Бюджет Вінниці-2019 — 4,8 мільярда гривень. Але грошей не вистачило на реконструкцію аеропорту

Бюджет Вінниці-2019 — 4,8 мільярда гривень. Але грошей не вистачило на реконструкцію аеропорту
  • У 2019 році до бюджету надійшло 4,880 мільярда гривень, план збору доходів виконано на 103,6%.
  • На ці гроші фінансувалися зарплати бюджетників, робота комунальної сфери та інфраструктурні проекти.
  • Проте, коштів не вистачило на реконструкцію найбільших проектів — «СКА», лікарня швидкої меддопомоги і аеропорт. І зокрема, оновлення летовища вже перенесли на 2021 рік.

На засіданні виконкому міськради, 12 березня, прозвітували щодо виконання бюджету Вінницької міської ОТГ у 2019 році.

— За звітний рік до бюджету надійшло 4,880 мільярда гривень, що на 2,9 % більше, ніж у попередньому році. План по доходах виконано на 103,6 %. Основну роль у виконанні бюджету відіграє загальний фонд, який закумулював 90% всіх доходів, — каже директор департаменту фінансів міськради Наталія Луценко.

Вона повідомила, що у бюджет міста найбільше коштів надходило з податків на доходи фізосіб (1,787 млрд. грн); єдиного податку (0,484 млрд. грн); плати за землю (0, 248 млрд. грн) та з акцизного податку (0,207 млрд. грн). Державна субвенція надійшла на такі цілі: соцзахист (0,630 млрд. грн); освіта (0,464 млрд. грн) та медицина (0,268 млрд. грн).

Відео дня

Видатки бюджету-2019 — 4,974 мільярда гривень. Серед основних об’єктів інфраструктури, на які витрачали кошти — це реконструкція Замостянської, будівництво школи на Поділлі, реконструкція «СКА», добудова корпусу лікарні швидкої меддопомоги; а також капремонт доріг на вулицях Пирогова, Лесі Українки, Черняховського, Нечая, Свидницького.

Проте, залишилися без державної підтримки найбільші інфраструктурні об’єкти міста, серед яких є й реконструкція злітно-посадкової смуги нашого аеропорту. Секретар міськради Павло Яблонський розказав, що Уряд Володимира Гройсмана надав їм гроші на реконструкцію летовища, але Уряд Олексія Гончарука скасував субвенцію:

— По вінницькому аеропорту взагалі були проведені торги, пройдені всі процедури, навіть підрядна організація внесла заставу. Уряд Гройсмана заклав на реалізацію цього проекту 700 мільйонів, а Уряд Гончарука скасував цю постанову і заморозив ці гроші. Це говорить про те, що у нас попереду є багато викликів, і міський голова Сергій Моргунов дав доручення переглянути по аеропорту можливості, знайти інші варіанти, можливо, більш бюджетні для того, щоб ми у 2021 році повернулися до теми реконструкції аеропорту, — говорив Яблонський.

Вінницький аеропорт, нагадаємо, збираються повністю оновити. На реконструкцію злітно-посадкової смуги призначили донецьку компанію «Шляхове будівництво «Альтком», яке виконає всі роботи за 896 мільйонів гривень. А для реконструкції аеровокзалу збираються залучати інвестора.

Проте, початок робіт у серпні 2019-го так і не стався. Водночас через повідомлення про реконструкцію і закриття авіарейсів, діючий аеропорт став втрачати пасажиропотік, прийнявши та відправивши всього 40 тисяч 124 людини у 2019 році.

І оскільки гроші від держави на аеропорт не вдалося отримати, то проекти оновлення аеровокзалу і злітної смуги виставили на огляд інвесторам, яким пропонується профінансувати реконструкцію об’єктів з подальшим користуванням на пільгових умовах.

Водночас, аеропорт «Вінниця» продовжує роботу: приймає чартерні літаки та очікує на початок регуляторного авіасполучення з Болгарією, яке поки що не скасували.


 

Читайте також:

Яким буде бюджет Вінниці у 2018 році. Пояснюємо на валізах

Яким буде бюджет Вінниці у 2019 році? Пояснюємо в кілометрах

Яким буде бюджет Вінниці-2020. Рахуємо у квартирах

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Любомир Кушнір

    Вінниці теж треба поміняти владу скоро вибори
  • Алексей Степанчук

    Зато на премии хватило ((( моргунов пол ляма получил!!!
  • Дима Бузин

    А коли їх хватало
  • Martin Libher

    с коронавирусом тем более уже не хватит
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:56 На Немирівському і Гніванському шосе зафіксували 1690 порушень швидкості: які штрафи та де є камери? 17:24 До Небесного легіону приєднався Віталій Лукіянчук з Сальника 16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up