

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Задунайский Торонтуй

    Украинцы, сорт второй.
  • Олег Левадный

    Это "правова дэржава", детки.

    Пупкин Вася reply Олег Левадный

    Укараина едына  , сц,ко т,фу.

  • Олексій

    Цих пастортистів, гнилих крис у погонах, треба гнати палкою в шию з цих посад. Особливо їхнього "начальника". Країна змінюється, але це б,дло ще довго псуватиме кров. Сам був там, паспорт брав, на собі відчув і говорю від себе.

    Олексій reply Олексій

    Воно все життя хамило людям, і нічого йому немає за це. Відділення на Ф.Кона давно потрібно переформатувати із 100% зміною штату.
  • Olvol

    Опять ГРАНТОВЫЕ ПОЕЗДКИ!!! за все эти гранты и за безвиз мы уже рассчитались ЛЫСЫМИ КАРПАТАМИ.

    Олексій reply Olvol

    І відкликаним ембарго на експорт металів — як результат розкрадені заводи, люки, дроти...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up