Чому помирають в муках засуджені хворі та як лікують на вінницьких зонах?

Чому помирають в муках засуджені хворі та як лікують на вінницьких зонах?
  • Через халатність лікаря засуджений помер від туберкульозу.
  • Без ренгенапарату та фельдшерів працюють медчастини в установах виконання покарань області.

В ході перевірки медичного обслуговування та лікування засуджених, які відбувають покарання в установах виконання покарань, працівники прокуратури Вінницької області виявили порушення. Про це повідомляють у прес-службі відомства, яке проводило перевірку.

Зокрема, установлено, що в підвідомчих Вінницькій філії «Центр охорони здоров’я Державної кримінально виконавчої служби України» медичний частинах  та Стрижавській багатопрофільній лікарні відсутні акредитаційні сертифікати.

—  Засудженим, які відбувають покарання у Вінницькій виправній колонії № 86,  у зв’язку із некомплектом, стоматологічна допомога не надається взагалі. В медичній частині № 114 (Могилів-Подільська виправна колонія) відсутній фармацевт, який повинен відповідати за лікарськими засобами для засуджених, — зазначають у прокуратурі.

Відео дня

Медичне обладнання зношене майже повністю, а окреме не працює тривалий час.

— У медичній частині (№ 86) рентгенологічний апарат не функціонує, термін дії санітарного паспорту на право експлуатації рентгендіагностичного кабінету закінчився у червні 2018 року та до цього часу не поновлено. Через що рентгентдослідження засуджених, у тому числі обов’язкове (профілактичне) не проводиться. Аналогічно, з червня 2018 року, втратив чинність санітарний паспорт на право експлуатації рентгендіагностичного кабінету в Вінницькій медичній частині № 1 (СІЗО), — розповідають про результати перевірки.

Також у Стрижавській багатопрофільній лікарні більше ніж півроку не працює апарат для ультразвукового дослідження пацієнтів, що ускладнює діагностику та лікування різних захворювань та патологій.

Організація лікувального процесу засуджених не відповідає вимогам Закону.

Лікарі Стрижавської багатопрофільної лікарні не проводять щоденні огляди тяжко хворих засуджених. До медичної документації не вносяться записи про перебіг їх хвороб. В результаті порушуються плани лікування, що впливає на одужання пацієнтів.

За інформацією прес-служби прокуратури Вінницької області, мають місце випадки неповного обстеження по протоколах надання спеціальної медичної допомоги, хворі не обстежуються на маркери вірусних гепатитів та не отримують противірусну терапію.

— Виявлені факти порушення прав ВІЛ-інфікованих засуджених. Так, за лікування такої категорії хворих засуджених відповідає лікар, який не має спеціальної підготовки.  Унаслідок низької фахової підготовки лікарів та відсутності необхідного діагностичного медичного обладнання за 5 місяців поточного року у УВП області померло восьмеро засуджених, — повідомляють у відомстві.

Через халатність лікаря засуджений помер від туберкульозу

У квітні 2019 року, у медичній частини № 81 засуджений помер. З рецензії його історії хвороби, складеною головним лікарем  «Фтизіатрія», вбачається що лікарями медичної частини № 81 не встановлено обґрунтування клінічного діагнозу в історії хвороби, а маючи такий діагноз специфічна протитуберкульозна хіміотерапія не призначалась.

При цьому, стан пацієнта розцінювався як важкий, наростали ознаки легенево-серцевої недостатності, проводилась симптоматична, знеболювальна, дезинтоксикаційна терапія.

Прокуратурою Вінницької області до ЄРДР внесено відомості за фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 140 КК України, зокрема, щодо неналежного виконання професійних обов’язків лікарями.

Через загострення або несвоєчасній діагностиці таких захворювань як СНІД, злоякісних пухлин - «рак» та туберкульоз, у минулому році померло 8 засуджених.

Крім того, лікарські засоби в медчастинах зберігаються з порушенням вимог

—  З метою усунення виявлених порушень вимог законодавства з питань медичного обслуговування та лікування засуджених органами прокуратури області  у поточному році внесено 7 вказівок, 2 з яких розглянуто з притягненням 2 працівників до дисциплінарної відповідальності, інші перебувають на розгляді. Робота на даному напрямі триває, — кажуть у прес-службі прокуратури.

Читайте також:

«Я відсидів дев'ять років» Вінничанин повернувся в тюрму, щоб допомагати в'язням

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (57)
  • Юрий Бондарук

    ))) давайте...давайте..."нагинайте" тих лікарів))) їх і так там катастрофічно нехватає, то ще й ці поувольняються))) Нехай "прокурорські" їх самі і лікують, раз так петрають в лікуванні)))
  • Яна Скалова

    Як подивишся по новинах як ці тварюки жорстоко вбивають дітей і ще лікувати їх потім. Не всі, звісно, однакові, але...
  • Radbul

    Слухайте розумники. Хто дасть гарантію що завтра ти не потрапиш за грати???
  • Рус

    Ребят обед в школе платный а их кормит государство. Пусть работают.и себе сами заработают на лечение. У нас тоже все платное.

    Татьяна Адамова reply Рус

    они и работают, только заработанное не им идет, и не государству

    Radbul reply Рус

    Хто дасть гарантію що завтра ти не потрапиш за грати?????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up